Sony: Προς πώληση στο Dark Wed δεδομένα της από χάκερ

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Sony: Προς πώληση στο Dark Wed δεδομένα της από χάκερ

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα χάκερ υποστηρίζει πως κατάφερε να διαπεράσει όλα τα συστήματα της Sony με επίθεση ransomware.

Σύμφωνα με άρθρο του Cyber ​​Security Connect, η εταιρία Sony Group Corporation είχε δεχθεί επίθεση από ένα νέο Ransomware Group που ονομάζεται Ransomed.vc. Η ομάδα, σύμφωνα με την πηγή φαίνεται να έχει συνδέσεις με προηγούμενα φόρουμ του Dark Web καθώς και με άλλες ομάδες.

Το Cyber Security Connect επισημαίνει ότι η παραβίαση κατάφερε να αποκαλύψει στιγμιότυπα οθόνης της εσωτερικής σελίδας σύνδεσης της Sony, καθώς και μια παρουσίαση PowerPoint που περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των εργαστηρίων δοκιμών, πολλαπλών αρχείων Java καθώς και ενός συνόλου εγγράφων που περιέχει ολόκληρη τη διαρροή, δηλαδή 6.000 αρχεία.

TCL 50 NXT PAPER 5G 486x60 banner

Χάκερ: “ΔΕΔΟΜΕΝΑ (της Sony) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ”

«Έχουμε παραβιάσει επιτυχώς όλα τα συστήματα της Sony», δήλωσε η Ransomed.vc. “Δεν θα ζητήσουμε λύτρα! Θα πουλήσουμε τα δεδομένα. Λόγω του ότι η Sony δε θέλει να πληρώσει. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ. ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ.”

Μέσα σε αυτά τα 6.000 αρχεία, φαίνεται να βρίσκεται μια συλλογή τεκμηρίωσης που περιέχει αγνώστου περιεχομένου “αρχεία καταγραφής κατασκευής”, καθώς και μια σειρά πόρων Java, αλλά και δεδομένων HTML. Πολλά από τα αρχεία ενδέχεται να είναι στα ιαπωνικά. Παρόλο που η Ransomed.vc δεν έχει ανακοινώσει κάποια τιμή για τα δεδομένα, άφησε τα στοιχεία επικοινωνίας της με στόχο να βρεθεί σε επικοινωνία με τη Sony και έθεσε “ημερομηνία ανάρτησης” στις 28 Σεπτεμβρίου, ως την ημέρα που η Ransomed.vc θα δημοσιεύσει τα δεδομένα.

Κεντρίζει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Ransomed.vc αποτελεί χειριστή ransomware και παράλληλα οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες ransomware. Αυτό φέρει ως συμπέρασμα, ότι ταυτόχρονα με τις παραβιάσεις που πλήττουν μεγάλες εταιρείες, η Ransomed.vc (η οποία, σύμφωνα με την VGC, είναι Ρωσικής και Ουκρανικής προέλευσης), συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και άλλες νομοθεσίες που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων, με στόχο την αναφορά ευάλωτων σημείων σε εταιρικά συστήματα και παραβιάσεις του νόμου. Σύμφωνα με το Cyber Security Connect, η ομάδα εκμεταλλεύεται τη νομοθεσία για να τρομοκρατήσει τα θύματα της.

Η Sony δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια την παραβίαση ούτε τις επιπτώσεις από τους χάκερ της Ransomed.vc στην εταιρεία.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι έχει δημιουργηθεί σχετικό λήμμα για την επίθεση των χάκερ στη Sony στη Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Sony_ransomware_hack).

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Νέες ταυτότητες ID1: Πώς γίνεται έκδοση νέας ψηφιακής ταυτότητας μέσω gov.gr

Next Article

C*A*U*G*H*T: Η πρώτη ξένη σειρά σε ανάλυση 4K στην COSMOTE TV