Το Σύννεφο και ο Άνθρωπος στο επίκεντρο του Microsoft Summit 2017-Ελλάδα

Author: No Comments Share:
Microsoft Summit 2017, Greece

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για δεύτερη φορά το συνέδριο Microsoft Summit με θέμα “Digitize.Disrupt.Drive”. Το Microsoft Summit, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο με απόλυτη επιτυχία, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Microsoft Hellas.

O Μάριος Ίσαρης, Διευθυντής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κατά την έναρξη του Συνεδρίου της Microsoft. (Φωτ.: Microsoft Hellas)
O Μάριος Ίσαρης, Διευθυντής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κατά την έναρξη του Συνεδρίου της Microsoft. (Φωτ.: Microsoft Hellas)

Στόχος του Microsoft Summit είναι να ενθαρρύνει τις σύγχρονες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης ή μεγέθους, να καινοτομήσουν, να εξελιχθούν ψηφιακά και να αναπτυχθούν, στην εποχή του digital transformation. Και μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος αυτός στο συνέδριο Microsoft Summit 2017 επετεύθχει.

Στην εκδήλωση της Microsoft Hellas παρευρέθηκαν περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες από τον επιχειρηματικό χώρο και τον κλάδο της Πληροφορικής.

 

Το Microsoft Summit έλαβε χώρα σε δύο βασικές θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα στο Microsoft Summit είχε σχέση με την επιρροή που έχουν οι ψηφιακές εξελίξεις στη ζωή των ανθρώπων και του επιχειρείν, σε παγκόσμιο επίπεδο.

H Nilofer Merchant, Business visionary και συγγραφέας κατά την ομιλία της στο Microsoft Summit 2017 στην Ελλάδα (Φωτ.: Microsoft Hellas)
H Nilofer Merchant, Business visionary και συγγραφέας. (Φωτ.: Microsoft Hellas)

Κυρίαρχο θέμα στις ομιλίες και τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο πάνελ ήταν κυρίως το digital transformation και το business model innovation. Οι συμμετέχοντες (https://www.microsoft.com/el-gr/mssummit) ήταν διακεκριμένοι συνεργάτες της Microsoft από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δεύτερη θεματική αφορούσε την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως Internet of Things και την Τεχνιτή Νοημοσύνη -Artificial Intelligence-, σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Mark Torr, Senior Product Marketing Manager, IoT & Advanced Analytics, Microsoft Central & Eastern Europe, ο Roger Andersson, Senior Business Developer at Digital & Connectivity Consumer Services, Volvo Cars Corporation και ο Θάνος Λούτσος, Εμπορικός Διευθυντής για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας. Ο Θωμάς Κελεπούρης, Associate Partner της McKinsey & Company, μίλησε για το πώς το digital transformation μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στις σημερινές επιχειρήσεις.

Στοv εκθεσιακό χώρο του 2ου Microsoft Summit οι πάνω απο 1000 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τεχνολογίες αιχμής με demo από το IoT.
Στοv εκθεσιακό χώρο του 2ου Microsoft Summit οι πάνω απο 1000 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τεχνολογίες αιχμής με demo από το IoT. (Φωτό: Microsoft Hellas)

Στα highlights της ενότητας ήταν η ομιλία της Belinda Parmar OBE, CEO της Empathy Business Ltd. και δημιουργού του πρώτου empathy index το οποίο δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review. Η Belinda Parmar και η ομάδα της ερευνούν το πώς η ενσυναίσθηση καθορίζει το συναισθηματικό αντίκτυπο που έχει μια επιχείρηση στους εργαζόμενους, τους πελάτες της αλλά και την κοινωνία, με ποιο τρόπο μπορεί να μετρηθεί, αλλά το πώς η εφαρμογή της στις επιχειρήσεις συνεισφέρει με θετικό τρόπο, τόσο στην κερδοφορία της όσο και στη θετική ψυχολογία των στελεχών της.

Το Power BI σε επίδειξη στο Microsoft Summit 2017

Αναγνώριση ηλικίας, φύλου και διάθεσης με ανάλυση των δεδομένων εικόνας με χρήση του Power BI Desktop στο Microsoft Summit 2017.
Αναγνώριση ηλικίας, φύλου και διάθεσης με ανάλυση των δεδομένων εικόνας με χρήση του Power BI Desktop στο Microsoft Summit 2017.

Στοv εκθεσιακό χώρο του 2ου Microsoft Summit υπήρχαν σε επίδειξη καινοτομίες και updates από το χώρο της τεχνολογίας, όπως το demo ΙοΤ με χρήση του Power BI Desktop (https://powerbi.microsoft.com/en-us/). Το setup του Power BI βρισκόταν κοντά στην είσοδο του φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Οι κάμερες του Power BI “διάβαζαν” τα πρόσωπα των επισκεπτών και με χρήση τεχνολογιών face recognition προέκυπτε από αυτά η διάθεση τους (χαρά, ουδετερότητα, θυμός) κατά τη στιγμή της λήψης, αλλά και δεδομένα όπως το φύλο και η ηλικία. Στη συνέχεια γινόταν μοντελοποίηση των δεδομένων, εξαγωγή report και ακολουθούσε το χτίσιμο των στατιστικών σχετικά με την ικανοποίηση των επισκεπτών του Microsoft Summit. Το δυνατότερο σημείο του Microsoft Power BI είναι ότι κάνει όλα τα παραπάνω σε πραγματικό χρόνο.

Δημιουργία στατιστικών και αναφορών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ικανοποίηση του κοινού στο Microsoft Summit 2017, με χρήση του Power BI Desktop. (Φωτ.: Στάθης Ασπιώτης)
Δημιουργία στατιστικών και αναφορών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ικανοποίηση του κοινού στο Microsoft Summit 2017, με χρήση του Power BI Desktop. (Φωτ.: Στάθης Ασπιώτης)
Previous Article

CU RestartUp @Ρομάντσο – 5ος γύρος: οι νικητές

Next Article

“Κοντινή λήψη” σε ζώα υπό εξαφάνιση με τη Sony RX10 III