Πέντε ιδέες από την PayPal για ένα e-shop παγκόσμιας εμβέλειας

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
e-commerce / e-shop / PayPal

Η PayPal σας προτρέπει να σκεφτείτε ένα παγκόσμιο e-shop, για να αυξήσετε τον αριθμό των πελατών σας και συνοψίζει τις συμβουλές της σε ένα άρθρο που εκτιμούμε ότι μπορεί να σας είναι χρήσιμο καθώς, ό,τι και αν εμπορεύεστε, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές σας ανησυχίες παραμένει η εύρεση και προσέλκυση νέων πελατών. 

Ένας τεράστιος αριθμός δυνητικών πελατών για την επιχείρησή σας μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται στο εξωτερικό και να περιμένει να αγοράσει το προϊόν σας. Τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να σκέφτεστε παγκόσμια, θα είστε σε θέση πλέον να αξιοποιήσετε τις προοπτικές της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης σε διεθνή κλίμακα, λέει η PayPal.

Η βιομηχανία του e-commerce αναπτύσσεται διαρκώς στις περισσότερες χώρες. Το eMarketer εκτιμά ότι το 2016 υπήρχαν περισσότεροι από 1,6 δισεκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως, οι οποίοι ξόδεψαν συνολικά σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια [1]. Επιπλέον, το 33% του συνόλου των διαδικτυακών αγοραστών πραγματοποίησε αγορές από το εξωτερικό το 2016 [2]. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, σύμφωνα με το eMarketer, το γεγονός ότι οι πωλήσεις λιανικής του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται ότι θα φτάσουν διεθνώς τα 27 τρισεκατομμύρια το 2020.

TCL 50 NXT PAPER 5G 486x60 banner

Προτού ανοίξετε, λοιπόν, τις πόρτες σας στον κόσμο, χρειάζεται να θέσετε σε εφαρμογή μια συγκεκριμένη στρατηγική. H PayPal επικεντρώνεται σε πέντε τομείς αποφασιστικής σημασίας που σας προτείνει να λάβετε υπόψη σας κατά το σχεδιασμό της ανάπτυξης της επιχείρησής σας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την PayPal:

1. Εντοπίστε τις αγορές όπου στοχεύετε – Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε ποιοι είναι οι διεθνείς σας πελάτες, τι αγοράζουν και πως ψωνίζουν. Ξεκινήστε ερευνώντας τη δική σας βάση δεδομένων, προκειμένου να δείτε από ποιες χώρες προέρχονται οι πελάτες που αγοράζουν ήδη τα προϊόντα σας. Εξετάστε τις κορυφαίες χώρες όπου σημειώνεται  μεγάλη ζήτηση για το προϊόν και την εξειδίκευσή σας και προσπαθήστε να επεκταθείτε στις αγορές αυτές, ακόμα και για να κάνετε δοκιμαστική μόνο πώληση συγκεκριμένων προϊόντων. Ο Konrad Selerski, Country Operating Officer της DaWanda, του e-shop που προσφέρει χειροποίητα είδη, αναφέρει: «Στην πλατφόρμα μας, οι πιο ενδιαφέρουσες αγορές για τους Έλληνες εμπόρους είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Όσον αφορά τα προϊόντα, οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι οι προμήθειες DIY, τα είδη ένδυσης, και τα παιδικά αξεσουάρ. Όπως διαπιστώνουμε στην DaWanda, οι έμποροι από την Ανατολική Ευρώπη έχουν ήδη ενεργή επαφή με πελάτες του εξωτερικού, ενώ το διασυνοριακό εμπόριο παρέχει ευκαιρίες για υψηλές πωλήσεις και φοβερές προοπτικές για επιχειρηματική ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτόν, αλλάζουμε επίσης την προμήθεια για τους εμπόρους που προβαίνουν σε πωλήσεις μέσω της DaWanda με χρήση της PayPal. Τώρα η DaWanda θα καλύπτει η ίδια τις χρεώσεις της PayPal, ενσωματώνοντάς τες στη δική μας standard προμήθεια της τάξης του 10,5%. Στην ουσία, η χρήση της PayPal δεν θα ενέχει καμία επιπλέον χρέωση, εκτός του πάγιου κόστους (~0,32 ευρώ), το οποίο εφαρμόζεται σε όλους τους τρόπους πληρωμής στην πλατφόρμα μας».

Tip: E-shoppers από τις μικρότερες χώρες είναι πολύ πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν διεθνείς αγορές, και θα ξοδέψουν πιο εύκολα χρήματα σε μεγάλες διεθνείς αγορές. Το 38% των διαδικτυακών αγοραστών δηλώνει πως κάνει αγορές εκτός συνόρων, διότι έτσι μπορεί να βρει δυσεύρετα σε τοπικό επίπεδο είδη. Το 76% των διαδικτυακών αγοραστών εκτός συνόρων αναφέρει επίσης τις καλύτερες τιμές ως βασική αφορμή για διεθνές e-shopping [3].

Previous Article

H σειρά LG Signature OLED TV G7 στην ελληνική αγορά

Next Article

Η LG ανακοινώνει το 86’’ UHD μόνιτορ αφής 86TR3D