Σχετικά με το Electronicanto

«Antο» είναι το ακραίο πάθος για μια δραστηριότητα, ένα αντικείμενο ή κάποιο πρόσωπο. Το Electronicanto είναι μέσο ενημέρωσης για την τεχνολογία και πρεσβεύει το, χωρίς όρια, πάθος για αυτήν. Στο electronicanto.net δοκιμάζουμε καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, ενημερώνουμε για το τεχνολογικό επιχειρείν και έχουμε άποψη και πρόταση για το lifestyle του σκεπτόμενου διασυνδεδεμένου χρήστη.

Το Electronicanto είναι αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης για την τεχνολογία. Σεβόμαστε τον αναγνώστη – δεν γράφουμε για αυτά που δεν γνωρίζουμε. Φιλοξενούμε τις απόψεις μόνο πεπειραμένων και καταξιωμένων συντακτών. Από επιλογή είμαστε, λιγότερο “fantesy”, είμαστε όμως έγκυροι και με μεγάλη επιρροή στην τεχνολογική κοινότητα.

electronicanto logo

Θέλουμε να προσφέρουμε στον αναγνώστη αρωγή, ενημέρωση, τις τεχνικές γνώσεις και τις πληροφορίες που απαιτούνται για να είναι σε θέση να επιλέγει τις συσκευές που ταιριάζουν στον δικό του τρόπο χρήσης, στις δικές του ποιοτικές απαιτήσεις και επιθυμίες, στο δικό του τρόπο ζωής. Επίσης, προσφέρουμε στον αναγνώστη γνώσεις, πληροφορίες και συμβουλές -tips- για να μπορεί να απολαμβάνει τις συσκευές που χρησιμοποιεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Σκοπός μας είναι οι αναγνώστες μας να είναι σε θέση να επιλέγουν την ποιοτικότερη συσκευή απεικόνισης που μπορούν να αποκτήσουν με βάση εκάστοτε τον προϋπολογισμό τους. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε αυτούς και στη συνέχεια, έτσι ώστε ως χρήστες να μπορούν να δουν την καλύτερη δυνατή εικόνα, με βάση τις προδιαγραφές της συσκευής που έχει ο καθένας στη διάθεσή του,  είτε αυτή είναι UHD TV, είτε video projector.

Είναι για εμάς επιτυχία όταν οι αναγνώστες του Electronicanto γίνονται νέοι φωτογράφοι, όταν εμπνέουμε την επιθυμία σε φίλους –και μη– της τεχνολογίας να σχηματίζουν τις δικές τους προθέσεις έκφρασης για τον κόσμο γύρω τους, μέσα από τη φωτογραφία. Και, φυσικά, παρέχουμε ενημέρωση στους πιο προχωρημένους φωτογράφους για το πώς μπορούν να επωφεληθούν από τις τεχνολογικές εξελίξεις στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και στο digital imaging γενικότερα, ώστε να διευρύνουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργούν τις εικόνες τους.

Το Electronicanto δεν έχει στεγανά. Βλέπουμε σφαιρικά την τεχνολογία και το ενδιαφέρον μας επεκτείνεται σε κάθε κλάδο της. Η διασύνδεση των συσκευών μέσα στο σπίτι, για την υλοποίηση ενός οπτικοακουστικού οικιακού δικτύου, αλλά και το οικοσύστημα που αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και περιλαμβάνει πόλεις ολόκληρες, με τη μορφή του Internet of Things, είναι εκ των πραγμάτων θέματα με τα όποια καταπιανόμαστε. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τηλεπικοινωνίες, η διασύνδεση συσκευών και χρηστών, παίζουν ρόλο καθοριστικό στη διαμόρφωση της θεματολογίας του electronicanto.net

Γνωρίζουμε ότι κινητήριος μοχλός για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι επιχειρήσεις που επενδύουν και καινοτομούν. Είναι αυτές που οδηγούν στις νέες συσκευές και στις εμπειρίες που απολαμβάνουμε ως χρήστες. Στον αντίποδα, η τεχνολογία είναι εκ των πραγμάτων μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων, καθιερωμένων, αναπτυσσόμενων ή νεοφυών-startup. Το Electronicanto, ως ιστότοπος με θέμα την τεχνολογία, στην ενότητα Tech Business, παρέχει ενημέρωση για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας και ενημερώνει τις επιχειρήσεις για την τεχνολογία, έτσι ώστε ο καταναλωτής και ο επαγγελματίας να είναι σφαιρικά ενημερωμένοι.

Στο Electronicanto καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλουμε στη διάχυση και στη μετάδοση των ιδεών με στόχο την πλουσιότερη και –το κυριότερο– ποιοτικότερη ενημέρωση. Γνωρίζουμε ότι “ουκ εν τω πολλώ το ευ”. Απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους καταναλωτές και επαγγελματίες, σε χρήστες με κριτική σκέψη.  Γράφουμε  για τους περισσότερο «ψαγμένους» φίλους της τεχνολογίας. «Μιλάμε» σε εκείνους που επιθυμούν και είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί επέλεξαν μια συγκεκριμένη συσκευή, αντί μίας άλλης.  Και σε εκείνους που είναι σε θέση να εξηγήσουν και να καθοδηγήσουν τους δικούς τους φίλους και γνωστούς σε σωστές, τεκμηριωμένες, επιλογές. Σκοπός μας είναι να φέρνουμε τις εταιρείες πιο κοντά στους ανθρώπους στους οποίους απευθύνονται και τα προϊόντα με αξία πιο κοντά σε αυτούς που είναι οι εν δυνάμει χρήστες τους.

Πεποίθησή μας είναι ότι, αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με μια δραστηριότητα, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει να την υπηρετεί με πάθος, με τον ενθουσιασμό του χομπίστα και, ταυτόχρονα, με τη σοβαρότητα του επαγγελματία. Και να ενεργεί με τέτοιον τρόπο ώστε, να προάγει τον τομέα με τον οποίο ασχολείται και να συμβάλει στην απρόσκοπτη εξέλιξή του.

Πιστεύουμε ότι, το Electronicanto συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στο χώρο των Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα.

Δημήτρης ΣταματάκοςΣτάθης Ασπιώτης

 Επικοινωνία με το Electronicanto