ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ισχυρές επιδόσεις το 2023 και νέα προϊόντα το 2024

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Γερμανός οικιακές μικροσυσκευές

Ανάπτυξη σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων πέτυχε η ΓΕΡΜΑΝΟΣ το 2023 όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών του Δικτύου. Η είσοδος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον κλάδο του retail και η χρήση των έξυπνων συσκευών ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο.

Όπως έγινε γνωστό στο Συνέδριο, η επισκεψιμότητα στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ήταν ακόμη υψηλότερη το 2023, σε σχέση με το 2022, φτάνοντας 13,5 εκατομμύρια πελάτες. Παράλληλα, αυξήθηκε ο τζίρος από τις πωλήσεις προϊόντων, ενώ επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί σχετικά με τις πωλήσεις των υπηρεσιών TelCo.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιδόσεις στις συνδέσεις σταθερής ήταν εξαιρετικές και ειδικότερα στο Fiber To The Home, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αύξηση σημειώθηκε, επίσης, στην κινητή, κυρίως από τις φορητότητες, ενώ ρεκόρ πωλήσεων πέτυχε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις συνδέσεις COSMOTE TV. Ανοδικά έκλεισε το 2023 και στις εταιρικές συνδέσεις.

Σε ό,τι αφορά τις συσκευές, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρέμεινε σταθερά στην 1η θέση στα κινητά, ενώ υψηλό ήταν το μερίδιο αγοράς και στα αξεσουάρ, τα smartwatches, τα gadgets και τις τηλεοράσεις. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρέμεινε Νο1 προορισμός για service κινητών και προϊόντων τεχνολογίας, ενώ το 2023 διατηρήθηκε η μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως είναι το G Click & Collect, η ασφάλεια και η επέκταση εγγυήσεων συσκευής , το G Tattoo και το G Photoprint.

H εμπειρία πελάτη και οι Smart τεχνολογίες στο επίκεντρο το 2024 για τον ΓΕΡΜΑΝΟ

Αριστερά, ο κ. Κώστας Βούζας, Διευθυντής BU Retail Ομίλου ΟΤΕ και ο κ. Θανάσης Στράτος, Chief Customer Operations Officer του Ομίλου ΟΤΕ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Αριστερά, ο κύριος Κώστας Βούζας, Διευθυντής BU Retail Ομίλου ΟΤΕ και ο κύριος Θανάσης Στράτος, Chief Customer Operations Officer του Ομίλου ΟΤΕ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Οι ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις μιας χρονιάς καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιτυχία για την επόμενη. Αυτό ισχύει και εδώ, αλλά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσίασε ένα καλά μελετημένο στρατηγικό πλάνο για το 2024, σύμφωνα με το οποίο θα εστιάσει στο Smart Home και στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι έξυπνες συσκευές στους καταναλωτές.

Ο Κώστας Βούζας, Διευθυντής BU Retail Ομίλου ΟΤΕ έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο Όμιλος ΟΤΕ ως εξής: «Η Smart Εποχή έχει ήδη ξεκινήσει. Διατηρώντας τα μερίδια αγοράς στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ήδη διαθέτουμε, στόχος μας είναι να κάνουμε άνοιγμα σε νέες κατηγορίες που θα μας δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Οι έξυπνες συσκευές για το σπίτι δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να τις ελέγχουν εξ αποστάσεως μέσα από το smartphone ή το tablet τους, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και επιτυγχάνοντας παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με το πλάνο, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων και θα αναπτύξουν μια σειρά από υπηρεσίες, που θα διευκολύνουν τους καταναλωτές να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τις νέες τεχνολογίες εύκολα και απλά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο συνέδριο ο Θανάσης Στράτος, Chief Customer Operations Officer του Ομίλου ΟΤΕ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, «ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις. Με ξεκάθαρη στρατηγική και πλάνο, με νέα προϊόντα, αναβαθμισμένα καταστήματα, άμεση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Και το 2024, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην άριστη εμπειρία του πελάτη, με καινοτόμες λύσεις και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες».

Από τη θεωρία στην πράξη

Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στην πράξη, ως καταναλωτές, από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ;

Η απάντηση ήρθε σε μια επίσκεψη που κάναμε σε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να δούμε τις νέες Smart TV. Το σκηνικό εκεί ήταν εν μέρει οικείο, με τους Tech Experts να βοηθούν καταναλωτές να επιλέξουν κατάλληλες συσκευές, την ίδια στιγμή που κάποιοι από αυτούς -ανάμεσά τους και εμείς- χαζεύαμε τη νέα γκάμα Smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Η διαφορά με τις προηγούμενες επισκέψεις μας ήταν ότι αυτή τη φορά στο κατάστημα είδαμε και προϊόντα Smart Home!

Μια τεράστια γκάμα smart συσκευών ήταν διαθέσιμη με το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των καταναλωτών να είναι στραμμένο προς αυτές βομβαρδίζοντας κυριολεκτικά τους Tech Experts με ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες που πλέον είχαν στα χέρια τους.

Κάποια στιγμή, φτάσαμε να έχουμε ξεχάσει για ποιο λόγο είχαμε πάει στο κατάστημα αρχικά και από εγγενές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να παρατηρούμε πώς οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι εξηγούσαν στους καταναλωτές πώς να κάνουν την καθημερινή ζωή τους πιο άνετη, πιο ενδιαφέρουσα και πιο έξυπνη.

Αυτό που συνειδητοποιήσαμε είναι ότι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν προσφέρει απλά συσκευές, αλλά ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες του. Προσφέρει προγράμματα και υπηρεσίες COSMOTE σε κινητή, σταθερή τηλεφωνία, Internet και Τηλεόραση, αλλά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως smartphones, tablets, smartwatches, τηλεοράσεις, laptops, drones, action cameras, ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters, hoverboards, τίτλους gaming, κονσόλες, αξεσουάρ κ.α.

Και οικιακές μικροσυσκευές στον ΓΕΡΜΑΝΟ

Με την πρόσφατη είσοδο της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην αγορά των οικιακών μικροσυσκευών, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να βρουν είτε online στο eshop του, είτε στα 250 καταστήματα της αλυσίδας, σε όλη την Ελλάδα, συσκευές για την κουζίνα και την προετοιμασία του φαγητού, συσκευές προσωπικής περιποίησης, καθαρισμού και φροντίδας για το σπίτι, αλλά και συσκευές για το ιδανικό κλίμα και τη θέρμανση, για να εξοπλίσουν κατάλληλα το σπίτι τους.

Previous Article

Image+Tech expo & Photovision 2024 με την Έκθεση Σύγχρονοι Ιάπωνες Φωτογράφοι

Next Article

One UI 6.1: Το Galaxy AI έφτασε στην Ελλάδα στα Galaxy S23, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5 και Tab S9!