Χάσατε το κινητό, τα κλειδιά σας; 1 δισ. άλλες συσκευές τα αναζητούν!

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το δίκτυο Find My Device — Εύρεση Της συσκευής Μου — συμβάλει να βρίσκετε τη συσκευή σας παντού, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται εκτός σύνδεσης Internet.

Έως πρόσφατα, μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την Εύρεση της συσκευής μου σήμερα για να εντοπίσετε συσκευές όταν είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Με το νέο δίκτυο Εύρεση Της Συσκευής Μου Find My Device —, θα μπορείτε να εντοπίζετε τις συσκευές σας ακόμη και αν είναι εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να εντοπίζετε όλα τα συμβατά αξεσουάρ Fast Pair όταν είναι αποσυνδεδεμένα από τη συσκευή σας. Αυτό περιλαμβάνει συμβατά ακουστικά και ακουστικά, καθώς και ανιχνευτές που μπορείτε να προσαρτήσετε στο πορτοφόλι, τα κλειδιά ή το ποδήλατό σας.

Ένα δισ. συσκευές συμμετέχουν στην Εύρεση της Συσκευής σας

Για να σας βοηθήσει να βρίσκετε τα αντικείμενά σας όταν είναι εκτός σύνδεσης, το νέο χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί το δίκτυο πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευών στην κοινότητα Android και θα αποθηκεύσει τις πρόσφατες τοποθεσίες των συσκευών σας.

Πώς λειτουργεί το Find My Device

Οι συσκευές στο δίκτυο χρησιμοποιούν Bluetooth για να σαρώνουν για κοντινά αντικείμενα. Εάν άλλες συσκευές εντοπίσουν τα αντικείμενά σας, θα στείλουν με ασφάλεια τις τοποθεσίες στις οποίες εντοπίστηκαν τα αντικείμενα στο νέο δίκτυο εύρεσης συσκευής.

Οι συσκευές Android σας θα κάνουν το ίδιο για να βοηθήσουν τους άλλους να βρουν τα αντικείμενα που βρίσκονται εκτός σύνδεσης όταν ανιχνεύονται σε κοντινή απόσταση.

Οι τοποθεσίες των συσκευών σας θα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασης για τις συσκευές Android σας. Μπορούν να τις δουν μόνο εσείς και εκείνοι με τους οποίους μοιράζεστε τις συσκευές σας στο Find My Device (Εύρεση Της Συσκευής Μου). Δε θα είναι ορατές στη Google ούτε θα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, ενημερώνει η εταιρεία.

Από πότε ισχύει το νέο δίκτυο εντοπισμού συσκευών και αξεσουάρ

Θα λάβετε μια ειδοποίηση στις συσκευές Android σας όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία σε 3 ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο μέσω του Find My Device (Εύρεση της συσκευής μου) στο διαδίκτυο. Η επιλογή σας θα ισχύει για όλες τις συσκευές Android που συνδέονται με τον εκάστοτε λογαριασμό σας. Αφού ενεργοποιηθεί η λειτουργία, μπορείτε να διαχειριστείτε τη συμμετοχή των συσκευών ανά πάσα στιγμή μέσω των ρυθμίσεων Find My Device (Εύρεση Της Συσκευής Μου) στη συσκευή.

Η ενεργοποίηση του νέου χαρακτηριστικού έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα και σταδιακά όλοι όσοι διαθέτουν μία ή περισσότερες συσκευές smartphone συνδεδεμένες με λογαριασμό τους στη Google θα λάβουν με email τη σχετική ειδοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Καθαρισμός Ακτής, Πλαζ ΕΟΤ Πάτρα, 2 Ιουνίου 2024

Next Article

“Public + home” στον Πειραιά!