Για να σωθεί το κλίμα — Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Για να σωθεί το κλίμα — Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ετοιμάστε την κάμερά σας, αποτυπώστε φωτογραφικά δράσεις για το κλίμα που συμβαίνουν γύρω σας, στο σπίτι, την κοινότητα ή την πόλη σας, και γίνετε ένα παράδειγμα έμπνευσης προς όλους.

O Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα ξεκίνησε

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του  European Climate Pact έχει ξεκινήσει ήδη και διαρκεί έως τις 28 Ιουνίου, με στόχο να φωτίσει τις τοπικές δράσεις για το κλίμα, να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την αλλαγή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να σωθεί το κλίμα — Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το European Climate Pact είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, των κοινοτήτων και των οργανισμών στη δράση για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Το Σύμφωνο Κλίματος της ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει την κλιματική ευαισθητοποίηση και να κινητοποιήσει πολίτες και οργανώσεις ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν πρακτικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προώθηση της πράσινης μετάβασης και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Μέσω του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, άτομα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δράσεις τους για το κλίμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιέστερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Πώς θα λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό:

Διαλέξτε την αγαπημένη σας φωτογραφία που αποτυπώνει μία δράση για το κλίμα και γράψτε τη λεζάντα που θα τη συνοδεύει. Προσπαθήστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως: Ποια είναι η συνεισφορά σας στο κλίμα και το περιβάλλον; Ποια ανάλογη δράση έχετε παρατηρήσει γύρω σας, στο σπίτι σας, την κοινότητά ή την πόλη σας; Γιατί αισθάνεστε περήφανοι ή παθιασμένοι για αυτήν τη δράση;

Γίνετε ένας από τους 10 νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και κερδίστε:

  • Πρόσκληση για την ετήσια εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα στις Βρυξέλλες το 2025 (με καλυμμένα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής)
  • Παρουσίαση της φωτογραφίας σας σε φυσική έκθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
  • Αναφορές στις ψηφιακές πλατφόρμες του Συμφώνου
  • Ένα ψηφιακό πιστοποιητικό

Πώς επιλέγεται ο νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας της ΕΕ

  1. Μία Επιτροπή Προεπιλογής θα επιλέξει 30-50 συμμετοχές για τις τρεις κατηγορίες (σπίτι, κοινότητα, πόλη)

  2. Τρεις νικητές (πρώτη, δεύτερη, τρίτη θέση) θα επιλεγούν για κάθε μία από τις κατηγορίες, από Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς στην επικοινωνία και την κλιματική δράση, οι οποίοι θα διοριστούν από τη Γραμματεία και το DG CLIMA.

  3. Το κοινό θα ψηφίσει για την κατηγορία Βραβείο Κοινού (ένας νικητής).

Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων πρώτων θέσεων (κύριος νικητής ανά κατηγορία: σπίτι, κοινότητα και πόλη — και νικητής δημόσιας ψηφοφορίας) θα επωφεληθούν από πρόσθετη προβολή της δράσης τους για το κλίμα στα μέσα ενημέρωσης, χάρη σε μια ειδική διεθνή καμπάνια επικοινωνίας.

Για να σωθεί το κλίμα — Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πάρτε μέρος στο Διαγωνισμό εδώ: https://europa.eu/!J7KyH6

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 28 Ιουνίου (11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος)

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Το OnePlus Watch 2 Nordic Blue αποκλειστικά στην Ευρώπη — το OnePlus Pad Go tablet

Next Article

Starlink: 13 νέοι δορυφόροι Direct to Cell για απευθείας Internet στο κινητό