Η εποχή των οικονομικών SSD τελειώνει

Author: Δέσποινα Κανέλη Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung SSD

Η αναβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο είναι σήμερα. Οι τιμές ορισμένων από τους καλύτερους SSD είναι αρκετά χαμηλές, πράγμα που σημαίνει ότι ένας SSD με χωρητικότητα 1TB ή περισσότερο αξίζει όσο ένας HDD. Ωστόσο, η αγορά οικονομικών SSD ενδέχεται να έρθει στο τέλος της, καθώς η Samsung λαμβάνει μέτρα για την αύξηση των τιμών και τον έλεγχο των επιπέδων αποθεμάτων.

Η Trendforce, μια εταιρεία έρευνας αγοράς, ανακοίνωσε τα άσχημα νέα σε μια πρόσφατη αναφορά. Το σχέδιο της Samsung δεν είναι να αυξήσει άμεσα την τιμή των δικών της SSD, όπως οι σειρές QVO και EVO. Αντίθετα, σχεδιάζει να αρχίσει την αύξηση την τιμών στα NAND flash chips των SSD κατά 20% ανά τρίμηνο για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Samsung SSD

Η Samsung αύξησε το κόστος των NAND wafers της κατά μερικά τοις εκατό, και ακολούθησε με αυξήσεις που κυμαίνονταν από 10% έως 20%. Τώρα, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, πρόκειται να δούμε τα NAND chips να γίνονται πολλύ πιο ακριβά.

Η Samsung κατασκευάζει τα δικά της NAND για τους SSD της, ενώ ταυτόχρονα παρέχει NAND σε προμηθευτές τρίτων. Ωστόσο, αν οι τιμές των NAND wafers της Samsung αυξηθούν δραματικά – και μπορεί να αυξηθούν κατά 44% – είναι σίγουρο ότι όλη η αγορά πρόκειται να επηρεαστεί.

Samsung SSD

Αυτά είναι άσχημα νέα για τους χρήστες που θέλουν να χτίσουν ή να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους, παρόλο που η τελική τιμή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά για τους καταναλωτές. Αναφέρεται επίσης ότι η Samsung θα μειώσει την παραγωγή RAM και NAND το 2024, καθώς η αγορά διαθέτει μεγάλο πλήθος SSD διαφόρων μεγεθών. Ενδέχεται να δούμε λιγότερους SSD προς πώληση, ενώ οι ήδη υπάρχοντες θα αυξηθούν σταδιακά στην τιμολόγηση.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Αυτά είναι τα 7 πρώτα Xiaomi Redmi smartphone με HyperOS 1.0.

Next Article

SE: Διαθέτει 3 νέα UPS μπαταριών λιθίου APC Smart-UPS Ultra