Ασφάλεια Google: Αναβαθμίσεις στο Android 14 και σαρώσεις στο Dark Web

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ασφάλεια Google: Αναβαθμίσεις στο Android 14 και σαρώσεις στο Dark Web

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις για το Cyber Security που παρουσίασε η Google στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/0, είναι οι αναβαθμίσεις στο Android 14, η χρήση passkeys αντί για password και οι σαρώσεις στο Dark Web για το Gmail σας. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωσή της Google.

Η δέσμευσή μας για διατήρηση της ασφάλειάς σας στο Διαδίκτυο ξεκινά με τη δημιουργία προϊόντων που είναι ασφαλή από προεπιλογή, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το απόρρητο και σας δίνουν τον έλεγχο.

Καταπολεμώντας τη διάδοση των φαινομένων κατάχρησης στο Διαδίκτυο, σας παρέχουμε ασφαλή πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και περιεχόμενο. Σήμερα, θέλουμε να  μοιραστούμε μαζί σας τις πιο πρόσφατες μεθόδους μας για τη διατήρηση της ασφάλειάς σας με τη Google. 

Παροχή πρόσβασης σε αξιόπιστο περιεχόμενο και πληροφορίες με τη χρήση AI

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την προστασία σας, καθώς και για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών. Θα θέλαμε συνεπώς να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα βήματα που έχουμε κάνει, με τη βοήθεια της προόδου που σημειώνουμε στον κλάδο του AI.

  • Σχετικά με αυτήν την εικόνα: Θα λανσάρουμε ένα νέο εργαλείο που θα σας βοηθά να αξιολογείτε την αξιοπιστία του οπτικού περιεχομένου που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Η ενότητα “Σχετικά με αυτήν την εικόνα” παρέχει σημαντικές πληροφορίες, όπως την ημερομηνία της αρχικής καταχώρησης μιας εικόνας ή παρόμοιων εικόνων από τη Google, πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά, καθώς και πού αλλού έχει εμφανιστεί στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα σε κάποιον ειδησεογραφικό ή κοινωνικό ιστότοπο ή σε ιστότοπο επαλήθευσης πληροφοριών.
  • Ένα δημόσια διαθέσιμο API που βοηθά  πλατφόρμες και οργανισμούς για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο: Από το 2018, έχουμε διαθέσει δημόσια το Content Safety API, ενώ διάφορες πλατφόρμες και οργανισμοί από ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI που έχουμε αναπτύξει για να κατηγοριοποιούν και να δίνουν προτεραιότητα στον έλεγχο εικόνων που πιθανώς αποτελούν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM). Το API χρησιμοποιείται από το Facebook, το Yubo, το Safer Net και άλλους, για την επεξεργασία περισσότερων από 4 δισεκατομμύρια  εικόνες κάθε μήνα. Πλέον, επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής του API προκειμένου να πραγματοποιεί ελέγχους για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) σε περιεχόμενο βίντεο. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για το οικοσύστημα ασφαλείας των παιδιών, καθώς τα αρχεία βίντεο αποτελούν σχεδόν το 50% του συνόλου των αρχείων που αναφέρονται στο NCMEC ως ύποπτα. 

Cyber Security από την αρχή με τα PassKeys και την ασφαλή περιήγηση με AI

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων κυβερνοεπιθέσεων, ηγούμαστε των πρωτοβουλιών για ένα ασφαλέστερο μέλλον, μέσω της ενίσχυσης του εργατικού δυναμικού του κλάδου, εφαρμόζοντας τις εξελίξεις στον χώρο του AI για τη διατήρηση της ασφάλειας των οργανισμών και υιοθετώντας νέα μέτρα ασφαλείας που προστατεύουν τις πληροφορίες σας στα προϊόντα μας και σε κάθε σας προορισμό στο διαδίκτυο. 

  • Ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης: Πρόσφατα γίναμε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που υιοθέτησε τη σύνδεση με passkey στην πλατφόρμα μας, απλοποιώντας και κάνοντας πιο ασφαλή τον τρόπο με τον οποίο συνδέεστε στον Λογαριασμό σας στη Google από οποιαδήποτε  συσκευή σας. Το passkey συνδυάζει την προηγμένη ασφάλεια της Επαλήθευσης σε 2 βήματα (2SV) με την άνεση που προσφέρει το απλό ξεκλείδωμα της συσκευής. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να δημιουργήσουν το ένα και μοναδικό “κλειδί” που χρησιμοποιείτε σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ιστότοπο, η κλοπή του passkey από εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν είναι δυνατή, εν αντιθέσει με τους κωδικούς πρόσβασης.
  • Η Ασφαλής περιήγηση χρησιμοποιεί το AI για να εντοπίσει επικίνδυνους ιστοτόπους και αρχεία και να σας ειδοποιήσει, αποτρέποντας τις απάτες πριν καν συμβούν. Προκειμένου να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από κακόβουλους παράγοντες και τις μεταβαλλόμενες τακτικές τους, παρουσιάζουμε το πιο πρόσφατο API για Ασφαλή περιήγηση. Αυτό επιταχύνει τη δυνατότητά μας να ελέγχουμε και να εντοπίζουμε παραβιασμένους ιστοτόπους, να αποτρέπουμε ακόμη περισσότερες επιθέσεις και να αποκλείουμε 8 εκατομμύρια επιπλέον απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) κάθε μήνα, στο Chrome και το Android.
  • Προβολή ανεπιθύμητων στο Drive: Καθημερινά, προστατεύουμε τους χρήστες του Gmail από σχεδόν 15 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα, αποκλείοντας περισσότερο από το 99,9% αυτών,  των αποπειρών ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και των κακόβουλων προγραμμάτων. Πλέον, διευρύνουμε την προστασία από ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Google Drive, παρουσιάζοντας μια νέα προβολή που διευκολύνει το διαχωρισμό και τον έλεγχο των αρχείων σας, σας βοηθά να αποφασίσετε τι θεωρείτε ανεπιθύμητο και σας προστατεύει από δυνητικά ανεπιθύμητο ή προσβλητικό περιεχόμενο. Το Drive θα κατατάσσει αυτόματα το περιεχόμενο αυτό στην κατηγορία των ανεπιθύμητων, όπως γίνεται στο Gmail σήμερα, προστατεύοντας σας ώστε να μη χρειαστεί να παρατηρείτε επικίνδυνα ή ανεπιθύμητα αρχεία. 

Ασφάλεια από την Google με ενημερώσεις στο Android 14 και σαρώσεις στο Dark Web

Σας δίνουμε τον έλεγχο των πληροφοριών σας με εύχρηστα εργαλεία ελέγχου που έχετε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Τώρα, παρουσιάζουμε εργαλεία που σας προσφέρουν ακόμα περισσότερο έλεγχο:

  • Σαρώσεις στον σκοτεινό ιστό για τη διεύθυνσή σας στο Gmail: Αν και προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Google One στις ΗΠΑ, τις επόμενες εβδομάδες θα επεκτείνουμε την πρόσβαση στην Αναφορά στον σκοτεινό ιστό σε όλους όσοι διαθέτουν λογαριασμό Gmail στις ΗΠΑ, ώστε να μπορούν όλοι να γνωρίζουν αν η διεύθυνσή Gmail τους εμφανίζεται στον σκοτεινό ιστό και να λάβουν οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Σύντομα, θα επεκτείνουμε την πρόσβαση στην Αναφορά στον σκοτεινό ιστό και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές.
  • Βοήθεια με τον έλεγχο των δεδομένων σας σε εφαρμογές Android: Πραγματοποιήσαμε ενημερώσεις στο Android 14 έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των δεδομένων σας από τις εφαρμογές. Ξεκινώντας από τα δεδομένα τοποθεσίας, όταν μια εφαρμογή κοινοποιεί τις πληροφορίες σας σε τρίτα μέρη για σκοπούς διαφήμισης, θα ενημερώνεστε μέσω αιτημάτων παραχώρησης άδειας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να αποφασίσετε αν θέλετε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την κοινοποίηση τοποθεσίας για κάθε εφαρμογή, ώστε να έχετε πάντα τον έλεγχο. Επίσης, προσθέτουμε το νέο πεδίο “Διαγραφή δεδομένων” στην Ενότητα ασφάλειας δεδομένων του Google Play , διευκολύνοντας την υποβολή αιτημάτων για διαγραφή του λογαριασμού σας ή άλλων δεδομένων.
  • Ένας εύκολος τρόπος για τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στους Χάρτες: Προς το παρόν, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στους Χάρτες από τη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών. Για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο αυτήν τη διαδικασία, διαθέτουμε τη δυνατότητα διαγραφής πρόσφατων αναζητήσεων απευθείας από τους Χάρτες, με ένα μόνο πάτημα. Επομένως, αν για παράδειγμα αναζητήσατε πρόσφατα ένα κατάστημα για ένα δώρο έκπληξη, μπορείτε να καταργήσετε εύκολα την αναζήτηση από το ιστορικό σας. 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στη Google, επισκεφτείτε το Κέντρο ασφαλείας

Subscribe to our newsletter!

  Στη Westnet η διάθεση των λύσεων cyber security της Check Point
Previous Article

Ο ρόλος της Generative AI στις Διαφημίσεις Google και η Αναζήτηση

Next Article

Google: Το να είσαι τολμηρός με το AI σημαίνει να είσαι υπεύθυνος εξ αρχής