Η Google μόλις… εξαπέλυσε το Bard απέναντι στο ChatGPT

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Google Bard A.I. Bard AI

Η Google μόλις κυκλοφόρησε το Bard, την απάντησή της στο ChatGPT και θέλει… να το εκπαιδεύσετε – οι διαφορές μεταξύ τους.

Η Google κυκλοφόρησε το Bard, την απάντηση της στο ChatGPT του OpenAI και στο Bing Chat της Microsoft, χωρίς να κάνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Bard: τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών, η τεχνολογία πίσω από αυτό το κύμα chatbots, έχουν γίνει πολύτιμη IP. Θα περιοριστεί στο ότι το Bard είναι χτισμένο πάνω σε μια νέα έκδοση του LaMDA, του κορυφαίου μοντέλου μεγάλων γλωσσών της Google. Η Google λέει ότι θα ενημερώνει τον Bard καθώς βελτιώνεται η υποκείμενη τεχνολογία.

Όπως το ChatGPT και το GPT-4, το Bard είναι τελειοποιημένο χρησιμοποιώντας ενίσχυση στη μάθηση από την ανθρώπινη ανατροφοδότηση, μια τεχνική που εκπαιδεύει ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο για να δίνει πιο χρήσιμες και λιγότερο “περίεργες” απαντήσεις.

Η βασική διαφορά του Bard από το ChatGPT

Σε αντίθεση με το Bing Chat, το Bard δεν αναζητά αποτελέσματα αναζήτησης – όλες οι πληροφορίες που επιστρέφει στις ερωτήσεις δημιουργούνται από το ίδιο το μοντέλο. Ωστόσο, το Bard, εξακολουθεί να έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να κάνουν brainstorming ερωτήσεων και να απαντά στα ερωτήματά τους.

Η Google θέλει ο Bard να γίνει αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας της Αναζήτησης Google.

Η εταιρεία εργάζεται στο Bard εδώ και μερικούς μήνες με απόλυτη μυστικότητα και τονίζει ότι εξακολουθεί να είναι ένα πείραμα. Η εταιρεία κάνει τώρα το chatbot διαθέσιμο δωρεάν σε άτομα στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο που εγγράφονται σε λίστα αναμονής. Οι πρώτοι χρήστες θα βοηθήσουν στη δοκιμή και τη βελτίωση της τεχνολογίας.

Η Google θέλει οι χρήστες να θεωρούν τον Bard ως βοηθό της Αναζήτησης Google και όχι ως αντικαταστάτη. Ένα κουμπί που βρίσκεται κάτω από το γραφικό στοιχείο συνομιλίας του Bard λέει Google It. Η ιδέα είναι να ωθηθούν οι χρήστες να κατευθυνθούν στην Αναζήτηση Google για να ελέγξουν τις απαντήσεις του Bard ή να μάθουν περισσότερα.

Σύμφωνα με το Bing Chat, που χρησιμοποιεί το ChatGTP, “το Google Bard είναι η απάντηση της Google στο ChatGPT. Είναι ένα chatbot AI με πολλές από τις ίδιες λειτουργίες με το ChatGPT και έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει συνομιλίες με έναν άνθρωπο χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης. Σύμφωνα με την Google, το Bard χρησιμοποιεί Διαδικτυακές πληροφορίες για να δώσει νέες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τελικά τα εργαλεία αναζήτησης της Google, καθώς και να παρέχει αυτοματοποιημένη υποστήριξη και ανθρώπινη αλληλεπίδραση για τις επιχειρήσεις”.

  H Google θα μπλοκάρει εφαρμογές που ηχογραφούν κλήσεις
Previous Article

Odyssey Universe, μια εμπειρία Gaming για το Fortnite από τη Samsung

Next Article

To (κοντινό) μέλλον της Honda στα ηλεκτρικά οχήματα