Google I/0 2023: “Όλα για όλα” για την AI από την Google

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Google I/O 2023: "Όλα για όλα" για την AI από την Google

“Όλα για όλα” από την Google για την AI, καθώς η εταιρεία στο Google I/0 που μόλις ολοκληρώθηκε, θέλει να δείξει ότι όχι μόνο κατέχει την τεχνολογία Generative AI, αλλά επιπλέον τη χρησιμοποιεί δημιουργικά στα προϊόντα της και, κυρίως, με τρόπο υπεύθυνο.

LG Corporate banner

Επίσης, η Google στο ετήσιο συνέδριο Google I/0 απηύθυνε πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν για να δοκιμάσουν πρώτοι την Bard AI, η οποία έγινε διαθέσιμη σε 180 χώρες. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται χώρες της ΕΕ, καθώς η εταιρεία δείχνει επιφυλακτική και βρίσκεται σε θέση αναμονής, λόγω των περιορισμών που έθεσε αρχικά η Ιταλία απαιτώντας διαφάνεια στην επεξεργασία και αξιοποίηση των συλλεγομένων δεδομένων – ρυθμίσεις που φαίνεται ότι υιοθετεί η ΕΕ σε κεντρικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, η Google διαθέτει 15 προϊόντα που εξυπηρετούν πάνω από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. Χάρη σε αυτά, επιτυγχάνει το στόχο που έθεσε από την ίδρυσή της – την οργάνωση και διάθεση της παγκόσμιας πληροφορίας για όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του Google I/0, η Google:

  1. Παρουσίασε το PaLM 2, το γλωσσικό μοντέλο νέας γενιάς με βελτιωμένη πολυγλωσσική λειτουργία, αντίληψη και κώδικα. 
  2. Ανακοίνωσε νέους τρόπους ώστε να παρέχει σε περισσότερο κόσμο πιο χρήσιμες πληροφορίες και ενημερώσεις μέσα από την Αναζήτηση (Search) Google και τους Χάρτες (Maps) με τη χρήση AI, όπως με την διάθεση των Search Labs και με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Search Generative Experience. Άλλο παράδειγμα είναι τα Immersive View και Immersive View for Routes. .Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό blog, εδώ. 
  3. Ανακοίνωσε πως το Google Bard AI επεκτείνεται σε 180 χώρες και διατίθεται στην Ιαπωνική και Κορεάτικη γλώσσα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσής του σε συστήματα τρίτων όπως Adobe, Instacart, Wolfram, Khan Academy και πολλά άλλα. Περισσότερες πληροφορίες, στο σχετικό blog, εδώ.
  4. Παρουσίασε το Magic Editor, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν υλικό σαν επαγγελματίες μοντέρ, συνδυάζοντας κομμάτια μιας εικόνας. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό blog, εδώ. 
  5. Παράλληλα, με το  Duet AI for Workspace οι χρήστες  μπορούν πλέον να κάνουν περισσότερα μέσα από τα Gmail, Docs, Slides, Sheets και Meet προς το παρόν μόνο στα αγγλικά. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό blog, εδώ.
  6. Επίσης, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές να καινοτομούν μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Google παρουσίασε το Duet AI στο Google Cloud, καθώς και νέα μοντέλα και δυνατότητες σε όλα τα Google AI προϊόντα. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό blog, εδώ.

Σε ό,τι αφορά στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης, σύντομα θα ενσωματωθούν καινοτομίες watermarking και metadata στα νεότερα παραγωγικά μοντέλα. 

Η Google θα συνεχίσει να επιβλέπει τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της και να εξασφαλίζει πως είναι από την πρώτη στιγμή ασφαλή και ιδιωτικά, με το χρήστη να έχει τον έλεγχο. Ανάμεσα στις καινοτομίες είναι οι Αναβαθμίσεις στο Android 14 και οι σαρώσεις στο Dark Web.

Τέλος, στο φετινό Συνέδριο της Google για προγραμματιστές παρουσιάστηκαν και νέες πληροφορίες σχετικά με τα Pixel και το Android και πώς χρησιμοποιείται η Τεχνητή Νοημοσύνη για λειτουργίες, όπως τα Creative Compose, Cinematic Wallpapers και Generative AI Wallpapers. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό blog, εδώ.

Η Εταιρεία παρουσίασε επίσης τα Pixel 7a, Pixel Fold και το Pixel Tablet, για ένα πλήρες οικοσύστημα συσκευών σχεδιασμένες από την Google που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Subscribe to our newsletter!

Electronicanto με πληροφορίες από δελτίο τύπου της Google

  Αυτό είναι το νέο πανέξυπνο σκυλί Aibo
Previous Article

Google Pixel Fold: Αυτά είναι τα πιο δυνατά σημεία του νέου foldable

Next Article

Διαθέσιμη η Αναζήτηση Google με Bard Generative AI – όχι όμως στην Ευρώπη