4η συνεχή χρονιά (2024) eco-friendly οι τηλεοράσεις LG OLED evo

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
4η συνεχή χρονιά (2024) eco-friendly οι τηλεοράσεις LG OLED evo

Οι τηλεοράσεις LG OLED evo του 2024 πιστοποιούνται ως eco-friendly για 4η συνεχή χρονιά και αποδεικνύουν την προσήλωση της εταιρείας στη βιωσιμότητα και αναδεικνύουν την premium αξία των τηλεοράσεων LG OLED.

Η LG Electronics (LG) συνεχίζει να λαμβάνει διακρίσεις για τη σταθερή δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές της. Οι τηλεοράσεις LG 2024 OLED evo απέσπασαν τις πιστοποιήσεις Reducing CO2[1] και Measured CO2[2] από το Carbon Trust[3] και το Environmentally Evaluated Mark[4] από τη Société Générale de Surveillance SA (SGS), σηματοδοτώντας την τέταρτη συνεχή χρονιά σταθερής αναγνώρισης των δράσεων ESG της LG. Οι νεότερες τηλεοράσεις OLED της LG κέρδισαν, επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πιστοποίηση Recycled Content, αποδεικνύοντας περαιτέρω το ισχυρό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης της LG.

Το Carbon Trust εργάζεται για να οδηγήσει τον πλανήτη σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αξιολογώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος, από την παραγωγή και τη διανομή έως τη χρήση και την απόσυρση. Η πιστοποίηση της SGS επικεντρώνεται στην αποδοτικότητα των φυσικών πόρων και την παρουσία επικίνδυνων ουσιών, ενώ από την πλευρά της η Intertek μετρά το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται. Οι αντίστοιχες προσεγγίσεις των οργανισμών προωθούν υπεύθυνες πρακτικές κατανάλωσης σε διάφορους κλάδους και συμβάλλουν στον ευρύτερο στόχο της βιωσιμότητας παγκοσμίως.

Σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις LCD, οι τηλεοράσεις LG OLED δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό, πράγμα που σημαίνει μια πιο απλή δομή και λιγότερα εξαρτήματα. Για παράδειγμα, η τηλεόραση 65 ιντσών OLED evo της LG, κατασκευασμένη από εξαιρετικά ελαφριά σύνθετη ίνα, απαιτεί μόνο το 40% του πλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε μια τηλεόραση LCD του ίδιου μεγέθους οθόνης και ζυγίζει 20% λιγότερο.

Με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις των eco-friendly τηλεοράσεων LG OLED φέτος, η συνολική ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις LG OLED από το 2022 έως το 2024 αναμένεται να είναι 45.000 τόνους χαμηλότερη από εκείνη των τηλεοράσεων LCD που πωλούνται κατά την ίδια περίοδο. Η μείωση της χρήσης πλαστικού θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 234.000 τόνους ετησίως, που ισοδυναμεί με το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφάται από ένα δάσος πεύκου 30 ετών. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της έκτασης της Σεούλ ή με περίπου 31.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Τα ανακυκλωμένα πλαστικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του πλαστικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή όλων των τηλεοράσεων LG, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων OLED, που αντιστοιχεί σε περίπου 4.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών απορριμμάτων ετησίως.

Πέρα από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες, οι διάφορες πρωτοβουλίες ESG της LG έχουν λάβει επαίνους από αξιόπιστους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς. Το 2023, η LG συμπεριλήφθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (DJSI World). Ο DJSI World κατατάσσει το κορυφαίο 10% των μεγαλύτερων 2.500 παγκόσμιων εταιρειών με βάση τις μακροπρόθεσμες οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές πρακτικές τους. Η ένταξη της εταιρείας σε αυτόν τον κατάλογο για δώδεκα συνεχή έτη αποτελεί σημαντικό ορόσημο, καθώς η LG είναι η μοναδική νοτιοκορεατική εταιρεία στην κατηγορία εξοπλισμού και προϊόντων ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που σημειώνει αυτό το επίτευγμα.

Επιπλέον, η LG έχει λάβει τον βαθμό “Comprehensive A” από την ESG Evaluation and Rating Announcement του Ινστιτούτου Korea ESG Standards (KCGS) για τρία συνεχόμενα έτη για την eco-friendly δράση της, και πέρυσι, η εταιρεία κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά την αξιολόγηση “A” από την Morgan Stanley Capital International (MSCI) ESG Rating.

«Οι τηλεοράσεις OLED της LG ηγούνται της αγοράς ως η απόλυτη επιλογή για κορυφαίες εμπειρίες θέασης, ενώ παράλληλα θέτουν τον πήχη για τα πρότυπα ESG», δήλωσε ο Baik Seon-pill, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων της LG Home Entertainment Company. «Η LG θα παραμείνει αφοσιωμένη στη συνεχή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου πλανήτη για όλους».

Subscribe to our newsletter!


[1] Μοντέλα LG OLED evo G4 77/65/55 ιντσών.

[2] 97/83-inch LG OLED evo G4 models and all LG OLED evo C4 models.

[3] Ισχύει μόνο για τα αναφερόμενα προϊόντα που πωλούνται σε αγορές/περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σήμανσης του Carbon Trust.

[4] Όλα τα μοντέλα LG OLED evo G4 και C4.

Previous Article

Καινούργιο Mega κατάστημα Κωτσόβολος!

Next Article

Αυτές είναι οι τηλεοράσεις Sony Bravia του 2024