Nexi: Οι ψηφιακές πληρωμές αλλάζουν με γνώμονα την εμπιστοσύνη

Author: Δημήτρης Χατζής Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Nexi: Οι ψηφιακές πληρωμές αλλάζουν με γνώμονα την εμπιστοσύνη

Ο Νίκος Παπαδόγλου, Εμπορικός Διευθυντής της Νexi Greece, μέλος του Ομίλου Nexi, ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις τάσεις που πρωταγωνιστούν στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών σε πρόσφατη συμμετοχή του σε τραπεζικό συνέδριο.

LG Corporate banner

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών που οδήγησαν σε μια αλλαγή κουλτούρας, η οποία διαμορφώθηκε όχι μόνο λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και λόγω της αλλαγής της συμπεριφοράς των καταναλωτών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόγλου.

Στο νέο διαμορφωμένο τοπίο, στο επίκεντρο τίθεται ακόμα περισσότερο η συνολική εμπειρία του καταναλωτή με στόχο να είναι ασφαλής, εύκολη και απλή. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδόγλου σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις προχωρούν το πλάνο του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, το οποίο σχετίζεται με την αλλαγή στις διαδικασίες και στις παρεχόμενες υπηρεσίες με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Στη συνέχεια, τόνισε πως η υιοθέτηση ώριμων λύσεων από τις εταιρείες, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών είναι σημαντικό να γίνεται την κατάλληλη στιγμή για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να λειτουργήσει θετικά για τις ίδιες ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Οι επιχειρήσεις στοχεύουν στη διαφοροποίηση τους με τη διάθεση καινούργιων προϊόντων, γεγονός που αποδεικνύεται από την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων τόσο από τη Nexi όσο και από άλλες εταιρείες fintech. Η Nexi απαντά στις ανάγκες της αγοράς, στο πλαίσιο των ψηφιακών πληρωμών, προσφέροντας τα SoftPos, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά, καθώς δίνουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών εύκολα και άμεσα, στο σημείο που βρίσκεται ο καταναλωτής χωρίς χρόνο αναμονής.

Συνολικά, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από πολλές επιχειρήσεις σχετικά με τις ψηφιακές πληρωμές, καθώς η άμεση συναλλαγή με τον ίδιο τον χρήστη προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόγλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα στο κομμάτι του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συνεργάστηκαν με εταιρείες acquiring, όπως η Alpha Bank με την Nexi.

Αναφερόμενος στον κλάδο του fintech και του ψηφιακό ευρώ, ο κ. Παπαδόγλου σημείωσε ότι η ενίσχυση των διαφορετικών τρόπων πληρωμής μπορεί να μας οδηγήσει στην υιοθέτηση αυτού του ψηφιακού νομίσματος. Τα κρυπτονομίσματα ήδη χρησιμοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εξυπηρετώντας στη μετάβαση στο ψηφιακό ευρώ, το 2025-2026, το οποίο πρόκειται να φέρει μια καινούργια εμπειρία καλύπτοντας το κενό μεταξύ ψηφιακών πληρωμών και μετρητών.

Νίκος Παπαδόγλου

Η επόμενη μέρα στις ψηφιακές πληρωμές σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε είτε σε B2B είτε σε B2C επίπεδο αλλά και με το κομμάτι του issuing των δωροκαρτών και καρτών loyalty. Είναι μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται με πιο απλό τρόπο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τους. Η Nexi κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με το 45% των επενδύσεων της να είναι στο R&D και στην καινοτομία.

Νίκος Παπαδόγλου, Εμπορικός Διευθυντής της Νexi Greece
  Πληρωμές μέσω PayPal στην Apple και από Ελλάδα
Previous Article

Smartphone με μηνύματα μέσω δορυφόρου λανσάρει η Bullitt Group

Next Article

To πρόγραμμα Generation Next του ιδρύματος Vodafone βοηθά τους εκπαιδευτικούς της Νάξου