Nikon Z6III — η πρώτη Full Frame με partially stacked CMOS

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Nikon Z6III

H Nikon επεκτείνει τη σειρά φωτογραφικών μηχανών Z με την υβριδική φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου Z6III

Κατασκευασμένη στο ίδιο πνεύμα με τη Z8 και τη Z9, η μικρή αλλά ανθεκτική Z6III είναι μια ευέλικτη και δημιουργική φωτογραφική μηχανή με προδιαγραφές μεγάλων επιδόσεων που εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες καθώς και δυνατότητα εγγραφής video 6K/60P (RAW).

Nikon Z6III
Nikon Z6III [Nikon]

Η ολοκαίνουρια Nikon Z6III εισαγάγει ένα νέο επίπεδο επιδόσεων στις φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου Ζ και αποτελεί μια συναρπαστική αναβάθμιση για τους φωτογράφους και τους δημιουργούς video που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ή να χρησιμοποιούν περισσότερα δημιουργικά στοιχεία, ενώ διατηρεί τον εξοπλισμό τους εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος.

Στην καρδιά της φωτογραφικής μηχανής βρίσκεται ο πρώτος partially stacked αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου στον κόσμο, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στη Z6III να έχει μεγάλες επιδόσεις παραμένοντας μικρή στο μέγεθος. Αυτή η φωτογραφική μηχανή αποδίδει από κάθε άποψη με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και δυναμικό εύρος και χρωματική πιστότητα που εντυπωσιάζουν.

Partially stacked αισθητήρας στο κέντρο της Z6III

Nikon Z6III
[Nikon]

Ο partially stacked αισθητήρας στο κέντρο της Z6III υποστηρίζεται από τον ίδιο επεξεργαστή EXPEED 7 που παρέχει την υπολογιστική ισχύ του στη Z8 και στη Z9. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός υποστηρίζει τους απίστευτα γρήγορους υπολογισμούς AF και τους ρυθμούς ανανέωσης του EVF, καθώς και την εντυπωσιακή ευαισθησία φωτός της φωτογραφικής μηχανής. Οι φωτογράφοι εξασφαλίζουν στις φωτογραφικές λήψεις σταθερά ομαλή προβολή στο σκόπευτρο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταχύτητα έως και 120 fps χωρίς να ανησυχούν για την παραμόρφωση περιστρεφόμενου κλείστρου.

Στις λήψεις video εξασφαλίζονται πεντακάθαρα πλάνα ποιότητας 6K και 5,4K απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή, ενώ είναι επίσης δυνατή η δημιουργία video UHD 4K με πλούσιες λεπτομέρειες με υπερδειγματοληψία από το 6K της φωτογραφικής μηχανής.

Nikon Z6III
Z6III [Nikon]

Επιπλέον, τόσο στις λήψεις φωτογραφιών όσο και video οι χρήστες επωφελούνται από την έξυπνη ανίχνευση θέματος της Nikon με επίμονη παρακολούθηση των ματιών του θέματος σε λειτουργίες για άτομα ή για ζώα, ενώ μπορούν επίσης να συνεχίζουν τις λήψεις τη νύχτα χάρη στο μεγάλο εύρος ISO και ευαισθησία AF του αισθητήρα που φτάνει στα –10 EV.

Η Z6III διαθέτει επίσης το πιο φωτεινό ηλεκτρονικό σκόπευτρο στην κατηγορία της και αποτελεί την πρώτη φωτογραφική μηχανή mirrorless που κυκλοφόρησε ποτέ με ευρεία χρωματική γκάμα DCI-P3.1 Με προβολές που φτάνουν σε νέο επίπεδο όπως αυτές, οι λεπτομέρειες δεν θα χάνονται στις σκιές και οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με σιγουριά μέσα στη φωτογραφική μηχανή, γνωρίζοντας ότι τα τελικά αρχεία θα εμφανίζουν τα χρώματα όπως επιθυμούν.

Το Nikon Imaging Cloud2, είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει ενημερώσεις υλικολογισμικού απευθείας στην φωτογραφική μηχανή, αποθήκευση εικόνων από την φωτογραφική μηχανή σε cloud, αποκλειστικές συνταγές εικόνων και θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών

 • Partially stacked αισθητήρας πλήρους κάδρου 24,5 MP: εξαιρετικά γρήγοροι ρυθμοί σάρωσης αισθητήρα που εξασφαλίζουν πλήρη ανάγνωση δεδομένων pixel για καθαρές, λεπτομερείς εικόνες με κορυφαίο δυναμικό εύρος και πιστότητα χρωμάτων. Το εγγενές εύρος ISO κυμαίνεται από 100 έως 64000 (με δυνατότητα επέκτασης σε 50-204800).
 • Video 6K RAW στη φωτογραφική μηχανή: εσωτερική δυνατότητα εγγραφής 6K/60P (RAW) και 5,4K/60P (YUV). Μπορείτε να δημιουργήσετε video 4K UHD/60p με υπερδειγματοληψία από τα 6K στη φωτογραφική μηχανή και να τραβήξετε πλάνα στα 240p (αργή κίνηση 10x).
 • Ήχος επαγγελματικής ποιότητας: Η είσοδος εξωτερικού μικροφώνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος τύπου line για ήχο επαγγελματικής ποιότητας..
 • EVF υψηλής ανάλυσης με εξαιρετικά ευρεία γκάμα χρωμάτων: με ρυθμούς ανανέωσης του EVF που φτάνουν τα 60 fps, το EVF 4000-nit και 5670k-dot εμφανίζει σταθερά ομαλές προβολές υψηλής ανάλυσης. Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων (DCI-P3) εμφανίζει ζωντανά χρώματα χωρίς χρωματικές ζώνες.
 • Έως 120 fps με AF/AE και Λήψη πριν από την Απελευθέρωση Κλείστρου: 120 fps (JPEG 10 MP με φορμά DX) ή 60 fps (JPEG 24 MP πλήρους κάδρου). Η Z6III αποτυπώνει τη πιο σημαντική στιγμή ακόμη κι αν συνέβη πριν την απελευθέρωση του κλείστρου..
 • Δυνατότητες AF κορυφαίου μοντέλου: εξαιρετικά γρήγοροι υπολογισμοί αυτόματης εστίασης που παρέχουν σταθερά αξιόπιστη παρακολούθηση που δεν αφήνει να ξεφύγει το θέμα. Η ανίχνευση θέματος και το AF λειτουργούν έως και σε –10 EV για τις λήψεις video και φωτογραφιών.3
 • Ισχυρή απόσβεση κραδασμών και σταθεροποίηση σημείου εστίασης: 8.0 stop4 σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων ενσωματωμένα στη φωτογραφική μηχανή και E-VR για τα video. Η λειτουργία VR με σημείο εστίασης σταθεροποιεί την περιοχή γύρω από το ενεργό σημείο εστίασης. 5
 • Υψηλής ανάλυσης πτυσσόμενη οθόνη αφής: πλήρως αρθρωτή πτυσσόμενη οθόνη αφής που εξασφαλίζει καθαρή, εξαιρετικά λεπτομερή προβολή της σκηνής από οποιαδήποτε γωνία.
 • Μικρή, ελαφριά, ανθεκτική: Ζυγίζει μόνο 750 g (περίπου) με κορυφαία στεγανοποίηση για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και αντοχή στο κρύο που φτάνει τους -10 °C.
 • Δύο υποδοχές κάρτας: μία υποδοχή υποστηρίζει κάρτες CFexpress Type B ή κάρτες XQD και μία υποδοχή υποστηρίζει κάρτες UHS-II SD.
 • Προαιρετική κατακόρυφη λαβή μπαταριών: Το νέο πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-Ν14 της Nikon μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για κατακόρυφες λήψεις ή ως αντίβαρο για τους τηλεφακούς καθώς και να εξασφαλίζει τροφοδοσία όταν γίνονται παρατεταμένες, ολοήμερες λήψεις…

Subscribe to our newsletter!


1 Μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών χωρίς καθρέφτη πλήρους καρέ/μορφής FX από τις 17 Ιουνίου 2024. Βάσει έρευνας της Nikon.

2 Η υπηρεσία Nikon Imaging Cloud θα είναι διαθέσιμη σύντομα. Παρακαλείσθε να ελέγχετε τον ιστότοπο της Nikon για ενημερώσεις.

3 Ευαισθησία AF μέχρι –10 EV. Μετρήθηκε σε λειτουργία φωτογραφίας σε ISO 100 και θερμοκρασία 20 °C με χρήση λειτουργίας AF ενός καρέ (AF‑S) και φακό με μέγιστο διάφραγμα f/1.2.

4 Απόσβεση κραδασμών 8.0 stop που μετρήθηκε χρησιμοποιώντας το άκρο τηλεφακού του NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Με βάση τα πρότυπα CIPA.

5 Το VR με σημείο εστίασης διατίθεται στη λειτουργία φωτογράφισης όταν χρησιμοποιείται φακός NIKKOR Z χωρίς ενσωματωμένο VR.. Το VR με σημείο εστίασης δεν είναι αποτελεσματικό όταν εμφανίζονται πολλά σημεία εστίασης.

Previous Article

Έρευνα Check Point Software: H ενσωμάτωση της ΤΝ στις λειτουργίες κυβερνοασφάλειας σήμερα

Next Article

Vodafone Flex με δωροεπιταγή 20%