Polaroid I-2 instant camera: High-End φωτογραφική για master του είδους 

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Polaroid I-2 instant camera: High-End φωτογραφική για master του είδους 

Η νέα Polaroid I-2 είναι μια High-End instant camera που συνδυάζει την παραδοσιακή αναλογική εμπειρία  με τη σύγχρονη τεχνολογία μίας φωτογραφικής μηχανής και δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς στη  στιγμιαία φωτογραφία. 

Polaroid I-2 instant camera: High-End φωτογραφική για master του είδους 
(Polaroid)

Οπλισμένη με τον πιο ευκρινή φακό Polaroid και με ενσωματωμένα χειροκίνητα χειριστήρια, η Polaroid I-2 instant cameraπαράγει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους με τα εργαλεία να κυριαρχήσουν στην τέχνη τους. 

«Για πολύ καιρό, ήταν όνειρό μας να φτιάξουμε μια φωτογραφική μηχανή Polaroid υψηλής τεχνολογίας  και να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές στον κόσμο της αναλογικής φωτογραφίας – μια  επιλογή που πολλοί φωτογράφοι μας είπαν ότι περίμεναν με αγωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Polaroid,  Oskar Smolokowski. Για την ανάπτυξη της I-2, επεκτείναμε την ομάδα των μηχανικών μας και  χρειαστήκαμε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για τη σχεδίαση και την τελειοποίηση κάθε στοιχείου της.  Είναι η πιο ικανή κάμερα που έχουμε φτιάξει ποτέ και ένα πραγματικό ορόσημο στο ταξίδι μας». 

Στην καρδιά της I-2 βρίσκεται ένα σύστημα συνεχούς αυτόματης εστίασης με τρεις φακούς, ικανό να κάνει  τις πιο ευκρινείς λήψεις από οποιαδήποτε στιγμιαία κάμερα Polaroid, ενώ ένα ευρύ διάφραγμα προσφέρει  υπέροχο βάθος πεδίου. Ο φακός έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με Ιάπωνες οπτικούς μηχανικούς με  δεκαετίες εμπειρίας στην ανάπτυξη διάσημων αναλογικών προϊόντων.

Polaroid I-2 instant camera: High-End φωτογραφική για master του είδους 
(Polaroid)

Η αυτόματη εστίαση εκμεταλλεύεται πλήρως τον φακό με αισθητήρα LiDAR (ανίχνευση φωτός και  εμβέλειας), ο οποίος ανιχνεύει με ακρίβεια την απόσταση από το θέμα και προσαρμόζει αυτόματα τον  φακό, εξασφαλίζοντας ακριβή εστίαση. O αισθητήρας LiDAR επιτρέπει μεγαλύτερη απόσταση εστίασης  και είναι αξιόπιστος ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες υψηλού ή χαμηλού φωτισμού. 

Η Polaroid I-2 instant camera είναι η πρώτη κάμερα Polaroid με ενσωματωμένα χειριστήρια χειροκίνητου ελέγχου για μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία. Ένα μεγάλο, φωτεινό σκόπευτρο προσφέρει την παραδοσιακή οπτική εμπειρία και εμφανίζει τις ρυθμίσεις της κάμερας μέσω μιας ενσωματωμένης οθόνης. Η ταχύτητα κλείστρου, το μέγεθος  του διαφράγματος και οι έξι διαφορετικές λειτουργίες λήψης επιλέγονται απευθείας στην κάμερα. 

Επεκτείνοντας τις δημιουργικές επιλογές για τους φωτογράφους, η Polaroid I-2 είναι η πρώτη στιγμιαία  φωτογραφική μηχανή συμβατή με φιλμ i-Type, 600 και SX-70 και έχει ενσωματωμένο φακό συμβατό με  φίλτρα 49 mm.

Ο σχεδιασμός της I-2 είναι μια γιορτή της λειτουργικότητάς της. Το εξωτερικό της περίβλημα είναι  «χτισμένο» γύρω από τον φακό και τα χειροκίνητα χειριστήρια της κάμερας. Είναι κατασκευασμένη με  υλικά υψηλής ποιότητας και έχει μοντέρνα εμφάνιση ενώ παραμένει μοναδικά και αδιαμφισβήτητα  Polaroid. 

Κατασκευασμένη για την ψηφιακή εποχή, η Polaroid I-2 διαθέτει συνδεσιμότητα με Bluetooth και η  συνοδευτική εφαρμογή επιτρέπει αναβαθμίσεις του firmware ασύρματα καθώς και τον πλήρη τηλεχειρισμό  της κάμερας. 

Οι Coco Capitán, Kotori Kawashima και Max Siedentopf έγιναν οι πρώτοι καλλιτέχνες που δοκίμασαν τη νέα κάμερα I-2. Η Polaroid τους ανέθεσε τη δουλειά για την καμπάνια “Imperfectionists” που σχεδιάστηκε  για να σηματοδοτήσει την κυκλοφορία και να γιορτάσει τη στιγμιαία φωτογραφία ως ένα δημιουργικό μέσο  που είναι όμορφα απρόβλεπτο και ατελές. 

“Δεν με ενδιαφέρει η τελειότητα. Χάος. Αυθορμητισμός. Τυχαίο. Εκεί υπάρχει η πραγματικότητα”, τονίζει η  Coco Capitán, η διάσημη Ισπανίδα καλλιτέχνης. “Το να δουλεύεις με την I-2 και το φιλμ Polaroid είναι κάτι  το αξιοσημείωτο. Ως δημιουργικό εργαλείο, έχει πολλές δυνατότητες, ενώ δεν μπορείς πάντα να  προβλέψεις πώς θα μοιάζει η φωτογραφία. Κάθε λήψη είναι μοναδική και η διαδικασία είναι τόσο σημαντική  όσο το αποτέλεσμα.” 

Polaroid I-2 instant camera – βασικά χαρακτηριστικά 

• Φακός: Φακός 3 στοιχείων με σύστημα συνεχούς αυτόματης εστίασης. Δυνατότητα διαφράγματος ƒ/8 σε  εύρος 0,4 m (1,3′) ~ ∞ ελεγχόμενο μέσω βηματικού κινητήρα. Υλικό: οπτικής ποιότητας πολυανθρακικό  και ακρυλικό με αντιανακλαστική επίστρωση. 

• LiDAR: σύστημα εμβέλειας υψηλής ακρίβειας. 

• Τα ενσωματωμένα χειροκίνητα χειριστήρια: λειτουργία κάμερας, λειτουργία φλας, απόσταση από το  αντικείμενο, ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα και τιμή ένδειξης του φωτόμετρου είναι επιλέξιμα στην  κάμερα και μεταδίδονται μέσω ενσωματωμένης οθόνης σκοπεύτρου και εξωτερικής οθόνης OLED. 

• Λειτουργίες κάμερας: αυτόματη, προτεραιότητα διαφράγματος, προτεραιότητα κλείστρου, χειροκίνητη,  χρονοδιακόπτης, πολλαπλή έκθεση. 

• Flash: στροβοσκοπικός σωλήνας εκκένωσης κενού, εμβέλεια 2,5 m (8′). Ακριβές, φιλικό προς τον  άνθρωπο σύστημα φλας. 

• Σχεδιασμός: Μοντέρνος σχεδιασμός που θυμίζει όμως τις παλιές εμβληματικές μηχανές Polaroid. Οι  τεχνικές απαιτήσεις και ο φακός υπαγορεύουν το σχήμα της κάμερας. Το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο  από υψηλής ποιότητας πλαστικό ABS και PMMA που είναι πιο ανθεκτικό στις κρούσεις και έχει φινίρισμα  με ειδική επίστρωση που του δίνει κορυφαία εμφάνιση και αίσθηση. 

• UX Σχεδιασμός: η εργασία με την I-2 είναι συναρπαστική, η τεχνική απόδοση της I-2 είναι εξαιρετικά  προσιτή σε όλες τις συνθήκες. 

• Premium Υλικά: ABS, PC, PMMA, κράμα αλουμινίου.

• Εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, επαναφορτιζόμενη μέσω USB-C – Διάρκεια  μπαταρίας 15 συσκευασιών φιλμς. 

• Συμβατή με φιλμ Polaroid i-Type, 600 και SX-70. 

• Ενεργοποίηση εφαρμογής: κατεβάστε την εφαρμογή Polaroid για iOS ή Android για να ενεργοποιήσετε  τον πλήρη τηλεχειρισμό και ενημερώσεις υλικολογισμικού μέσω OTA Bluetooth. 

• Βάση τριπόδου: τυπικό σπείρωμα 1/4-20 UNC. 

• Ενσωματωμένη βάση σπειρώματος φίλτρου φακού. Συμβατό με φίλτρα 49mm. 

• Συμβατή με εξωτερικά φλας μέσω της διεπαφής συγχρονισμού φλας με μονοφωνική υποδοχή ήχου 2,5  mm. 

Η νέα στιγμιαία φωτογραφική μηχανή Polaroid I-2 είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τις 7 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Polaroid, επισκεφθείτε την τοποθεσία: https://eu.polaroid.com/ 

Subscribe to our newsletter!

  Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S - "γρήγορος" φακός για το σύστημα Z
Previous Article

Μars: Νέες συνταγές και στόχος Net Zero

Next Article

Vodafone Fiber2all: Απόσχιση του κλάδου οπτικών ινών Vodafone