Η Valve με την AMD και την Qualcomm φέρνουν ταχύτητες ενσύρματου Internet στο Wi-Fi

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Valve μαζί με την AMD και την Qualcomm φέρνουν ταχύτητες ενσύρματου internet στο Wi-Fi με το Wi-Fi Dual Station

Ονομάζεται Wi-Fi Dual Station και έχει σχεδιαστεί για τους gamers.

Το Wi-Fi ίσως γίνει μία καλή επιλογή για το PC gaming, χάρη σε ένα νέο feature που έρχεται στα Windows 11, το Wi-Fi Dual Station. Η ενσύρματη σύνδεση μέχρι τώρα ήταν μονόδρομος για όσους gamers ήθελαν να έχουν σταθερό latency, αλλά η νέα τεχνολογία που δημιουργήθηκε από την Valve, την AMD και την Qualcomm στοχεύει να μετατρέψει το Wi-Fi σε αντάξιο αντίπαλο της ενσύρματης σύνδεσης ethernet.

Το Wi-Fi Dual Station στοχεύει να ενώσει και τις δύο συχνότητες, 2,4GHz και 5GHz, για να βελτιώσει την απόκριση πέρα από τι είναι δυνατό να γίνει με μόνο μία συχνότητα high-bandwidth. Έτσι θα βελτιωθεί η gaming εμπειρία, αλλά και άλλες εφαρμογές που χρειάζονται γρήγορη σύνδεση θα επωφεληθούν από το νέο feature.

Η Microsoft θα προσφέρει υποστήριξη για το νέο feature στα Windows 11, το νέο λειτουργικό της σύστημα, το οποίο πιθανότατα δεν είναι έτοιμο για τους gamers ακόμα. Η Valve έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το Wi-Fi Dual Station feature στα Steamworks SDK (Software Development Kit) της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Qualcomm, τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα Steamworks SDK για τη δικτύωση τους, όπως το CS:GO και το Dota 2, τώρα «θα επωφελούνται από την βελτιωμένη και σταθερή απόκριση όταν παίζονται από συσκευή Windows 11 που υποστηρίζει τα συστήματα FastConnect.»

«Παρατηρούμε σημαντικές μειώσεις στο jitter και στο packet loss όσο το Wi-Fi Dual Station είναι ενεργοποιημένο, ειδικά όταν το σημείο πρόσβασης είναι υπερφοφτωμένο», ανέφερε ο Fletcher Dunn της Valve. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε gaming τίτλο και ειδικά επωφελή για τους competitive online τίτλους όπως το CS:GO και το Dota 2. Παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα Steamworks SDK για την δικτύωση τους θα επωφεληθούν από το νέο feature χωρίς να χρειάζεται παραπάνω χρόνος για την κατασκευή τους.»

To FastConnect είναι τεχνολογία της Qualcomm, οπότε αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείτε ένα σύστημα (ουσιαστικά ένα gaming laptop) που έρχεται εφοδιασμένο με ένα υποσύστημα FastConnect με υποστήριξη για Wi-Fi 6 και τεχνολογία 4-stream Dual Band Simultaneous. Επίσης θα χρειαστείτε ένα router Wi-Fi 6, αν και η Qualcomm έχει αναφέρει πως τα έτοιμα router Wi-Fi 6 που προσφέρουν οι πάροχοι ίντερνετ προσφέρουν σύνδεση με χαμηλή απόκριση παρόμοια με την ενσύρματη.

Τελικά, μόνο η εγκατάσταση των Windows 11 δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα για να επωφεληθείτε από το Wi-Fi Dual Station. Τα νέα laptop της Acer και της Lenovo έρχονται με συνδεσιμότητα FastConnect 6900. Ωστόσο, τα laptop που θα πρέπει να προσέχετε είναι τα gaming laptops που διαθέτουν AMD επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Η AMD δουλεύει μαζί με την Qualcomm και αναφέρει πως σκοπεύει να ενσωματώσει την νέα τεχνολογία στα προϊόντα της.

Previous Article

Σύστημα λήψης 3D 180° VR παρουσίασε η Canon

Next Article

Samsung Galaxy A03s: Επίσημo το πιο προσιτό Galaxy A