Xiaomi Redmi Note 11: Όλα τα χαρακτηριστικά του – 26/1 ανακοινώνεται!

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Xiaomi Redmi Note 11: Χαρακτηριστικά και πότε μπορεί να κυκλοφορήσει

Όλα τα Χαρακτηριστικά του Xiaomi Redmi Note 11 που παρουσιάζεται επίσημα στην Ευρώπη στις 26 Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη στις 26 Ιανουαρίου, η Xiaomi θα παρουσιάσει, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, την ολοκαίνουργια σειρά smartphone, Redmi Note 11

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στις σελίδες της Xiaomi στο Facebook, YouTube, Twitter και TikTok, καθώς και στο Xiaomi Community και την επίσημη ιστοσελίδα mi.com.

H εκδήλωση αναμένεται να διαρκέσει μια ώρα. 

Xiaomi Redmi Note 11: Όλα τα χαρακτηριστικά του - 26/1 ανακοινώνεται!

Από τα τελευταία κινητά της Xiaomi που κυκλοφόρησαν το 2021 είναι το Redmi Νote 11, το οποίο έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο στην Κίνα, μαζί με μια Pro και μια Pro Plus έκδοση.

Αργότερα, τα τηλέφωνα κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο στην Ινδία, ως μέρη της σειράς Redmi Νote 11Τ, αλλά, ουσιαστικά, παρέμειναν ίδια παρά την αλλαγή του ονόματος. Στο άμεσο μέλλον, περιμένουμε την κυκλοφορία τους στην Ευρώπη και, πιθανότατα, στην Αυστραλία.

Τα Redmi εξακολουθούν να είναι αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές συσκευές, που παραμένουν δημοφιλείς χάρη στις μεγάλες οθόνες και τα χαρακτηριστικά τους.

Όταν κυκλοφορήσουν, τα Redmi Νote 11 αναμένεται να συνεχίσουν αυτή την παράδοση, καθώς διαθέτουν μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως η μεγάλη μπαταρία, ταχεία φόρτιση και κάμερες υψηλής ανάλυσης.

Αναλυτικότερα, ακολουθούν όσα περιμένουμε από το Redmi Νote 11.

Τιμή

Μετά την κυκλοφορία σε Κίνα και Ινδία, νωρίς μέσα στο 2022 θα δούμε την ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Redmi Νote 11. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, η καθυστέρηση της κυκλοφορίας των Redmi είναι συνήθης πρακτική για τη Xiaomi.

Βέβαια, δύσκολα θα δούμε παγκόσμια κυκλοφορία για όλες τις εκδόσεις. Για παράδειγμα, το Redmi Νote 11 Pro Plus δεν κυκλοφόρησε στην Ινδία και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και σε άλλες περιοχές.

Όσον αφορά την τιμή, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα κοιτάζοντας τις τιμές παλαιότερων μοντέλων Redmi. Το Redmi Νote 10 5G (128GB) π.χ., κόστιζε περίπου 220€.

Αντίστοιχα για το Redmi Νote 10 Pro (6G RAM, 128GB), η τιμή ήταν στα 260€ οπότε περιμένουμε και τα Redmi Νote 11 να κυμαίνονται εκεί.

Σχεδιασμός και display του Redmi Note 11

Αν το Redmi Νote 11 έχει αδύναμο σημείο, αυτό θα μπορούσε να είναι το display του, με LCD οθόνη 6,6’’ με ανάλυση 1080 x 2400 και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Αντίθετα, τα Note 11 Pro και Pro Plus, με οθόνη 6,67’’, Super AMOLED display και ίδια ανάλυση με το απλό μοντέλο, όμως ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Επιπλέον, υποστηρίζουν HDR10 και έχουν μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits, οπότε σίγουρα η εικόνα θα είναι καλύτερη από το απλό μοντέλο.

Πέρα από το display, τα 3 μοντέλα φαίνονται όμοια. Μια αλλαγή σε σχέση με παλαιότερα Redmi είναι οι τελείως επίπεδες γωνίες, παρόμοια με τα πρόσφατα iPhone.

Οι εξωτερικές ομοιότητες φαίνονται και στις κάμερες, με έναν μεγάλο και 3 κανονικούς φακούς. Στην πραγματικότητα, το απλό Redmi Νote 11 διαθέτει 2 μικρούς φακούς και ένα σκούρο σημείο που δίνει την εντύπωση τρίτου φακού από απόσταση.

Όλα τα τηλέφωνα έχουν πιστοποίηση ΙΡ53 ενάντια στη σκόνη και την υγρασία ενώ διαθέτουν και ανάγνωση δαχτυλικού αποτυπώματος, τοποθετημένη στο πλάι.

Σύμφωνα με τις γνωστές πληροφορίες, το Redmi Νote 11 θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, μπλε ή πράσινο, ενώ τα Pro και Pro Plus θα είναι διαθέσιμα και σε μωβ, με την εξαίρεση ότι το Pro Plus δε θα κυκλοφορήσει σε μπλε.

Subscribe to our newsletter!

Redmi Note 11 – Κάμερες και ζωή μπαταρίας

Το Redmi Note 11 έχει μόλις μια κύρια κάμερα των 50 MP μαζί με μια ultra-wide κάμερα των 8MP. Εκτιμούμε πως το Note 11 δε θα υστερεί σε τίποτα των προκάτοχων τους κι ας έχει λιγότερους φακούς.

Από την άλλη, τα Pro και Pro Plus είναι αναβαθμισμένα, με κύρια κάμερα 108 MP συνοδευόμενη από την ίδια ultra-wide κάμερα των 8MP και έναν telemacro φακό 2MP. Ο φακός αυτός είναι ελαφρά διαφορετικός από έναν macro και τον είδαμε σε χρήση σε μερικά τηλέφωνα της Xiaomi το 2021. Δυνατό του σημείο είναι οι κοντινές φωτογραφίες μικρών αντικειμένων.

Βέβαια, και οι 3 εκδόσεις διαθέτουν μπροστινή κάμερα 16 ΜΡ στο κέντρο του πάνω μέρος της οθόνης.

Όσον αφορά τη μπαταρία, το κλασικό Redmi Note 11 έρχεται με μεγάλη των 5.000mAh, που όμως φορτίζει μόλις στα 33W.

Το Pro έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία των 5,160mAh, από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει σε τηλέφωνο Redmi, με φόρτιση στα 67W.

Το Pro Plus θα υποστηρίζει φόρτιση στα εντυπωσιακά 120W, που, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Xiaomi, θα φορτίζει τη μπαταρία σε μόλις 15 λεπτά. Από την άλλη όμως, η μπαταρία του θα είναι μικρότερη, στα 4.500mAh, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ίσως να μην διαρκεί όσο των άλλων εκδοχών.

Απόδοση, χαρακτηριστικά και λογισμικό

Και τα τρία Xiaomi Note 11 χρησιμοποιούν chipsets από τη MediaTek και όχι την Qualcomm, όπως παλαιότερες κυκλοφορίες Redmi. Το “απλό” Note 11 χρησιμοποιεί το Dimensity 810, ενώ τα Pro και Pro Plus χρησιμοποιούν το Dimensity 920.

Στην Κίνα, κάθε κινητό είχε 6 ή 8GB RAM και 128 ή 256GB αποθηκευτικού χώρου. Παρ’όλα αυτά, πολλές φορές τα χαρακτηριστικά των Redmi αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Την Τετάρτη στις 26 Ιανουαρίου, στις 14:00, θα γνωρίζουμε μα ακρίβεια τα χαρακτηριστικά τους.

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Οι οθόνες Philips είναι πλέον TCO Certified 9

Next Article

Εμφανίστηκε τεράστια διαρροή για το Samsung Galaxy Tab S8