Epos Adapt 560 – Επιχειρησιακό ANC

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
epos adapt 560 review

Τα Epos Adapt 560 διαθέτουν ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα εκτιμήσει δεόντως ο επαγγελματίας χρήστης, καθώς είναι σχεδιασμένα ώστε να ικανοποιούν την ανάγκη συνομιλιών – τηλεφωνικών και video – σε μη ηχητικά ελεγχόμενα περιβάλλοντα και εν κινήσει. Στο παρόν review θα εξετάσουν τις επιδόσεις των Epos Adapt 560 και θα απαντήσουμε στο ερώτημα αν αξίζει και πότε μια τέτοιου είδους και κόστους αγορά.

Μας άρεσαν  Θα θέλαμε
– Το κορυφαίο ANC
– Το ανακλινόμενο μικρόφωνο
– Η φορητότητα (για το είδος)-
– Η παρεχόμενη θήκη μεταφοράς
– Είναι άνετα – ξεχνάς ότι τα φοράς
– H αυτονομία
– Καλύτερη εργονομική ποιότητα 
– Ισχυρότερη απομόνωση των εξωτερικών θορύβων 

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Epos Adapt 560 

Τιμή: €309

Διάθεση: Telehermes

 • Τύπος: Ακουστικά on-ear, με σπαστούς βραχίονες στη στέκα
 • Απόκριση συχνότητας ακουστικών: 20-20.000Hz
 • Μικρόφωνα: x2 beamforming MEMS
 • Απόκριση συχνότητας μικροφώνου: 100-10.000Hz
 • Ακύρωση θορύβου: Hybrid ANC με 4 μικρόφωνα
 • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0, USB-C, USB-A dongle στη συσκευασία
 • Codecs: SBC, AAC, USB-C, aptX
 • Αυτονομία (σύμφωνα με τον κατασκευαστή): έως 24 ώρες ομιλία με ANC on / έως 41 ώρες ομιλία με ANC off
 • Λογισμικό: Epos Connect (Windows, Mac, iOS, Android)
 • Χρόνος φόρτισης: 3:40’ 
 • Εμβέλεια: έως 25 μέτρα
 • Βάρος: 232g

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

epos adapt 560 review
Epos Adapt 560 (Epos)

Η αγορά βρίθει από ακουστικά με ενεργή ακύρωση θορύβου, ANC, για την ακρόαση μουσικής, πολλά από τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές, χαμηλότερες των 100€. Ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους στον τομέα, σχεδόν κανένα από αυτά δεν είναι κατάλληλο για τηλεφωνικές συνομιλίες, ή για βιντεοκλήσεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απουσία τεχνολογίας ακύρωσης θορύβων στο μικρόφωνο. Το τυπικό και άκρως ρεαλιστικό στον τομέα σενάριο είναι τα κακής έως μέτριας ποιότητας μικρόφωνα που ενσωματώνονται στα ασύρματα ακουστικά TWS, γνωστά και ως True Wireless – να συλλαμβάνουν παράλληλα με τη φωνή του χρήστη τους και όλους, χωρίς διακρίσεις, τους θορύβους που τον περιβάλλουν. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και αποκαρδιωτικό: Ο ομιλών φωνάζει και ο ακούων… υποφέρει από ενοχλητικούς θορύβους

Λύση στο παραπάνω πρόβλημα αποτελούν τα ακουστικά με ειδικά σχεδιασμένα μικρόφωνα, συνοδευόμενα από αντίστοιχα ηλεκτρονικά, τα οποία φιλτράρουν σε σημαντικό βαθμό το θόρυβο του περιβάλλοντος προσφέροντας καθαρότερες, πιο κατανοητές και περισσότερο ευχάριστες συνομιλίες.

Στην αφρόκρεμα των ακουστικών με μείωση θορύβου στο μικρόφωνο βρίσκονται τα Epos Adapt 560. Για όσους τυχαίνει να συναντούν για πρώτη φορά το brand “Epos” να διευκρινίσουμε ότι περιλαμβάνει τα καταναλωτικά μικρόφωνα και ακουστικά της Sennheiser, η οποία φημίζεται για τον αντίστοιχο εξοπλισμό που διαθέτει για studio ηχογραφήσεων και για συναυλίες.

Για επιχειρήσεις

epos adapt 560 review whats in the box
H Epos περιλαμβάνει στο “πακέτο” των Adapt 560 καλώδιο σύνδεσης USB-C, dongle USB-A και ημίσκληρη θήκη μεταφοράς και φύλαξης. (Epos)

Η Epos Audio υποστηρίζει το επιχειρησιακό προφίλ των Adapt 560 προσφέροντας πιστοποιημένη συμβατότητα με το λογισμικό που κατά κανόνα χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο χρήσης, όπως το Zoom, το Microsoft Teams και το Google Meet. Στη συμβατότητα αυτή οφείλεται ένα ικανό μέρος του κόστους των ακουστικών που δοκιμάζουμε.

Εξάλλου, η συνοδός εφαρμογή των Adapt 560, το Epos Connect app, είναι σχεδιασμένη λαμβάνοντας υπόψη τον IT Admin μιας επιχείρησης, καθώς του προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των ακουστικών (όταν αυτά είναι συνδεδεμένα με κάποιο PC). Ως εκ τούτου, αναμενόμενο είναι η εφαρμογή της Epos να “ζητά” να τρέχει στο παρασκήνιο και να ξεκινά κατά την εκκίνηση του υπολογιστή – επιλογές που μπορεί να μην είναι επιθυμητές από καταναλωτές εκτός επιχειρηματικού πλαισίου λειτουργίας.

Φτιαγμένα για να ακούγεστε

epos adapt 560 review - case
Η ποιοτική θήκη φύλαξης και μεταφοράς των Adapt 560 προσφέρεται μαζί με τα ακουστικά. (Electronicanto)

Τα Epos Adapt 560 εμφανίζουν μια διττή προσωπικότητα, εντυπωσιάζοντας σε συγκεκριμένους τομείς με την απόδοσή τους και αφήνοντας τον χρήστη τους να ζητά το κάτι παραπάνω σε άλλους. Το ισχυρότερο σημείο των Epos Adapt 560 είναι η ικανότητα των ηλεκτρονικών να μειώνουν τους θορύβους του περιβάλλοντος. Η διαφορά μεταξύ ANC On και ANC Off είναι τόσο μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις το “με ANC” μετά το “χωρίς ANC” και το αντίστροφο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, στις περισσότερες των περιπτώσεων που χρησιμοποιήσαμε τα Epos Adapt 560, αυθόρμητα έμειναν για πολύ χρόνο στα αυτιά μας προσφέροντας μας τον δικό τους παράδεισο ησυχίας

epos adapt 560 review
epos adapt 560 review
Όταν δεν χρησιμοποιείται, το κύριο μικόρφωνο των Adapt 560 μπορεί να ανακλιθεί κάνοντας το μέγεθος των ακουστικών πιο συμπαγές και την εμφάνισή τους κομψότερη. (Epos)

Οι εξαιρετικές επιδόσεις στην ενεργητική μείωση του θορύβου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσθεώρητα για τους αντιπάλους των Epos Adapt 560 επίπεδα επιδόσεων, αν η φυσική ηχητική απομόνωση των ακουστικών ήταν κάπως πιο στιβαρή. Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν η εφαρμογή τους ήταν over the ear – αντί on the ear. Όμως, για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να θυσιαστεί, η φορητότητα των Epos Adapt 560. Είναι φανερό ότι η Sennheiser έχει επιχειρήσει να βρει μια χρυσή τομή μεταξύ ηχητικής απομόνωσης και φορητότητας και εκτιμούμε ότι η προσπάθειά της είναι επιτυχημένη.

Το μικρόφωνο κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του, δηλαδή να συλλαμβάνει τη φωνή του ομιλητή απομονώνοντας με ικανοποιητικό τρόπο τη βοή της πόλης και τους ήχους κίνησης μέσα στα βαγόνια του επίγειου αστικού σιδηρόδρομου.  Φυσικά, υπάρχει και ένα όριο στις επιδόσεις αυτές, το οποίο είναι αρκετά ψηλά σε ό,τι αφορά το θόρυβο, το οποίο τοποθετείται σχετικά χαμηλότερα όταν τριγύρω υπάρχουν άτομα που μιλούν δυνατά. Η συμπεριφορά αυτή μοιάζει λογική σε εμάς, καθώς είναι ευκολότερο να εξουδετερωθεί η συνήθης βοή της πόλης, ή ο θόρυβος που υπάρχει σε ένα καφέ. Τώρα, αν βρίσκεστε σε ένα φανάρι με τα παράθυρα ανοικτά (ή πεζός) και ξεκινούν οχήματα με… τέρμα γκάζι, ή χωρίς εξάτμιση, ή αν είστε σε έναν χώρο που φωνάζουν παιδιά, ή (ακόμη πιο δύσκολα) κλαίει ένα μωρό, τότε θα σας πούμε ότι θαύματα δε γίνονται. 

Σε περιβάλλον γραφείου – κάτι που σημαίνει ότι το περιβάλλον πιθανόν να μην είναι υπερβολικά θορυβώδες – τα Epos Adapt 560 φανερώνουν τα καλύτερά τους στοιχεία και διαπρέπουν με τις επιδόσεις τους.

Τα Epos Adapt 560 δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ακρόαση μουσικής, υπό την έννοια ότι ο κατασκευαστής τους έχει δώσει βαρύτητα σε άλλους τομείς. Αυτό φυσικά δεν απαγορεύει στον χρήστη τους να ακούει μουσική με αυτά ανάμεσα στα τηλεφωνήματα ή τις βιντεοκλήσεις. Στην περίπτωση αυτή, η ισχυρή καταστολή του θορύβου που επιτυγχάνει το κύκλωμα ANC είναι το αδιαμφισβήτητο δυνατό σημείο των Epos Adapt 560. Το όριο των επιδόσεών τους καθορίζεται από την τυπική ηχητική απομόνωση που προσφέρει η on ear σχεδίασή, η οποία κρίνεται ικανοποιητική στις συνομιλίες, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι η Epos έχει συστήσει πρόσφατα τη δεύτερη version των Adapt 560, τα Adapt 560 ii, η οποία διαθέτει ανασχεδιασμένα μαξιλαράκια για τα αυτιά.

Εργονομία

epos adapt 560 review
Η αρθρωτή κατασκευή των Αdapt 560 κάνει δυνατή τη μεταφορά τους ακόμη και σε μικρούς χαρτοφύλακες ή και back-pack. (Epos)

Αν υπάρχει ένας τομέας που ξεκάθαρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτό το ζευγάρι ακουστικών που προορίζονται για επαγγελματική χρήση, αυτός είναι η εργονομική ποιότητα. Τα πλήκτρα ενεργοποίησης των ακουστικών και του κυκλώματος ANC είναι ίδια στην αφή, με αποτέλεσμα να περάσει πολύς καιρός έως να τα συνηθίσουμε. Αλλά ακόμη και τότε, δεν μπορούσαμε να είμαστε βέβαιοι για το “πάτημά” μας. Επιπλέον, η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ANC γίνεται με ένα γρήγορο διπλό πάτημα του αντίστοιχου μικροσκοπικού πλήκτρου. Σε αυτό το σημείο οφείλω να ομολογήσω ότι τα Epos Adapt 560 δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Επίσης, δεν υπάρχει κάποια φωτεινή ένδειξη για το αν η ενεργητική εξουδετέρωση θορύβου είναι ενεργοποιημένη ή όχι. 

epos adapt 560 review
Με χειριστήρια τοποθετημένα κοντά μεταξύ τους, με όμοιο σχήμα εκείνων για τις λειτουργίες on/off και ANC on /ANC off και χωρίς την υποστήριξη φωτεινής ένδειξης για τη λειτουργία αποθορυβοποίησης, τα Adapt 560 δεν είναι τα περισσότερο εύχρηστα ακουστικά που μπορεί να αποκτήσει κάποιος που απαιτεί ταχύτητα και ευελιξία στις επιλογές του. (Epos)

Αυτό που μπορούμε να προτείνουμε είναι να ενσωματώσουν ένδειξη on/off για το ANC και να απλοποιήσουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίησή του. Με αυτές τις δύο κινήσεις, που δικαιολογούνται εύκολα να γίνουν σε ένα ζευγάρι ακουστικά με αυτό το κόστος, ο χρήστης θα μπορούσε με σχετική ευκολία και χωρίς επιβάρυνση της ποιότητας επικοινωνίας, να απενεργοποιεί το ενεργοβόρο κύκλωμα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί σημαντική αύξηση της αυτονομίας των ακουστικών, καθώς θα ήταν εύκολη η απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του ANC και ο χρήσης θα μπορούσε να εντάξει τη διαδικασία στη ρουτίνα χρήσης των ακουστικών. Η αυτονομία των Epos Adapt 560 με ANC on  προσδιορίζεται σε 2-3 ημέρες – ανάλογα… με τις υπερωρίες.

epos adapt 560 review
(Epos)

Να αγοράσω τα Epos Adapt 560;

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα συμπεράσματα από το review των Epos Adapt 560 ιδιαίτερα χρήσιμα και σε καμία περίπτωση αυτονόητα. Παρά τα περιθώρια βελτίωσης στον σχεδιασμό τους, τα Epos Adapt 560 αποτελούν μια στιβαρή επιλογή για τον επαγγελματία που βρίσκεται σε κίνηση και χρειάζεται να μιλά πολύ και ποιοτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κομψά, σοβαρά, με καλή, άνετη εφαρμογή – ξεχνάς ότι τα φοράς – και πλήρως ικανοποιητικές επιδόσεις για την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας σε θορυβώδη περιβάλλοντα, τα Epos Adapt 560 είναι μια από τις βασικότερες επιλογές που μπορεί να κάνει ο χρήστης σε επιχειρηματικό πλαίσιο χρήσης, είτε όταν βρίσκεται σε κίνηση ή εργάζεται σε περιβάλλοντα γραφείου ή café με λογικές στάθμες θορύβου. 

Subscribe to our newsletter!

epos adapt 560 review
(Epos)
Previous Article

Ανακαλύψτε τα διάσημα έργα του Keith Haring στο Samsung Art Store

Next Article

Ολοκληρώθηκε το «Solve for Tomorrow – Στρατηγική και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» της Samsung