Philips 499P9H review – SuperWide 32:9 κυρτή οθόνη 49″

Author: Share:

 Philips 499P9H: Εικόνα, εργονομία και εμπειρία χρήσης

Η οθόνη της Philips στέκεται με σταθερότητα στο γραφείο, χάρη στην ευμεγέθη βάση της. Το σχήμα της είναι τραπέζιο και μας βοήθησε να οριοθετήσουμε τον χώρο εργασίας επάνω στο γραφείο, μπροστά από αυτή. Ο χρήστης δεν μπορεί να τοποθετήσει το πληκτρολόγιο πολύ κοντά στην οθόνη, στο εσωτερικό τής προβολής καμπύλης της, καθώς αυτό το απαγορεύει η βάση. Έτσι, σχεδόν υποχρεωτικά, κοιτά την οθόνη από μια συγκεκριμένη ελάχιστη απόσταση εκμεταλλευόμενος με τον τρόπο αυτό την καμπυλότητά της – 1800r. Φυσικά, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι παντού όμοιες, αλλά ο οδηγός που, σύμφωνα με τις δικές μας εντυπώσεις χρήσης, θέτει η βάση είναι ευπρόσδεκτος.

philips 499P9H
Η βάση της 499P9H είναι σταθερή και, άτυπα, οριοθετεί την απόσταση εργασίας από αυτή. (φωτό: Philips)

Η 499P9H μπορεί να ρυθμιστεί καθ’ ύψος σε ένα εύρος 130mm και μπορεί να κλίνει προς τα εμπρός κατά 5°, προς τα πίσω κατά 10°, ενώ η περιστροφή στον οριζόντιο άξονα μπορεί να γίνει κατά 20°, δεξιά και αριστερά. Αυτό το εύρος κινήσεων, διευκολύνει τόσο για την προσαρμογή στο ύψος του θεατή, όσο και κατά το (φυσικό) διαμοιρασμό της υπερ-ευρείας εικόνας με έναν συνεργάτη.

Υψηλή αισθητική και απόδοση

Η Philips 499P9H προσδίδει έναν ισχυρό τόνο πολυτέλειας στο γραφείο, τόσο με την ποιότητα της κατασκευής της, όσο και με το φορμά της, με λόγο πλευρών 32:9. Παράλληλα, η θετική παρουσία της στο χώρο συμπληρώνεται από τις ευκολίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα και απλοποιούν το set up εργασίας – με τους τρόπους που περιγράψαμε στην προηγούμενη σελίδα –, αλλά και από την ποιότητα της εικόνας που αναβαθμίζει την εμπειρία εργασίας.

 Η εικόνα της Philips 499P9H

Η υπερ-ευρεία οθόνη της Philips έχει καμπυλότητα 1800r και με τον τρόπο αυτό αγκαλιάζει το οπτικό πεδίο του θεατή της. Με προσεκτική τοποθέτηση, ο χρήστης μπορεί να επιτύχει να απέχει σχεδόν το ίδιο από κάθε σημείο της επιφάνειας της. Αυτό συμβάλει στην ξεκούραστη αίσθηση που έχει η οθόνη, για την οποία η Philips έχει μεριμνήσει με πληθώρα τρόπων.

philips 499P9H panorama
H υπερ-ευρεία οθόνη της Philips είναι απολαυστική στην απεικόνιση πανοραμικών φωτογραφιών. (φωτό: Electronicanto)

Η προδιαγραφή DisplayHDR 400 δίνει μια καλή πρόγευση για την εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Το DisplayHDR 400, μπορεί να μην είναι η κορυφαία προδιαγραφή που θέτει η VESA, είναι όμως κατάλληλη για χρήση της οθόνης σε περιβάλλον γραφείου, εκεί που αποφυγή της κούρασης και η διακριτότητα των εικόνων σε ανοιχτόχρωμο φόντο είναι η βασική προτεραιότητα.

H Philips έχει επιλέξει η εξωτερική επίστρωση της οθόνης να μην είναι ούτε ματ, ούτε γυαλιστερή. Η επιλογή της είναι ενδιάμεση και δικαιώνεται πλήρως κατά τη χρήση: Οι αντανακλάσεις είναι αρκετά καλά ελεγχόμενες ενώ, ταυτόχρονα, δεν θυσιάζεται η ευκρίνεια της εικόνας.

Easy Reading

Η άνεση θέασης υπάρχει σε κάθε περίπτωση, ακόμη και χωρίς την ενεργοποίηση του LowBlue, η οποία μειώνει την εκπομπή μπλε φωτός από την οθόνη. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ το EasyRead mode, που στην ουσία κάνει την εικόνα σχεδόν ασπρόμαυρη επεμβαίνοντας παράλληλα στην αντίθεση, τη φωτεινότητα, το γ και την οξύτητα , με στόχο την άνετη, μεγάλη σε διάρκεια ανάγνωση.

Η Philips 499P9H είναι ευχάριστα λαμπρή, με ισορροπημένα χρώματα, χωρίς υπερβολές και με υποδειγματική ομοιογένεια. Επιλογή της Philips είναι να δώσει εικόνα που δεν είναι “επιθετική”, κάτι που συμβαίνει ακόμη και στην περίπτωση των παιχνιδιών, με την ενεργοποίηση του αντίστοιχου mode. ;

philips 499P9H προφίλ
Απλές γραμμές και άριστη ποιότητα κατασκευής. Στην πραγματικότητα, το προφίλ της 499P9H είναι πιο λεπτό, από ό,τι δείχνει στην εικόνα. (φωτό: Philips)

Παιχνίδια και ταινίες

Είναι άξιο αναφοράς το πώς η εταιρεία καταφέρνει να προσαρμόζει τις επιμέρους επιδόσεις των οθονών της ανάλογα με τη χρήση. Πρόσφατα, είχαμε δοκιμάσει την πρώτη DisplayHDR 1000 οθόνη, τη Philips Momentum 436M6VBPAB, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για gaming. Η σύγκριση της εν λόγω οθόνης με την 499P9H, αναδεικνύει την τεχνολογική ικανότητα της εταιρείας να προσαρμόζει τα προϊόντα της στοχεύοντας στην ικανοποίηση συγκεκριμένων αναγκών, χωρίς να αποκλείει τις υπόλοιπες χρήσεις.

Έτσι, η προβολή ταινιών υποστηρίζεται από την απρόσκοπτη ροή της κίνησης και από την υψηλή, χωρίς υπερβολές αντίθεση της εικόνας. Στην περίπτωση δε, που η ταινία είναι σε φορμά 21:9 και κωδικοποιημένη με HDR, η απόλαυση μεγιστοποιείται.

Αντίστοιχα, στα παιχνίδια, η τεχνολογία Adaptive-Sync αποτρέπει την απώλεια καρέ, μέσω του συγχρονισμού του frame-rate κάποιας συμβατής κάρτας γραφικών της AMD με την οθόνη. Με την Philips 499P9H, ο χρήστης γραφείου, είναι σε θέση να απολαύσει ένα… διάλειμμα gaming. Ο gamer, όμως, θα κινηθεί προς περισσότερο εξειδικευμένες λύσεις που ικανοποιούν σε μέγιστο βαθμό τις ανάγκες του.

  1. Εισαγωγή
  2. Σχεδίαση-Δυνατότητες
  3. Εικόνα-Εμπειρία χρήσης
  4. Συμπέρασμα
  5. Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαβάστε ακόμη