Samsung Galaxy S9+ in-depth review – Android smartphone

Author: Share:

Ψυχαγωγία – Το Galaxy S9+ σε Entertainment Mode

galaxy-s9-plus entertainment mode
Με το “θαυματουργό” Entertainment Mode, η Samsung μεταφέρει στο Galaxy S9+ την τεχνογνωσία που διαθέτει από τις κλασικές συσκευές audio / video. (screenshot: Electronicanto)

H ψυχαγωγία multimedia στο Galaxy S9+ είναι ένας τομέας που η Samsung υποστηρίζει με πολλούς τρόπους, με στόχο αυτή να είναι υψηλής ποιότητας, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Και εδώ, τόσο το hardware όσο και το software της συσκευής συνεργάζονται για να προσφέρουν την περισσότερο ολοκληρωμένη εμπειρία. Στο Entertainment Mode, η Samsung επιστρατεύει την τεχνογνωσία της από τις καταναλωτικές συσκευές audio/video, την οποία δεν διαθέτουν άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή smartphone. Αυτό δίνει στην εταιρία ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο έγινε εμφανές κατά τη δοκιμή.

Για την ψυχαγωγία, για παράδειγμα, για την προβολή ενός video κλιπ, οθόνη μπαίνει σε Fullscreen mode και σε αυτή εφαρμόζονται μια σειρά από βελτιστοποιήσεις για την καλύτερη απόδοση video. Αυτές αφορούν την αύξηση της φωτεινότητας, αλλά και την ενίσχυση της ποιότητας του video. Ανάλογες βελτιστοποιήσεις εφαρμόζονται και στον ήχο, όπου ο UHD Upscaler εφαρμόζει upsampling. Αν στα παραπάνω προσθέσετε τη θετική επίδραση του Dolby Atmos, το οποίο ενεργοποιείται από τον χρήστη κατά βούληση, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το άριστο σε σύλληψη και υλοποίηση Entertainment Mode στο Galaxy S9+.

  • Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Entertainment Mode και τις οπτικοακουστικές επιδόσεις του Galaxy S9+ στο ERT VR + Gear VR + Samsung Galaxy S9+ review.
galaxy s9-plus bokeh
Εξαιρετική απεικόνιση του βάθους από την κάμερα του Galaxy S9+. Κάντε κλικ για μεγέθυνση. (φωτό: Electronicanto)*

Καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα της ψυχαγωγίας και ειδικότερα της ηχητικής αναπαραγωγής παίζουν τα ακουστικά της AKG που συνοδεύουν το S9+. Η ηχητική τους ποιότητα είναι μακράν καλύτερη των… ψεύτικων που, κατά κανόνα, περιλαμβάνονται “υποχρεωτικά” στη συσκευασία των smartphone. Αν τα χρησιμοποιήσετε σε περιβάλλον χωρίς υψηλό θόρυβο, θα ανταμειφθείτε. Θα προτείναμε να δοθεί λίγο μεγαλύτερο βάρος στον τομέα της απομόνωσης των εξωτερικών θορύβων.  

Φωτογράφηση με το Galaxy S9+  

Κατά τη φωτογράφιση με το Galaxy S9+ διαπιστώνουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευχρηστία. Η παραστατικότητα του Live Focus για τη θόλωση του παρασκηνίου επιτρέπει στον χρήστη να πειραματιστεί και να συνθέσει την εικόνα και να επιλέξει την καταλληλότερη στιγμή λήψης.

galaxy-s9-plus night shot
Μια πολύ δύσκολη λήψη με το Galaxy S9+, με σχετικά αργή ταχύτητα, στο χέρι (χωρίς τρίποδο) και με μεικτό φωτισμό (1/33s, f/2.4, ISO1250). Άριστο το αποτέλεσμα. Κάντε κλικ για πλήρες zoom. (φωτό: Electronicanto)*

Η κάμερα δεν συνοδεύεται από dedicated πλήκτρο λήψης, αλλά αντ’ αυτού προσφέρονται εναλλακτικές, όπως η χρήση του πλήκτρου στάθμης, ή η χρήση του άνω μέρους της οθόνης. Περισσότερο πρωτότυπη και ιδιαίτερα βολική επιλογή αποδεικνύεται ότι είναι το floating button, το πλήκτρο απελευθέρωσης του κλείστρου το οποίο μπορεί ο χρήστης να τοποθετήσει σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης επιθυμεί. Αυτή είναι μια πολύ έξυπνη προσθήκη της Samsung στη φωτογραφική μηχανή του Galaxy S9+.

Σε ό,τι αφορά την μπροστινή κάμερα, το motion wide selfie – κατά τη χρήση του οποίου, ο αυτοφωτογραφιζόμενος σαρώνει με την κάμερα για να γεμίσει το κάδρο με όλα τα πρόσωπα, ή το τοπίο που θέλει να συμπεριλάβει – δίνει λύση, όταν χρειάζεται. Ο φωτογράφος όμως θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα σταθερό χέρι, έτσι ώστε η λήψη να είναι ικανοποιητική.

Σε ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας, η κάμερα του Galaxy S9+ είναι από τις περισσότερο ευκρινείς που υπάρχουν σήμερα σε smartphone υψηλής κατηγορίας τιμής. H αυτόματη λειτουργία της κάμερας του Galaxy S9+ είναι απαλλαγμένη από τα – αναπόφευκτα – σφάλματα των αλγορίθμων αναγνώρισης σκηνής ανεπτυγμένων με AI πρώτης γενιάς, που απαντώνται σε άλλα υψηλού κόστους smartphone. To σύστημα ρύθμισης της λήψης στο Galaxy S9+, είναι εύστοχο και οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα, για κάποιον που έχει λογικές απαιτήσεις. Η αυτόματη λειτουργία είναι ο πρώτος παράγοντας διάκρισης του Galaxy S9+ ανάμεσα σε άλλα smartphone της κατηγορίας του.

Ο δεύτερος τομέας που γίνεται αισθητή διαφορά υπέρ του Galaxy S9+ είναι η λήψη σε μειωμένο φωτισμό. H λήψεις με f/1.5 είναι λιγότερο θορυβώδεις και με λιγότερο κόκκο, από ό,τι έχουμε συνηθίσει στα smartphone.

galaxy s9-plus sunset
Μεγάλο δυναμικό εύρος και άψογη φωτομέτρηση στο κάδρο από την κάμερα του Galaxy S9+. (φωτό: Electronicanto)*

 

galaxy-s9 plus nightshot
Νυχτερινή λήψη στο χέρι (χωρίς τρίποδο). Στην απόδοση των χρωμάτων και ειδικά του ουρανού συμβάλει το μεγάλο διάφραγμα της κάμερας του Galaxy S9+. (1/7s, f/1.5, ISO1000). (φωτό: Electronicanto)*

Galaxy S9+ και Super Slow-mo 960fps

To χαρακτηριστικό από μόνο του είναι παράγοντας διασκέδασης, αλλά και εξερεύνησης του φυσικού κόσμου. Η λήψη με 720/960p οδηγεί κατά την αναπαραγωγή σε κίνηση 32x πιο αργή από την κανονική. Το χαρακτηριστικό θα ήταν δύσχρηστο, αν η Samsung δεν είχε μεριμνήσει να προσθέσει ένα… μαγικό τετραγωνάκι για το καδράρισμα: Μόλις γίνει αισθητή κίνηση μέσα στο κάδρο, αυτόματα ξεκινά η λήψη video με υψηλό ρυθμό καρέ. 

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα video Super Slow-mo 960fps γυρισμένο με το Galaxy S9+. H μουσική στο Slow-mo video έχει προστεθεί αυτόματα από το S9+.

* Οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί κατά τη δοκιμή του Samsung Galaxy S9+ παρατίθενται για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση πληρέστερης άποψης για τις δυνατότητες του υπό δοκιμή smartphone. Οι φωτογραφίες αυτές, παρότι δεν έχουν υποστεί χρωματική επεξεργασία, δεν είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν από τον αναγνώστη για την αξιολόγηση της ποιότητας των φωτογραφιών που δίνει το Samsung Galaxy S9+, καθώς είναι βελτιστοποιημένες για χρήση στο Διαδίκτυο (έχουν υποστεί αλλαγή μεγέθους και ισχυρή συμπιέση).

  1. Εισαγωγή
  2. Οι κύριες τεχνολογίες
  3. Εντυπώσεις χρήσης
  4. Galaxy S9+ σε Entertainment Mode
  5. Συμπέρασμα
  6. Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Τιμή

Διαβάστε ακόμη