TCL 50 5G review: Με κλειστά μάτια

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αναβαθμίσιμο έως και σε Android 16 και με αναβαθμίσεις ασφαλείας έως τον Μάρτιο του 2029, ως Android Enterprise Recommended συσκευή από την Google, τo TCL 50 5G είναι η ναυαρχίδα της σειράς 50 της TCL και συνδυάζει τα οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικού TCL 50 SE με την ταχύτητα διασύνδεσης 5G, ενώ επίσης διατηρεί τον άριστο λόγο απόδοσης προς τιμή του κύριου μοντέλου.

Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Η οθόνη
+ O στερεοφωνικός ήχος 3D dts
+ Η ταχύτητα 5G
+ Το macro zoom
+ Η σχεδίαση
+ Ενσύρματη έξοδος ακουστικών
+ Αναβαθμίσιμο έως σε Android 16
+ Ενημερώσεις ασφάλειας έως 3/2029
+ Android Enterprise Recommended
– Να γλιστρά λιγότερο

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά TCL 50 5G

 • Τιμές: €179
 • ΔιάθεσήTCL
 • Χρώματα: Space Grey
 • Αναλογία οθόνης / σώματος: 89.1%
 • Οθόνη: NXTVISION 6,6″, IPS LCD, HD+ (720 x 1612 pixels), 269PPI, 90Hz, 20.5:9, Αντίθεση 1500:1, NTSC 72%, 480 nits (τυπικά)
 • SoC: MediaTek Dimensity 6100+ 5G (MTK MT6835)
 • CPU: 2x A76 @ 2.2GHz + 6x A55 @ 2.0GHz
 • GPU: G57 MC2
 • RAM / ROM: 4 GB (+4 GB) / 128 GB, MicroSD card έως 2TB
 • Κάμερα: Κύρια: PDAF, μέγεθος αισθητήρα 1/2,5″, μέγεθος pixel 0,7 μm, διάφραγμα F1.8, οπτικό πεδίο 74,2°, φακός 5P. Βάθους: FF, μέγεθος αισθητήρα 1/5″, μέγεθος pixel 1,12μm, διάφραγμα F2.0, οπτικό πεδίο 79,9°, φακός 4P.
 • Selfie κάμερα: FF, μέγεθος αισθητήρα 1/4”, μέγεθος pixel 1,12μm, διάφραγμα F2.0, οπτικό πεδίο 77,8°, φακός 4P
 • Video: 1080P@30fps
 • Δυνατότητες κάμερας: HDR, Πανόραμα, Αυτόματη ανίχνευση σκηνής, Σταθερή λήψη (Steady Snap), Bokeh, Καλλωπισμός προσώπου (Face Beauty), HDR
 • Ήχος: Δύο ηχεία stereo, 3D Boom Sound και εφέ DTS
 • Μπαταρία: 5.010 mAh
 • Φόρτιση: 18W, Type-C USB 2.0
 • Χρόνος φόρτισης: 128 min
 • Λειτουργικό: Android 14,  TCL 7 UI, αναβαθμίσιμο έως σε Android 16, ενημερώσεις ασφαλείας έως τον Μάρτιο του 2029. Android Enterprise Recommended by Google.
 • Συνδέσεις: 5G, 802.11b/g/n, Bluetooth 5.3, USB2.0 Type-C, mini-jack 3,5 mm
 • Διαστάσεις (ΜxΠxΥ): 164,09 x 75,04 x 8,31 mm
 • Βάρος:183,5g
TCL 50 5g review space gray
[TCL]

Με βασικό εκπρόσωπο το TCL 50 SE, από τη σειρά 50 διαθέσιμα στη χώρα μας είναι επιπλέον το εισαγωγικό μοντέλο TCL 501 και το TCL 50 5G. Με το τελευταίο που ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα, η σειρά ολοκληρώνεται με επιστέγασμα την ταχύτητα διασύνδεσης 5G που έρχεται να προστεθεί στις εξαιρετικές οπτικοακουστικές επιδόσεις του TCL 505 SE και τον άριστο λόγο απόδοσης τιμής που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της σειράς.

To TCL 50 5G είναι μια συσκευή κατάλληλη για επιχειρηματική χρήση, σύμφωνα με τη Google που το χαρακτηρίζει ως Android Enterprise Recommended.

Ποιότητα εικόνας με NXTVISION και NXTURBO visual booster

Βασικό χαρακτηριστικό του TCL 50 5G είναι η εξαιρετική οθόνη 6,6 ιντσών, ανάλυσης HD+, με συχνότητα σάρωσης 90Hz. Τη διαφορά από άλλες οθόνες με παρόμοια χαρακτηριστικά  κάνει η τεχνολογία NXTVISION, με την οποία η οθόνη του TCL 50 5G προσφέρει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής. Η οθόνη είναι ευδιάκριτη ακόμη και σε συνθήκες ισχυρού εξωτερικού φωτισμού, ενώ καταφέρνει να είναι φιλική με τα μάτια του χρήστη ακόμη και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Για τους σκοπούς αυτούς, στα μενού ενσωματώνονται ρυθμίσεις για συνθήκες θέασης απευθείας ηλιακού φωτός (Sunlight display mode) και για σκοτεινότερα περιβάλλοντα (Darker display mode), έτσι ώστε να είναι ευπροσάρμοστη σε ποικίλες έως και αντιδιαμετρικά αντίθετες συνθήκες φωτισμού.

TCL 50 5G review space gray
Πολυτελής η εμφάνιση του TCL 50 5G παρά την προκλητικά χαμηλή τιμή του [Electronicanto]

Φυσικά, δεν απουσιάζουν οι ρυθμίσεις βελτιστοποίησης NXTVISION για εικόνες, video και παιχνίδια. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει περισσότερο κορεσμένα χρώματα ή την πιστότερη απεικόνιση με το προφίλ sRGB.

Πέρα από την ποιότητα απεικόνισης, για την οποία φροντίζει η TCL ως κατασκευαστής του LCD πάνελ και με την αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας NXTVISION, την οποία η ίδια έχει επίσης αναπτύξει, το TCL 50 5G διακρίνεται και για τις επιδόσεις του σε εφαρμογές με κινούμενη εικόνα. Στην τελευταία περίπτωση, η τεχνολογία NXTURBO κάνει τα μεταβατικά γραφικά ομαλότερα σε μια σειρά σεναρίων χρήσης που περιλαμβάνουν το παιχνίδι, αλλά και λιγότερο απαιτητικές εφαρμογές όπως είναι η πλοήγηση στο Διαδίκτυο και οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Η TCL προσδιορίζει την επαύξηση της απόδοσης των γραφικών, που επιφέρει παράλληλα και μείωση στην κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για αυτά, στο αξιοσέβαστο 25%.

TCL 50 5G review space gray
[Electronicanto]

Η μεγάλη ποιοτική οθόνη αποτελεί τη σχεδιαστική βάση του TCL 50 5G που χαρακτηρίζεται από επίπεδες ακμές στο πλαίσιο, όπως ακριβώς είναι η πιο σύγχρονη σχεδιαστική τάση σήμερα. Η ματ, ανάγλυφη θα λέγαμε, πίσω όψη της συσκευής δεν προδίδει την χαμηλή τιμή που προσφέρεται η συσκευή, καθώς αποπνέει τόνο πολυτέλειας. Παράλληλα, είναι αρκετά ανθεκτική στις δαχτυλιές.

AI κάμερα

TCL 50 5G, macro zoom shot
Λήψη macro zoom με το TCL 50 5G πλήρης λεπτομερειών [Electronicanto]

Η κύρια κάμερα του TCL 50 5G αποτελείται από έναν σχετικά μεγάλο αισθητήρα 50 MP 1/ 2,5 της ίντσας, με αυτόματη εστίαση, ο οποίος συνεπικουρείται από έναν μικρότερης ανάλυσης 5MP, σταθερής εστίασης, με αρμοδιότητα τις υπερ-ευρυγώνιες λήψεις. Το διάφραγμα του φακού 5P του κύριου αισθητήρα είναι αρκετά μεγάλο, f/1.8. 

Η selfie κάμερα έχει ανάλυση 8MP με φακό 4P με διάφραγμα f/2.0.

Οι φωτογραφίες που δίνει το TCL 50 5G είναι σωστά φωτομετρημένες και αποκαλύπτουν πολλές λεπτομέρειες, χαρακτηριστικά που οδηγούν το smartphone σε διάκριση στην κατηγορία του. Χρήσιμη βρήκαμε τη λειτουργία macro zoom που ελαχιστοποιεί το βάθος πεδίου και δίνει δημιουργικές ευκαιρίες στον χρήστη. 

νυχτερινή λήψη με το TCL 50 5G, night shot review
[Electronicanto]

Στις νυχτερινές λήψεις ο θόρυβος είναι αρκετά συμπιεσμένος, όσο τα ISO κρατούνται σε λογικά επίπεδα. Αυτό που αξίζει να δώσει προσοχή ο υποψήφιος αγοραστής που κάνει επιθυμεί να κάνει φωτογραφικές λήψεις που μπορούν να μεγεθυνθούν είναι η ποιότητα των εικόνων πλήρους ανάλυσης (50MP) που δίνει ο κύριος αισθητήρας.

Επιδόσεις κάθε ημέρα

Το TCL 50 5G διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ικανά να το οδηγήσουν στη διάκριση σε ό,τι αφορά την καθημερινή χρήση. Χωρίς υπερτονισμό σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, υποστηρίζει με πλήρως ικανοποιητικό τρόπο την καθημερινότητα του χρήστη του. Οι φωτογραφίες που δίνει είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς, όπως δείξαμε στην προηγούμενη παράγραφο, και μάλιστα σε μια ποικιλία συνθηκών. 

Αξιοποιήσιμη σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών είναι η οθόνη του TCL 50 5G, η οποία απογειώνει τη χρηστικότητα του smartphone στις πλέον δύσκολες συνθήκες χρήσης, αυτές της καθημερινότητας. Η χρωματική πιστότητα της οθόνης σε συνδυασμό με την απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητού το καθιστούν αξιόπιστο σύμμαχο στην καθημερινότητα του χρήστη.

Γρήγορη διασύνδεση, ενημέρωση, κοινωνική δικτύωση και ελαφρύ gaming για χαλάρωση από τους εξοντωτικούς ρυθμούς είναι αυτά που προσφέρει απλόχερα η ναυαρχίδα της σειράς TCL 50 στον ιδιοκτήτη της. 

Στην επίτευξη της υψηλή χρηστικότητας του TCL 50 5G κρίσιμο ρόλο παίζει η τεράστια μπαταρία των 5010mAh που δίνει σχεδόν 1,5 ημέρες αυτονομία στο smartphone, με εντατική χρήση. Με πιο ήπια χρήση, το smartphone αγγίζει τις δύο ημέρες αυτονομίας.

Ο φορτιστής των 18W γεμίζει πλήρως τη μεγάλη μπαταρία σε περίπου 2 ώρες – χρόνος που δεν είναι μικρός, αλλά με δεδομένη τη μεγάλη αυτονομία που smartphone δεν αναμένεται να προβληματιστεί ο χρήστης.

Όσο περίεργο και αν φανεί, αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο κατά το review είναι ότι γλιστράει εύκολα, οπότε η προστασία του κινητού με μια θήκη είναι μια καλή ιδέα.

Να αγοράσω το TCL 50 5G;

Με το απίστευτα χαμηλό κόστος και τα διόλου ευκαταφρόνητα χαρακτηριστικά που προσφέρει, το TCL 50 5G αποτελεί μια επιλογή που κάνει κάποιος με κλειστά μάτια. Ο συγκεκριμένος χρήστης είναι αυτός που θέλει ένα smartphone – καθημερινό σύμμαχο με δυνατότητα σύνδεσης 5G. Το μεγαλύτερο εύρος ζώνης θα φανεί χρήσιμο σε έναν επαγγελματία εν κινήσει που χρησιμοποιεί το smartphone ως portable hotspot, και σε έναν παίκτη διαγραμμικών παιχνιδιών. 

Συνοψίζοντας, μετά και από τις δοκιμές δύο εκπροσωπών της σειράς TCL 50, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η πρώτη επιλογή είναι το TCL 505 SE, το οποίο είναι το πιο ολοκληρωμένο οπτικοακουστικά και προσφέρει λίγο αλλά αισθητά πιο γρήγορη λειτουργία, ενώ αν κάποιος χρειάζεται την επιπλέον ταχύτητα που προσφέρει η σύνδεση 5G, τότε θα στραφεί στο TCL 50 5G.

Previous Article

Νέα προσφορά με απεριόριστα Data από τη Vodafone

Next Article

Sonos Ace: Τα πρώτα ακουστικά της Sonos είναι πραγματικότητα