TP-Link Tapo C420S2 – Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
TP-Link Tapo C420S2 review - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών

Πριν γράψουμε το παρόν review για το TP-Link Tapo C420S2, δε φανταζόμασταν ότι η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ασύρματου συστήματος επόπτευσης για ασφάλεια μπορεί να είναι απλές σαν παιχνίδι!

LG Corporate banner

Πριν ξεκινήσουμε τη δοκιμή του έξυπνου, ασύρματου συστήματος ασφαλείας με 2 κάμερες, του TP-Link Tapo C420S2, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η επόπτευση χώρων ή ανθρώπων θα μπορούσε να είναι μια τόσο απλή, οικονομικά προσιτή και ευέλικτη υπόθεση. Σαν παιχνίδι!

Electronicanto
Μας άρεσανΘα θέλαμε
+ Ποιότητα εικόνας, πρωί / βράδυ
+ Πλήρως ασύρματη λειτουργία καμέρων
+ Αμφίδρομος ήχος
+ Δράσεις πανικού
+ Αυτόνομη λειτουργία με μπαταρίες
+ Μεγάλη αυτονομία
+ Ευκολία χρήσης
+ Μικρό μέγεθος και βάρος
+ Σταθερό Tapo app
– USB-C στις κάμερες
– Ισχυρότερο ηχητικό εφέ πανικού στις κάμερες

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Tapo C420S2 New
Smart Wire-Free Security Camera System, 2-Camera System

 • Τιμή: €250
 • Διάθεση: TP-Link
 • Video stream: H.264, 15/20 fps
 • Ανάλυση κάμερας: 2K QHD (2560 × 1440 px)
 • Ήχος: Αμφίδρομος, ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο σε καθε κάμερα
 • Νυχτερινή λήψη: 850 nm IR LED, έως 15m
 • Wi-Fi: IEEE 802.11b/g/n, 2,4 GHz, WPA/WPA2-PSK
 • Ενεργοποίηση: Ανίχνευση κίνησης,
  ανίχνευση ανθρώπου, ανίχνευση κατοικίδιων ζώων, ανίχνευση οχήματος
 • Έξοδος: Ειδοποίηση, φωτογραφία, video clip
 • Συνθήκες λειτουργίας: -20℃~45℃, 10%~90%RH
 • Διαστάσεις: Κάμερας: 110x664x264,2 mm, Hub: 71,4×571,4×531,25 mm

Η ανάγκη για ασφάλεια και ηρεμία

Είναι σχεδόν κάτι που συμβαίνει στον καθένα: Όταν απομακρυνόμαστε από κάτι που αγαπάμε, ανησυχούμε για το τι μπορεί να συμβεί εν τη απουσία μας.

TP-Link Tapo C420S2 - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών
Η συσκευασία του TP-Link Tapo C420S2. Όλα όσα χρειάζονται για απομακρυσμένη επιτήρηση χώρου με video 2Κ και ήχο για λόγους ασφαλείας, σε ένα κουτί. (TP-Link)

Για παράδειγμα, προσωπικά γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ανησυχούν έντονα όταν αφήνουν το σπίτι για να πάνε μια ημερήσια εκδρομή, να λείψουν ένα τριήμερο, ή ακόμη για να πάνε διακοπές. Λύση στην ανησυχία αυτή, (αλλά και στην απευκτέα περίπτωση που το κακό συμβεί) είναι τα συστήματα καταγραφής εικόνας. Μερικά από αυτά είναι μέρος μιας εγκατάστασης συναγερμού και για το λόγο αυτό είναι αρκετά πολύπλοκα στη χρήση τους και έχουν και υψηλότερο κόστος.

Τα τελευταία χρόνια όμως, πολλές τεχνολογίες σχετικές με την καταγραφή εικόνας, τη μεταφορά και τη διαχείριση δεδομένων έχουν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη προσφέροντας δυνατότητες που παλαιότερα κάποιος έπρεπε να δαπανήσει μια περιουσία για να τις έχει στην υπηρεσία του.

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τέτοιων τεχνολογιών που έχουν γίνει προσιτές και μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι αυτά της ασφάλειας, της απομακρυσμένης επιτήρησης και αποθήκευσης εικόνας, είναι το ασύρματο σύστημα ασφαλείας με 2 κάμερες TP-Link Tapo C420S2.

TP-Link Tapo C420S2 - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών
Όλα τα απαραίτητα για το αρχικό στήσιμο του συστήματος Tapo C420S2 βρίσκονται εντός της συσκευασίας. Ο μικρός οδηγός “Quick Start Guide” που διακρίνεται αριστερά αφορά μόνο τη στήριξη των καμερών και τη σύνδεση στο ρεύμα του Tapo Hub. Το βασικό set-up γίνεται μέσα από το TP-Link Tapo app που διατίθεται δωρεάν στο Google Play και το Apple Store. (Electronicanto)

Βασικό πλεονέκτημα του συστήματος καμερών ασφαλείας Tapo C420S2 της TP-Link, είναι ότι λειτουργούν εξ ολοκλήρου χωρίς καλώδια.

To Tapo C420S2 είναι σε θέση να απλοποιεί ζητήματα όπως η επόπτευση ενός χώρου από μακρυά και μπορεί να αποθηκεύει την εικόνα που συλλαμβάνει στο Cloud ή τοπικά.

Αποτελείται από δύο αυτόνομες κάμερες, οι οποίες τροφοδοτούνται από μπαταρίες και που μπορούν να τοποθετηθούν σε ελάχιστο χρόνο και εύκολα, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις πέρα από την ικανότητα να συνδέει κάποιος μια συσκευή στο οικιακό του δίκτυο και να τη χειρίζεται μέσα από το smartphone του. Εννοείται ότι δε χρειάζεται και συνεργείο εγκατάστασης.

Βασικό πλεονέκτημα του συστήματος καμερών ασφαλείας Tapo C420S2 της TP-Link είναι ότι λειτουργούν εξ ολοκλήρου χωρίς καλώδια.

Tapo C420S2: Ένα ασύρματο σύστημα Wi-Fi καμερών ασφάλειας υψηλής λειτουργικότητας και ευκρίνειας από την TP-Link

TP-Link Tapo C420S2 - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών. Κύρια χαρακτηριστικά.
Η εικόνα αυτή της TP-Link περιγράφει συνοπτικά τα κυριότερα γνωρίσματα του ασύρματου συστήματος καμερών. (TP-Link)

Με αφετηρία το σύστημα εικόνας με υποβοήθηση τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνει το TP-Link Tapo C420S2, επισημαίνουμε ότι η ανάλυση του σετ είναι 2K QHD (2560×1440 pixelx), δηλαδή διαθέτει 1,7 φορές περισσότερα pixel από μια κάμερα FHD. Ο αισθητήρας εικόνας που ενσωματώνεται είναι μεγέθους ⅓ της ίντσας και σε συνδυασμό με τον φακό σταθερής εστιακής απόστασης, 3.18mm f/1,6, καλύπτει οπτικό πεδίο γωνίας 113 μοιρών.
Για τη νυκτερινή “όραση” του συστήματος κάθε μια κάμερα φέρει στην πρόσοψή μια ειδική κάμερα με αισθητήρα Starlight που κάνει δυνατή την έγχρωμη σύλληψη εικόνας ακόμη και όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός, ενώ υπάρχει η βοήθεια των 2 ενσωματωμένων – στην πρόσοψη, επίσης – λευκών LED. Δύο υπέρυθρα LED χρησιμεύουν για την καταγραφή ασπρόμαυρης εικόνας σε απόσταση έως και 15m μακρυά σε περισσότερο σκοτεινά περιβάλλοντα.


Η τροφοδοσία κάθε μίας από της κάμερες του σετ TP-Link Tapo C420S2 Smart Wire-Free Security 2-Camera γίνεται με την ενσωματωμένη μπαταρία που έχει κάθε μια κάμερα στο εσωτερικό της. Η χωρητικότητά της είναι 5.200 mAh, αλλά αυτό που είναι σημαντικό να κρατήσετε είναι η αυτονομία 180 ημερών με ενεργοποιημένο το Power Save mode.

TP-Link Tapo C420S2 review - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών H μπαταρία τροφοδοσίας.
Οι κάμερες του συστήματος ασφαλείας της TP-LInk λειτουργούν με μπαταρία, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 6 μήνες, σε συνδυασμό με το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας που “ξυπνά” τις κάμερες μόνο όταν ανιχνεύεται κίνηση. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει ακόμη και όταν αυτή βρίσκεται μέσα στην κάμερα. (Electronicanto)

Ασύρματος συνδετικός κρίκος των 2 καμερών με το σύστημα αποθήκευσης είναι ένα πολύ μικρό Hub που συνδέεται στο δίκτυο με καλώδιο Ethernet και τροφοδοτείται μέσω μετασχηματιστή.
Η αποθήκευση του υλικού από τις κάμερες (video, φωτογραφίες, ήχος) μπορεί να γίνει τοπικά στη miniSD card του Hub, ή σε άλλο αποθηκευτικό μέσο στο χώρο εγκατάστασης, ή σε κάποιον server στο Cloud. Η TP-Link μάλιστα προσφέρει σχετική υπηρεσία αποθήκευσης στο Cloud με μηνιαία συνδρομή της τάξης των 10€.
Η εγκατάσταση του Tapo C420S2 είναι κυριολεκτικά “παιχνιδάκι”, μέσα από την εφαρμογή TP-Link Tapo που καθοδηγεί τις απλές κινήσεις βήμα-βήμα.
Το TP-Link Tapo app, εκτός από απλότητα χρήσης, προσφέρει πλήθος ρυθμίσεων για την προσαρμογή της λειτουργίας των δύο καμερών στις συνθήκες που είναι τοποθετημένη η κάθε μία – οι ρυθμίσεις τους είναι εξολοκλήρου ανεξάρτητες – και για τις ειδοποιήσεις που επιθυμεί ο χειριστής τους να λαμβάνει.

Η εγκατάσταση του Tapo C420S2 είναι κυριολεκτικά “παιχνιδάκι”, μέσα από την εφαρμογή TP-Link Tapo που καθοδηγεί για τις απλές κινήσεις βήμα-βήμα.

Πανικός με ήχο και φως!

TP-Link Tapo C420S2 - Ασύρματο Wi-Fi σύστημα ασφαλείας 2 καμερών. Alarm με ήχο και φως
Οι κάμερες του Tapo C420S2 διαθέτουν ένα απλό, ίσως όμως πολύτιμο ορισμένες φορές, σύστημα συναγερμού με ήχο ή / και φως. Επίσης, οι κάμερες διαθέτουν μικρόφωνο και μεγάφωνο, κάτι που σημαίνει ότι ο χειριστής μπορεί να μιλήσει και να ακούσει από τον χώρο που είναι τοποθετημένη η κάμερα. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στην περίπτωση επόπτευσης ενός μωρού που βρίσκεται σε άλλο χώρο της οικίας. (TP-LInk)

Μέσα από το app μπορεί να ρυθμιστεί η ευαισθησία των ειδοποιήσεων – που είναι προαιρετικές – ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η κίνηση που ανιχνεύεται. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα υποβοήθησης με AI για την αποφυγή, κατά το δυνατό, false alarm.
Το σετ της TP-Link προσφέρει συνολικά τριών ειδών “συναγερμούς”, με φως, με ήχο και με φως και ήχο.
Η κάθε κάμερα διαθέτει σύστημα “πανικού” με ήχο και φως (από τα ενσωματωμένα LED). Η ηχητική στάθμη του συναγερμού της κάθε κάμερας σε εσωτερικό και ειδικά σε εξωτερικό και χώρο δεν είναι υψηλή, ακόμη και στη μέγιστη έντασή της.

Η εφαρμογή Tapo της TP-Link δίνει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης της εικόνας και του ήχου από τις κάμερες. Ο ήχος μπορεί να είναι αμφίδρομος μεταξύ κάμερας – χειριστή. (Electronicanto)


Αντίθετα, η στάθμη του ηχητικού συναγερμού που φέρει το Hub είναι ανέλπιστα δυνατή ώστε να μπορούμε να την παρομοιάσουμε σε απόδοση με εκείνες τις μικρές dedicated σειρήνες που προορίζονται για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.


Τα έγχρωμα και ασπρόμαυρα video που δίνει το set των 2 ασύρματων καμερών του TP-Link Tapo C420S2 διακρίνονται για την οξύτητά τους. Η οξύτητα της εικόνας παραμένει ακόμη και κατά την απομακρυσμένη επόπτευση, μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, μέσω Internet.

(Electronicanto)

Ναι, σχεδόν σίγουρα!
Καταρχήν το ότι το Tapo C420S2 είναι ασύρματο, δίνει τη δυνατότητα για χρήση του σε μέρη και συνθήκες που κάποιος δε θα… “έμπαινε στον κόπο” και στην αναστάτωση να εγκαταστήσει ένα μόνιμο σύστημα παρακολούθησης. Για παράδειγμα, σε ένα χώρο που η επόπτευση χρειάζεται να γίνει άπαξ, ή να επαναλαμβάνεται σε αραιά χρονικά διαστήματα, το Tapo C420S2 είναι ιδανικό.
Πέραν αυτού όμως το TP-Link Tapo C420S2 Smart Wire-Free Security 2-Camera system μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντικαθιστώντας ένα προ-εγκατεστημένο σύστημα επόπτευσης, το οποίο μπορεί να κόστισε πολλαπλάσια χρήματα όταν αγοράστηκε και τοποθετήθηκε.
Εξάλλου, μπορούμε να υποθέσουμε με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι το Tapo C420S2 προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας από παλαιότερα αντίστοιχα συστήματα, χάρη στην ανάλυσή του (2K).
Η φορητότητα του Tapo C420S2 σε συνδυασμό με την ευχρηστία και το πλήθος λειτουργιών του Tapo app πιστεύουμε ότι θα προσφέρει λύση σε περιπτώσεις που όταν καν έχετε φανταστεί ότι σας ήταν χρήσιμο. To σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους για την παρακολούθηση ενός μωρού, για παράδειγμα.
Συνολικά, οι δυνατότητες, η ευκολία χρήσης και εγκατάστασης, η μεγάλη αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες των καμερών, τα ενσωματωμένα alarm, η ποιότητα του video και η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του (για αυτά που προσφέρει), καθιστούν το TP-Link Tapo C420S2 Smart Wire-Free Security 2-Camera System, μια ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα έξυπνη λύση επόπτευσης του χώρου που ενδιαφέρει.

Subscribe to our newsletter!

  Neffos P1 smartphone από την TP-Link στην IFA 2018
Previous Article

Samsung Galaxy S23 series – Μία επική σειρά 

Next Article

Google Pixel Fold – όλα όσα γνωρίζουμε για το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Google