Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημόσιες Σχέσεις: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
H Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη στις Δημόσιες Σχέσεις: Ευκαιρίες και προκλήσεις.

Σχεδόν δύο στους τρεις επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι οι Δημόσιες Σχέσεις (και η Επικοινωνία) θα αντιμετωπίσουν σημαντικές αλλαγές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε διεθνές επίπεδο, λόγω της εξέλιξης των συστημάτων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, ή Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Νέα μελέτη εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας ανταποκρίνεται στην άνοδο της δημιουργικής (γενετικής) τεχνητής νοημοσύνης. Διαπιστώνει σημαντικό ενθουσιασμό, αλλά και ανησυχίες σχετικά με τη διακυβέρνηση, τη δεοντολογία και τη διαφάνεια.

Σε μόλις έξι μήνες εννέα στους δέκα επαγγελματίες της επικοινωνίας πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το 86% των επαγγελματιών του κλάδου παγκοσμίως αντιμετωπίζει την τεχνητή νοημοσύνη  ως ευκαιρία και όχι ως κίνδυνο, παρά τις προβλέψεις για μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις εκτιμούν ότι οι Δημόσιες Σχέσεις θα αντιμετωπίσουν σημαντικές αλλαγές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε από την Sandpiper και την PRovoke Media.

Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη και Επικοινωνία

Την ίδια στιγμή, λιγότερο από το ένα τρίτο όσων συμμετείχε στην έρευνα ανησυχεί ότι η άνοδος της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε μείωση ή αντικατάσταση των ρόλων του στο μέλλον, με τους άνω των 45 ετών να έχουν τις μισές πιθανότητες να ανησυχούν σε σχέση με τους κάτω των 35 ετών.

Παρά την έλλειψη κατάρτισης, το 61% των επαγγελματιών στον χώρο της επικοινωνίας δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή τους εργασία, ενώ ένας στους πέντε τα χρησιμοποιεί συχνά. Η χρήση αναμένεται να αυξηθεί, υποστηρίζει η μελέτη.

Σε μόλις έξι μήνες εννέα στους δέκα επαγγελματίες της επικοινωνίας πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Subscribe to our newsletter!

Πηγή / Via

Previous Article

H Xiaomi τερμάτισε τον κύκλο ζωής 4 δημοφιλών smartphone

Next Article

H Xiaomi ανάμεσα στις 30 πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως το 2023 – έρευνα