Η EXA Infrastructure συνδέει την Κρήτη με σκοτεινή οπτική ίνα DWDM

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η νέα σύνδεση με δυνατότητα υποστήριξης DWDM προσθέτει 550 χιλιόμετρα σκοτεινής οπτικής ίνας στη διπλή υφιστάμενη διασύνδεση των Χανίων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η EXA Infrastructure ανακοινώνει την επέκταση του δικτύου της στη Μεσόγειο, συνδέοντας την Κρήτη με δύο εναλλακτικές υποθαλάσσιες διαδρομές από την Πρέβεζα και την Αθήνα στα Χανιά. Η νέα σύνδεση με δυνατότητα υποστήριξης DWDM προσθέτει 550 χιλιόμετρα σκοτεινής οπτικής ίνας στη διπλή υφιστάμενη διασύνδεση των Χανίων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η απευθείας σύνδεση του δικτύου με την Αθήνα θα είναι έτοιμη για εξυπηρέτηση το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του τρίτου τριμήνου.

Η σύνδεση της Κρήτης με την Ιταλία μέσω Πρέβεζας προσφέρει συντομότερη διαδρομή προς την ανατολική μεσόγειο από εκείνες που προσφέρουν τα data centers στο Παλέρμο και στη Μασσαλία σήμερα.

«Η ζήτηση για αξιόπιστη, υψηλής χωρητικότητας συνδεσιμότητα οδηγείται από την ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που προσγειώνονται στην Κρήτη, τα οποία θα συνδέουν την Ευρώπη με τις αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας, του Ειρηνικού και της Αφρικής. Επιπλέον, ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων έχουν ανακοινώσει την κατασκευή τους στο νησί, γεγονός που θα τοποθετήσει την Κρήτη ως ουδέτερη τοποθεσία διασύνδεσης για υποθαλάσσια καλώδια», δήλωσε ο Steve Roberts, αντιπρόεδρος επενδύσεων δικτύου της EXA Infrastructure. «Η EXA είναι στρατηγικά τοποθετημένη ώστε να κατακτήσει μερίδιο αυτής της ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις κλιμάκωσης των υφιστάμενων δικτύων και αξιοποιώντας την επιτυχία του Trans Adriatic Express και του Ionian Cable».

Η αξία πρότασης της EXA ενισχύεται περαιτέρω από την αυξανόμενη διαδικτυακή σύνδεση προς το νησί με διεθνή υποθαλάσσια καλώδια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 11 νέα υποθαλάσσια.

Επίσης, σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα την Τρίτη στην Αθήνα, η EXA ανακοίνωσε τη διασύνδεσή της με το κέντρο δεδομένων Balkan Gate της Lancom, ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Samsung στο Global Top 5 της Interbrand για τέταρτη συνεχή χρονιά

Next Article

EXA Infrastructure: διασύνδεση με το Balkan Gate Thessaloniki της Lancom