Beyond expo: Με βηματισμό επέκτασης σε διεθνές επίπεδο

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Beyond 2023 παρουσίαση προγράμματος, Άδωνις

Σημαντικά ανανεωμένη αναμένεται να είναι η φετινή έκθεση BEYOND, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με τα βήματα επέκτασής της διεθνώς να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

LG Corporate banner

Από τεχνολογική άποψη, η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο των θεματικών της BEYOND του 2023.

Το ετήσιο συνέδριο EBAN, για πρώτη φορά στα 24 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα, φέρνει διεθνείς επενδυτές και η Έκθεση εγκαινιάζει το South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue, συγκεντρώνοντας διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες. 

Στο πλαίσιο της BEYOND, το ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network θα αναδείξει τη δημιουργική οικονομία και τον τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη.

Εξάλλου, μετά την επιτυχημένη φιλοξενία του 9ου TF που έφερε τη Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη, στην Έκθεση θα διεξαχθεί το 10o Technology Forum με τίτλο “Spotlight on Israel”.

Η έκθεση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Επισκέπτες από 30 χώρες αναμένονται στη φετινή Beyond

Σε περισσότερα από 20.000 τ.μ., εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής BEYOND app.

Οι Περιφέρειες της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος σε μία πρωτοβουλία εξωστρέφειας και δυναμισμού, παρουσιάζοντας στα περίπτερά τους εταιρείες από τον κλάδο της πληροφορικής της περιοχής τους. Ταυτόχρονα, η BEYOND διεθνοποιείται υποδεχόμενη επισκέπτες από 30 χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Tech 4 People», θέτει στο επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Οι θεματικές συζητήσεις, οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων: Intelligent Solutions, Sustainable Technology, Disruptive Innovation, Inclusive Future.

Beyond 2023, παρουσίαση προγράμματος
Από αριστερά, Αλέξης Τσαξιρλής, Managing Director ΔΕΘ-Ηelexpo, Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΣΕΠΕ, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ-Ηelexpo, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ευάγγελος Χαραλάμπους, Managing Director Be-Best, Μιχάλης Στάγκος, Co-Founder Industry Disruptors Game Changers (Beyond)

Στην παρουσίαση της φετινής BEYOND, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου στην Αθήνα, συμμετείχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ψηφιακό. Η BEYOND ξεκίνησε επί της δικής μου θητείας και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε. Θα είναι χαρά μου να παρευρεθώ στα εγκαίνια της διοργάνωσης – μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Με εξωστρέφεια και δυναμισμό, η BEYOND φέτος επεκτείνει το δίκτυο συνομιλητών της, εκκινώντας νέες συνέργειες με σημαντικούς φορείς από το εξωτερικό.  Για πρώτη φορά, το ΕΒΑΝ (European Business Angels Network), ο πανευρωπαϊκός εκπρόσωπος των επενδυτών πρώιμου σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Συνέδριο του στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Greece και την HeBAN.

Σύμφωνα με τον Jacopo Losso, Director of Secretariat, EBAN, στόχος του Συνεδρίου είναι να ενώσει το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με το τοπικό startup οικοσύστημα, και να θέσει την Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας.

Προσκεκλημένοι θα είναι περισσότεροι από 300 επενδυτές και 50 startups από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της BEYOND, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τo South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers. Η πρωτοβουλία σκοπό έχει να συγκεντρώσει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματίες, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, προκειμένου να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα υψηλού επιπέδου για έναν ανοιχτό περιφερειακό οικονομικό, πολιτικό και ψηφιακό διάλογο.

To ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network θα αναδείξει τη Δημιουργική Οικονομία και τον τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, μέσω του διεθνούς προγράμματος BRIGHT Minds, BRIGHT Solutions. O Rasmus Tscherning, CEO & Founder, CBN, αναφέρθηκε στην υπεραξία και τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι πολιτιστικές βιομηχανίες στις εθνικές οικονομίες.

Ο τομέας της Ευφυούς Γεωργίας και της Αγροδιατροφής θα παρουσιαστεί σε μια παράλληλη σειρά ημερίδων, που διοργανώνονται από διεθνείς φορείς, όπως το Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Technology), το Global Agripreneur Summit, ενώ οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού AgriNation Startup Cup, θα είναι καλεσμένοι στη φετινή BEYOND.

To 10o Technology Forum έρχεται σε συνέχεια του ιδιαίτερα πετυχημένου 9ου TF που έφερε τη Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη αλλά αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ισραήλ, με τίτλο “Spotlight on Israel”.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί Workshop από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Επιστημονική Ημερίδα από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», πάνω στις καινοτομικές & τεχνολογικές εφαρμογές για ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ.

Η παρουσίαση του προγράμματος ξεκίνησε με τη δήλωση του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσου Τζήκα: «Από την πρώτη στιγμή της έμπνευσης της BEYOND, όραμά μας ήταν να καθιερώσουμε στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκθεση για τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, που να απευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με βάση όμως τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα».

Η Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κ. Γιώτα Παπαρίδου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που συνιστά το πιο αξιόπιστο διαβατήριο για την επιτυχή μετάβαση της πατρίδας μας, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στο μέλλον. Η 3η έκθεση BEYOND πιστοποιεί αυτήν ακριβώς τη στόχευση αλλά και την υπόσχεση ενός ισχυρού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, να παίξει καθοριστικό ρόλο για την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της χώρας ως διεθνή κόμβο καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία.».

Σύμφωνα με τον Managing Director της Be Best, κ. Ευάγγελο Χαραλάμπους: «Στόχος της BEYOND της είναι να συμβάλλει δραστικά στην προβολή και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.  Το 2023 αναμένεται να φιλοξενηθούν μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και startups που ξεχωρίζουν από 30 και πλέον χώρες, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη ένα εύφορο τεχνολογικό hub για την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα».

Ο συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, είπε χαρακτηριστικά: «Το AI θα έχει ουσιαστική θέση στην έκθεση και οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την επιλογή μας, καθιστώντας την έκθεση κάτι πολύ περισσότερο από ένα εμπορικό γεγονός: ένα πολιτικό γεγονός. Ανακύπτει το ερώτημα ποιο θα είναι το νομικό πλαίσιο και η ευθύνη κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ σχετικά με το ChatGPT-4. Το θεσμικό, οικονομικό και επιχειρηματικό πλαίσιο είναι σημαντικά και η BEYOND θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για αλλαγές».

Beyond 2023 παρουσίαση προγράμματος, Πατούλης
Από αριστερά, Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΣΕΠΕ, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ-Ηelexpo, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Ευάγγελος Χαραλάμπους, Managing Director Be-Best (Beyond)

Ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, παρευρέθηκε επίσης στην παρουσίαση, και απηύθυνε χαιρετισμό.

Η Intracom Telecom θα είναι και φέτος Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης. Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ και ΗΕΤΙΑ.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Τουρισμού, και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Subscribe to our newsletter!

Σχετικά με την Beyond

H BEYOND μια διεθνής πλατφόρμα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, η πρώτη του είδους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της ΜΕΝΑ, συνδυάζει υβριδικά την εκθεσιακή δομή και το συνεδριακό περιεχόμενο. Σχεδιασμένη για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες, η BEYOND συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά μυαλά, ταλέντα και προϊόντα της Βιομηχανίας, παρουσιάζοντας κορυφαίους ομιλητές, τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και συναρπαστικές βιωματικές εμπειρίες. Στόχος της BEYOND είναι να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή, και να συμβάλλει εποικοδομητικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

  Το SingularityU Summit επιστρέφει στην Ελλάδα - Δείτε το πρόγραμμα
Previous Article

Public-MediaMarkt μαζί σε “Λευκές” συσκευές και Τηλεοράσεις

Next Article

Πασχαλινές προσφορές Vodafone σε smartphones και tablets