Η Info Quest Technologies αποκλειστικός χορηγός της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Κορασίδων

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Info Quest Technologies αποκλειστικός χορηγός της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Κορασίδων.

Δίπλα στην Ελληνική Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Κορασίδων βρέθηκε για μία ακόμη χρονιά η Info Quest Technologies, υποστηρίζοντας ως αποκλειστικός χορηγός τη συμμετοχή των κοριτσιών μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Κορασίδων (European Girls Olympiad in Informatics / EGOI 2023 – https://egoi23.se/).

Ως αποκλειστικός χορηγός υποστήριξε για ακόμη μια χρονιά η Info Quest Technologies την Ελληνική Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Κορασίδων, κατά τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Κορασίδων.

Η Ολυμπιάδα Πληροφορικής Κορασίδων είναι ένας σχετικά νέος θεσμός που δημιουργήθηκε με στόχο να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει νέα κορίτσια να ασχοληθούν πιο εντατικά με τον προγραμματισμό, αξιοποιώντας το ταλέντο τους και ξεπερνώντας τα στερεότυπα που θέλουν η πληροφορική να είναι κυρίως ανδρικό πεδίο. Στην Ελληνική Εθνική Ομάδα Πληροφορικής συμμετέχουν οι μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (ΠΔΠ, www.pdp.gr) που διοργανώνεται και διεξάγεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ – www.epy.gr) υπό την αιγίδα και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία 15-21 Ιουλίου στο Λουντ της Σουηδίας, τη χώρα μας εκπροσώπησε 5μελής ομάδα, αποτελούμενη από 3 μαθήτριες και δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς μέλη της ΕΠΥ. Το διαγωνιστικό μέρος ήταν ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, ακολουθώντας τα πρότυπα των διεθνών διαγωνισμών και ολυμπιάδων πληροφορικής και η ομάδα μας πέτυχε σημαντικές βαθμολογίες και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Η Info Quest Technologies έχει ως διαχρονική, στρατηγική στόχευση τη διασύνδεση των τεχνολογιών πληροφορικής με την εκπαίδευση και τους νέους και πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος πρέπει χωρίς περιορισμούς ή αποκλεισμούς να αξιοποιεί την κλήση και το ταλέντο του.

Subscribe to our newsletter!

Η εταιρεία υλοποιεί συστηματικά δράσεις, με στόχο την παρότρυνση των νεών παιδιών να αναπτύξουν γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες, βρίσκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν την υγιή άμιλλα και την αριστεία και υποστηρίζει συστηματικά την ΕΠΥ στο έργο της.

H Info Quest Technologies, μέλος του Ομίλου Quest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Με περισσότερα από 42 χρόνια παρουσίας στην αγορά και συνεργασία με τους κορυφαίους διεθνείς οίκους, διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ICT και επενδύει σημαντικά στους τομείς των υπηρεσιών Cloud, του Mobility / ΙοΤ & του e-commerce, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Η εταιρεία κατέχει Silver Award από την ECOVADIS για τις πρακτικές που εφαρμόζει στη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και συγκαταλέγεται στους οργανισμούς με πιστοποίηση «Best Workplace» και διάκριση Most Admired Companies για το 2023 .

  Γ.Ε. Δημητρίου - Toyotomi ErAI: Το πρώτο κλιματιστικό με Τεχνητή Νοημοσύνη
Previous Article

One UI 6 Beta: Φέρνει απίστευτη ευχρηστία στα Samsung Galaxy!

Next Article

Samsung Galaxy Watch6: Μια σειρά smartwatch για καλύτερη ευεξία