Σβήνουν από τον χάρτη τα MediaMarkt στην Ελλάδα

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
mediamarkt store Ελλαδα

Με γοργούς ρυθμούς σβήνει το brand της MediaMarkt από την Ελλάδα, καθώς όλα τα καταστήματα και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα είναι όλα υπό την “ομπρέλα” της Public.

LG Corporate banner

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του Businessdaily.gr, φτάνουν οι τίτλοι τέλους για την παρουσία της MediaMarkt στην εγχώρια αγορά, μετά το 2005 από όταν και ήρθε στην Ελλάδα η γερμανική αλυσίδα.

Πόσο γρήγορα; Με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς που λαμβάνει χώρα η ενοποίηση με την Public, που θέλει να αναπτύξει το δικό της brand στην κατηγορία των οικιακών συσκευών και να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους μέσω των υπηρεσιών.

“”O γάμοςπου είχε περάσει από χίλια κύματα το 2019″, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,“περνάει στην επόμενη φάση, με τη γερμανική φίρμα να σβήνει σταδιακά, σηματοδοτώντας την αποχώρηση της από την Ελλάδα”.

Public-MediaMarkt μαζί
(Public)

Το γερμανικό brand ήδη προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη της Public στην κατηγορία των “λευκών” συσκευών, καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί την ενοποίηση των δύο brand.

Τα 10 από τα 13 καταστήματα της MediaMarkt στην Ελλάδα αναμένεται να παίξουν τον δικό τους ρόλο στη διείσδυση της Public στην κατηγορία των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων, καθώς θα αποτελέσουν μέρος του σχεδιασμού ανάπτυξης του logistics hub της Public, που θα βελτιώσει περαιτέρω τους χρόνους παράδοσης, επιτρέποντας στην εταιρεία την ανάπτυξη της υπηρεσίας Next Day Delivery. Η Public έχει επενδύσει επίσης σε μεγάλες εγκαταστάσεις αποθηκών eCommerce σε Ελλάδα και Κύπρο, συνολικού εμβαδου 40.000 τ.μ.

Επίσης, ο Όμιλος προχώρησε πρόσφατα σε επένδυση €1 εκ. για την αναβάθμιση των δυο καταστημάτων σε Λεωφόρου Συγγρού και στο Μαρούσι σε «Νέας Γενιάς» καταστήματα που περιλαμβάνουν προτάσεις με μεγάλη γκάμα από μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές, αλλά και είδη τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Στελέχη της Public σχολιάζουν ότι πέρα από το γεγονός ότι ο καταναλωτής έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή κατά την ενημέρωσή του για μια συσκευή, μπορεί να απολαύσει υπηρεσίες που δεν θα μπορούσε αλλιώς. Τέτοιες υπηρεσίες είναι η απομάκρυνση μιας παλιάς συσκευής ή η επέκταση εγγύησης που του προσφέρει προστασία και του εξοικονομεί χρήματα.

Subscribe to our newsletter!

Η κύρια εικόνα του άρθρου είναι της Public.

  Το Public κάνει "upgrade στο 2021" με εκπτώσεις
Previous Article

Τον Πάπα προστατεύει το Samsung Knox

Next Article

Αυτά τα ακουστικά είναι σχεδιασμένα να χαϊδεύουν τα αυτιά σας