“Safety on Shelf”: Νέo πρωτόκολλο πιστοποίησης για ασφαλή φρέσκα τρόφιμα

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
TUV Austria Hellas Safety on Shelf: Νέα πιστοποίηση για ασφαλέστερα φρέσκα τρόφιμα

Η TÜV Austria Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές τα μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας στον τομέα των τροφίμων, ανέπτυξε το νέο Πρωτόκολλο Πιστοποίησης Safety on Shelf.

LG Corporate banner

Το Πρωτόκολλο πιστοποιεί ότι η εκάστοτε αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου, συντηρεί κατάλληλο μηχανισμό παρακολούθησης, έχει εγκαταστήσει τις κατάλληλες υποδομές και έχει διαθέσει τους ανάλογους πόρους ώστε να διασφαλίζει ότι τα φρέσκα, μη συσκευασμένα τρόφιμα που διαθέτει, διατηρούν το επίπεδο ασφάλειάς τους. 

Το Safety on Shelf, που απευθύνεται σε όλες τις Επιχειρήσεις διάθεσης μη συσκευασμένων φρέσκων Τροφίμων και τις Αλυσίδες Λιανεμπορίου, βασίζεται στον έλεγχο τεσσάρων βασικών πυλώνων λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Οι πυλώνες περιλαμβάνουν την υγιεινή των χώρων και του προσωπικού, την αποφυγή επιμόλυνσης των χύμα προϊόντων, τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων.

Η διαδικασία ελέγχου βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο αξιολόγησης της συμμόρφωσης ως προς τις απαιτήσεις του Προτύπου, το οποίο συνδυάζει την εξ αποστάσεως τακτική συλλογή real-time πληροφοριών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, επιτόπιους προγραμματισμένους και αιφνιδιαστικούς ελέγχους καθώς και τη δειγματοληψία στα φρέσκα προϊόντα (τρόφιμα), με σκοπό να διενεργηθούν κυρίως μικροβιολογικές αναλύσεις.

Τα οφέλη της πιστοποίησης Safety on Shelf

Τα οφέλη για μια επιχείρηση είναι πολλαπλά. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι οποίοι διασφαλίζουν τη συνεχή παρακολούθηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τεσσάρων πυλώνων του Προτύπου, αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας και βέλτιστης λειτουργίας της επιχείρησης. Επιπλέον, ενισχύεται η εμπιστοσύνη τόσο των πελατών και καταναλωτών (και των λοιπών εμπλεκόμενων μερών) για τα παρεχόμενα προϊόντα.

Τα σημεία διάθεσης των πιστοποιημένων προϊόντων (τροφίμων), σύμφωνα με το νέο Πρωτόκολλο της TÜV Austria Hellas, Safety on Shelf, συνοδεύονται από το λογότυπο πιστοποίησης του Οργανισμού και κωδικό QR, ο οποίος επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν την εγκυρότητα συγκεκριμένων πιστοποιημένων προϊόντων σε πραγματικό χρόνο μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας του Οργανισμού TÜV Austria, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Λίγα λόγια για την TÜV Austria Hellas

H TÜV Austria HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων, τη νομοκανονιστική συμμόρφωση, τις εργαστηριακές αναλύσεις/ δοκιμές και την πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροτοδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV Austria ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

 

Previous Article

realme C55: Μόλις κυκλοφόρησε με 4 πρωτιές στην κατηγορία του

Next Article

Cosmote OPPO Find N2 Flip: Σε αποκλειστικότητα το αναδιπλούμενο