SE: Διαθέτει 3 νέα UPS μπαταριών λιθίου APC Smart-UPS Ultra

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
APC Smart-UPS Ultra λιθίου

Η Schneider Electric προσθέτει 3 νέα μοντέλα UPS με μπαταρίες λιθίου ολοκληρώνοντας τη σειρά APC Smart-UPS Ultra. Σύμφωνα με τη SE, η σειρά περιλαμβάνει τα μικρότερα και ελαφρύτερα στην αγορά UPS (συσκευές αδιάλειπτης παροχής ενέργειας) με μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου και συνολική ισχύ από 2,2 KW έως 10 KW.

Πλεονεκτήματα των SE APC Smart-UPS Ultra με μπαταρίες λιθίου

Τα τρία νέα μοντέλα APC Smart UPS Ultra, με ισχύ 3KW, 8KW και 10 KW λειτουργούν με μπαταρίες λιθίου με διπλάσια διάρκεια ζωής σε σχέση με τις συμβατικές. Αυτό συνεπάγεται πιο αραιά service, λιγότερες αντικαταστάσεις μπαταριών, υψηλότερη αντοχή και απόδοση στις υψηλές θερμοκρασίες, καλύτερη προστασία των τροφοδοτούμενων συσκευών, ενώ και τα ίδια τα UPS έχουν χαμηλότερο βάρος, και δύναται να καταλαμβάνουν μικρότερο όγκο σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά οδηγούν σε σημαντική μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας των νέων UPS. Σε επίπεδο εφαρμογών, τα νέα Smart UPS Ultra, 2,2ΚW-10 KW είναι κατάλληλα για ποικίλα περιβάλλοντα, όπως είναι ο τομέας της Υγείας, του Λιανεμπορίου και των Κατανεμημένων Εγκαταστάσεων IT.

Σχεδιασμένη για να παρέχει περισσότερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, η ολοκληρωμένη σειρά APC Smart-UPS Ultra δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες IT και τους παρόχους λύσεων να αντιμετωπίσουν πολλές από τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής σε κατανεμημένα περιβάλλοντα edge computing.

Αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι το 2025 το αποτύπωμα όλων των data centers αναμένεται να αυξηθεί κατά 50%, η ψηφιοποίηση κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ

Γιώργος Δριτσάνος, Vice President στον τομέα του Secure Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Schneider Electric

Με τα μοντέλα της πρωτοπόρας σειράς μπορεί να επιτευχθεί έως και 2,5 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος, 50% μικρότερο βάρος και 50% μικρότερο μέγεθος.

EcoStruxure Ready Smart-UPS, Ηλεκτρισμός 4.0 και Data Centers

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελβίρα Κορωναίου, Marketing Manager στον τομέα του Secure Power στη Schneider Electric, για τη ζώνη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ισραήλ και Ιταλίας, η οποία κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ευρεία γκάμα UPS λύσεων της Schneider Electric.

Ελβίρα Κορωναίου, Marketing Manager στον τομέα του Secure Power της Schneider Electric, για τη ζώνη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ισραήλ και Ιταλίας. (SE) - APC Smart-UPS Ultra μπαταριών λιθίου
Ελβίρα Κορωναίου, Marketing Manager στον τομέα του Secure Power της Schneider Electric, για τη ζώνη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ισραήλ και Ιταλίας. (SE)
Γιώργος Δριτσάνος, Vice President στον τομέα του Secure Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. (SE) - APC Smart-UPS Ultra μπαταριών λιθίου
Γιώργος Δριτσάνος, Vice President στον τομέα του Secure Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, SE. (SE)

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δριτσάνος, Vice President στον τομέα του Secure Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναφερόμενος στην ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα, υπογράμμισε ότι: «Η ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, με τον κόσμο να στοχεύει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Στην Ελλάδα, υπάρχει αρκετά μεγάλη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

«Το 80% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας. Στη Schneider Electric, παράγουμε λύσεις και υπηρεσίες για τους πελάτες μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του πλανήτη. Στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση των λύσεων μας, δηλαδή όλα τα προϊόντα μας να είναι συνδεδεμένα και ενεργειακά αποδοτικά».

Παράλληλα, ο κ. Δριτσάνος ανέφερε σχετικά με τα data centers: «Συζητάμε για μια πάρα πολύ δυναμική αγορά, με την παγκόσμια κατανάλωση σε data centers να ανέρχεται στο 3%. Καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και το υψηλό αποτύπωμα άνθρακα έχουν επισημάνει την ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές στον κλάδο, ο Ηλεκτρισμός 4.0 αποτελεί το ‘καύσιμο’ για μια πιο ανθεκτική αγορά data centers με μηδενική κατανάλωση. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι το 2025 το αποτύπωμα όλων των data centers αναμένεται να αυξηθεί κατά 50%, η ψηφιοποίηση κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».

Τάσος Σαρρής, Channel Sales Business Developer της Schneider Electric (SE) - APC Smart-UPS Ultra μπαταριών λιθίου
Τάσος Σαρρής, Channel Sales Business Developer της Schneider Electric (SE)

Κατά την παρουσίαση του προϊόντος, ο Τάσος Σαρρής, Channel Sales Business Developer της Schneider Electric, τόνισε: «Η σειρά APC Smart-UPS Ultra με μπαταρίες λιθίου είναι το μέλλον της αδιάλειπτης προστασίας. Έχει 2 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία, ενώ είναι έως 50% πιο ελαφριά από τα παραδοσιακά UPS. Η σειρά APC Smart-UPS Ultra, που συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών, χρησιμοποιεί την τεχνολογία ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία των κατανεμημένων εγκαταστάσεων πληροφορικής και edge computing, ενώ εξοικονομεί έως και 15% συνολικό κόστος ιδιοκτησίας».

«Η σειρά APC Smart-UPS Ultra συνδέεται εύκολα με το EcoStruxure Ready, που επιτρέπει την παρακολούθηση μέσω cloud ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, ακόμα και για πολλαπλές συσκευές UPS, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιεί την απόδοση. Παράλληλα, παρέχει αυτοματοποιημένες, προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις σχετικά με τη σωστή λειτουργία του UPS».

Για να ανταποκριθούν στις ψηφιακές απαιτήσεις του μέλλοντος, τα τοπικά, περιφερειακά data centers πρέπει να είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι βιώσιμα, ανθεκτικά, αποδοτικά και προσαρμόσιμα. Η Schneider Electric, αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, σχεδίασε και ανέπτυξε το APC Smart-UPS Ultra που επαναπροσδιορίζει το μονοφασικό UPS, κάνοντάς το ελαφρύτερο και πιο ισχυρό με την τεχνολογία ημιαγωγών επόμενης γενιάς.

Ο πολλαπλασιασμός των ψηφιακών τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών οδηγεί στην ανάγκη για υπολογιστικούς, δικτυακούς και αποθηκευτικούς πόρους που είναι εντοπισμένοι και σε κοντινή απόσταση, ώστε να ενεργοποιούνται κρίσιμες για την επιχείρηση διαδικασίες που βασίζονται στη συνδεσιμότητα δικτύου με το cloud.

Με την ολοκληρωμένη σειρά APC Smart-UPS Ultra, η Schneider Electric φέρνει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο μονοφασικό UPS, εξασφαλίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων για προστασία της ηλεκτρικής ενέργειας.

Subscribe to our newsletter!

Πηγή: Electronicanto με πληροφορίες από δελτίο τύπου της SE

  Smart-UPS με έξυπνη διαχείριση APC SmartConnect
Previous Article

Η εποχή των οικονομικών SSD τελειώνει

Next Article

Smartphone με μπαταρία για έναν μήνα