Έρευνα: Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα γενεών στην εργασία;

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
χάσμα γενεών εργασία

LG Corporate banner

Η πανελλαδική έρευνα που δημοσιοποίησε η CEO Clubs Forum, με τίτλο “Τα μεγάλα ερωτήματα ζωής
μεταξύ κάθε γενιάς”
, εστιάζει στις διαφορές νοοτροπίας και αξιών μεταξύ των 4 γενεών που σήμερα συνυπάρχουν στην εργασία, σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, και πώς μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 5 Απριλίου στο Grand Hyatt το CEO Clubs Forum που εστίασε στις διαφορές νοοτροπίας και αξιών μεταξύ των 4 γενεών που σήμερα συνυπάρχουν στην εργασία, σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, και πώς μπορούν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους.

Στην εκδήλωση, η Ξένια Κούρτογλου της Focus Bari παρουσίασε τα αποτελέσματα εκτεταμένης πανελλαδικής έρευνας μεταξύ εργαζομένων όλων των γενεών, βαθμίδων και κλάδων, η οποία αποτύπωσε ότι:

  • Υπάρχουν αρκετές διαφορές νοοτροπίας, αξιών, προσδοκιών και οπτικής ζωής / εργασίας μεταξύ των Gen ZMillennialsGen X και Boomers, οι οποίες τις διαχωρίζουν και συχνά δυσκολεύουν την μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία. 
  • Η τεχνολογία, ο τρόπος που έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί, αλλά και η σημερινή εξέλιξη των millennials, οδηγεί τους νέους της Gen Z να λειτουργούν με νέα ζητούμενα, γρήγορες ταχύτητες, ανυπομονησία, απαιτήσεις για ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής και ανάγκη έκφρασης και αναγνώρισης από τις μεγαλύτερες γενιές, πράγμα που φέρνει τις παλιότερες γενιές σε αμηχανία και αδυναμία συνεννόησης.
  • Στην ουσία όμως, η κάθε γενιά αναγνωρίζει ότι οι όλες οι άλλες έχουν τις μοναδικότητές τους, έχει η κάθε μία να φέρει κάτι σημαντικό «στο τραπέζι» και ιδανικά θα ήθελαν όλες τις γενιές μαζί να συνεισφέρουν, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, στον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την ευημερία για την επιχείρηση, την κοινωνία και τους ίδιους.

Μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε και σε άλλες ενδιαφέρουσες έρευνες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από το Electronicanto, με κλικ εδώ.

Subscribe to our newsletter!

  Το “Smart Shopping” και η Eπιρροή του Πληθωρισμού στις Συνήθειες των Καταναλωτών
Previous Article

One UI 5 Watch: Καλύτερος ύπνος και φροντίδα για όλους

Next Article

Το Huawei P60 Pro νικητής στα φωτογραφικά βραβεία της TIPA