Σε μόνιμη δίαιτα — ένας στους δύο Έλληνες προσπαθεί συνεχώς να χάσει βάρος

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Έλληνες δίαιτα βάρος

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τη σχέση των την σχέση των Ελλήνων με τα τρόφιμα, την διατροφή, την σωματική κατάσταση, αλλά και την επιρροή των ΜΜΕ στη δίαιτά τους.

Η νέα έκδοση της έρευνας για τη σχέση των Ελλήνων με τη διατροφή, τα τρόφιμα, αλλά και την επίδραση των MME, από τη YouGov Profiles που προσφέρεται στην Ελλάδα από την Focus Bari, αποκαλύπτει ότι ένας στους δύο βρίσκεται συνεχώς σε δίαιτα προσπαθώντας να χάσει βάρος.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα για τη δίαιτα και τη διατροφή στην Ελλάδα αποκαλύπτει τα εξής:

  • Ένας στους δύο Έλληνες συστηματικά προσπαθεί να χάσει βάρος, αξιόλογες αναλογίες ομολογούν «συναισθηματικό φαγητό» και ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι για να είναι κανείς όμορφος πρέπει να είναι λεπτός. 
  • Ενώ θεωρητικά γνωρίζουν ποια είναι η υγιεινή διατροφή, συχνά υποκύπτουν σε πειρασμούς που τους προσφέρουν απόλαυση, ενώ γνωρίζουν πως δεν τους κάνουν καλό.
  • Η διαφήμιση και τα ΜΜΕ επηρεάζουν το κοινό σχετικά με τα ιδανικά σωματικά πρότυπα γι’ αυτό και οι καταναλωτές προτιμούν να βλέπουν «αληθινούς ανθρώπους» στις διαφημίσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι…
  • Το 28% των νέων συγκρίνει τον εαυτό του με τους Fitness Influencers στα social media!
  • H ανάγκη για οικονομία οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές σε έξυπνες αγορές, προσφορές και εκπτώσεις και στα τρόφιμα / είδη μπακαλικής, «σφίγγοντας» τον προϋπολογισμό τους και μένοντας αυστηρά στη λίστα για τα ψώνια όταν πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ.
  • Όσον αφορά στο αλκοόλ, οι Έλληνες προτιμούν το κρασί και την μπύρα περισσότερο από τα οινοπνευματώδη ποτά, πίνουν συνήθως όταν βγαίνουν έξω και δύο στους τρεις δηλώνουν ότι δεν τους χρειάζεται να πιούν για να έρθουν στο κέφι!

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας για τη δίαιτα και τη διατροφή, εδώ.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Vodafone: Διαγωνισμός με έπαθλο iPhone 15 Plus και απεριόριστα data για 5 ημέρες

Next Article

realme C67 review – Makes 108MP real.