Samsung Galaxy S24 Ultra hands-on — Σύνοψη κειμένου

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Galaxy S24 Ultra low reflective display hands-on

Η ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της Samsung Electronics για το 2024, το Galaxy S24 Ultra, είναι επίσημο και φέρνει την ΑΙ στην καθημερινότητά μας με δυνατότητες που πολλοί από εμάς μόνο να τις ονειρευτούμε μπορούσαμε έως σήμερα σε ένα smartphone.

Σε συνδυασμό με το S Pen, αλλά όχι απαραίτητα με αυτό, το Galaxy S24 Ultra αναδεικνύεται, εκτός από κορυφαίο φωτογραφικό smartphone, με κορυφαίας ποιότητας οθόνη και άριστη ποιότητα κατασκευής από τιτάνιο (Full Titanium, όχι απλά επίστρωση), σε ένα εργαλείο δημιουργικότητας και διαχείρισης του όγκου των πληροφοριών που φτάνουν στον χρήστη, που προσφέρει σε αυτόν εντελώς νέες επιλογές σε πολλούς τομείς, από καλύτερη και ευκολότερη εργασία, έως τη μέγιστη ψυχαγωγία.

Με το Galaxy S24 Ultra,μια νέα δεκαετία καινοτομίας ξεκινά, δηλώνει η Samsung. Και για να το λένε αυτό οι Κορεάτες μας ετοιμάζουν πολλά νέα και ευχάριστα για φέτος και για το μέλλον.

Connect, Create, Performance

Βασισμένο στο τρίπτυχο “Connect, Create, Performance”, το Galaxy S24 Ultra είναι εξοπλισμένο με νέες δυνατότητες διαχείρισης και διαμοιρασμού της πληροφορίας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή και στο cloud, με δυνατότητες μοντάζ επαγγελματικού επιπέδου και κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε τομέα, κυριολεκτικά.

Με τη λειτουργία Circle to Search, κυκλώνοντας με το S Pen (δεν διακρίνεται στις φωτογραφίες) μια οποιαδήποτε εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη του Galaxy S24 Ultra αυτόματα ενεργοποιείται η αναζήτηση Google σχετικά με αυτή. (Electronicanto)

Galaxy S24 Ultra hands-on, Camera
Αναβαθμισμένη είναι η νέα κύρια κάμερα του S24 Ultra, με αισθητήρες 200MP, 12MP, 10MP και 50MP. Το μέγεθος των pixel στον κύριο αισθητήρα της νέα ναυαρχίδας της Samsung είναι κατά 1,6 φορές μεγαλύτερα από ό,τι στον προκάτοχo της θέσης στη γκάμα της εταιρείας, S23 Ultra. (Electronicanto)
Galaxy S24 Ultra hands-on
H ΑΙ επεμβαίνει δημιουργικά και στο editing των φωτογραφιών, με κύριο χαρακτηριστικό το Reflections Removed, το οποίο αφαιρεί τις περριτές ανακλάσεις από μια εικόνα. Οι διεργασίας για το συγκεκριμένο εργαλείο AI για την αφαίρεση των ανακλάσεων διενεργούνται on-device στο Galaxy S24 Ultra. On-device γίνονται και οι προτάσεις editing (edit suggestions), ενώ το generative editing απαιτεί σύνδεση στο Internet. (Electronicanto)

Galaxy S24 Ultra low reflective display hands-on
To Galaxy S24 Ultra είναι πιο τετραγωνισμένο από προηγούμενα τηλέφωνα στη σειρά S, ακόμη περισσότερο και από το S23 Ultra με το οποίο έκανε ντεμπούτο η νέα αισθητική προσέγγιση από τη Samsung. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μαζί με το πλαίσιο τιτανίου, γίνεται περισσότερο τετραγωνισμένη η οθόνη των 6,8 ιντσών, κάτι που είναι πιο όμορφο κατά την άποψή μας, ενώ προσφέρει πρακτικά μεγσλύτερη και καλύτερη εικόνα στον θεατή της. Η μέγιστη σημειακή φωτεινότητά της αγγίζει τα 2.600nits, 40% υψηλότερη από πριν, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τις ελληνικές ηλιόλουστες ημέρες. Η μέγιστη φωτεινότητα σε όλη την επιφάνεια της οθόνης είναι, επίσης πολύ υψηλή, 1500 nits. Η ανανέωσή της μπορεί να είναι από 1Hz – 120Hz και η προστασία της είναι 4 φορές ισχυρότερη από εκείνη του S23 Ultra. Τέλος, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία μας, παρά το γεγονός ότι το smartphone είναι τοποθετημένο ακριβώς κάτω από μια λάμπα φωτισμού οροφής, οι ανακλάσεις στην επιφάνειά της είναι ιδιαίτερα μειωμένες χάρη στο χαρακτηριστικό Low Reflective Display, με το οποίο επιτυγχάνεται μείωση του μη επιθυμητού από αυτές κατά 75%. (Electronicanto)

H πίσω όψη τιτανίου του Galaxy S23 Ultra.
H πίσω όψη Full Titanium του Galaxy S23 Ultra. H ναυαρχίδα της Samsung είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα, Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet και Titanium Yellow. Σημαντικά καλύτερο είναι το κράτημα που προσφέρει η συσκευή, ενώ η αίσθηση του νέου φινιρίσματος στην αφή είναι εξαιρετική! (Electronicanto)

Highlight του Galaxy S24 Ultra είναι οι νέες on-device και online δυνατότητες. Το smartphone μπορεί να κάνει μετάφραση σε ζωντανό χρόνο μιας συνομιλίας (Real Time AI Translation) με υποστήριξη τόνου στον γραπτό λόγο με αυτόματο transcript, χωρίς δυνατότητα αποθήκευσής του για προφανείς λόγους ιδιωτικότητας. Επίσης, είναι δυνατό το speech to text από πολλαπλούς ομιλητές.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί η Σύνοψη κειμένου από online πηγή στο Galaxy S24 Ultra. Πρακτικά, η Σύνοψη γίνεται κυριολεκτικά με ένα άγγιγμα στο μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης του smartphone, ενώ υπάρχουν δύο επιλογές σχετικά με την έκτασής της, η Κανονική και η Αναλυτική.

Samsung Galaxy S24 Ultra hands-on για τη λειτουργία Σύνοψης Κειμένου. (Electronicanto)

Subscribe to our newsletter!

Δε’ίτε περισσότερα για το νέο Galaxy S24 Ultra και τη νέα σειρά Galaxy S24 στην ιστοσελίδα της Samsung.

Previous Article

Samsung Galaxy S24: Μπείτε στην Εποχή Mobile AI με τη νέα σειρά – το Galaxy S24 Ultra

Next Article

Η Freedom24 αυξάνει το αποταμιευτικό επιτόκιο στο 6,41 τοις εκατό