CES 2018: Τι θα δούμε από τις LG, Samsung, Sony

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Sony-8K_HDR

8K QLED TV, Crystal Sound OLED, αναδιπλούμενη τηλεόραση, microLED TV, 8K HDR και Crystal LED TV σε επίδειξη από τους μεγάλους κατασκευαστές στη CES 2018.

CES 2018Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την επίσημη έναρξη της CES 2018, της ετήσιας έκθεσης τεχνολογίας που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Las Vegas. Όπως είναι φυσικό, ή όπως έχει γίνει μόδα, αρκετές φήμες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σχετικά με το τι θα δούμε σε επιμέρους τεχνολογικούς τομείς στη CES 2018. Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε τις περισσότερο πιθανές εκδοχές από αυτά που αναμένεται να δούμε στην επερχόμενη CES στον τομέα της απεικόνισης από τις LG, Samsung και Sony και σας τα παρουσιάζουμε. Τονίζουμε ότι, πλην των αιτήσεων της Sony για τα λογότυπα 8K HDR και 4K HDR, για τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω, οι λοιπές πληροφορίες που ακολουθούν, αν και είναι πιθανό να επιβεβαιωθούν πλήρως ή εώς ένα βαθμό, δεν είναι επιβεβαιωμένες από τις εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, η LG πρόκειται να επιδείξει την πρώτη Crystal Sound OLED TV της. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται ότι θα είναι παρόμοια με την Acoustic Surface που χρησιμοποιεί η Sony στις OLED A1, όπου το OLED πάνελ χρησιμοποιείται και ως ηχητική πηγή. Επιπλέον, η LG Crystal Sound OLED TV λέγεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει σε ποιο σημείο μπροστά από την τηλεόραση κάθονται οι θεατές της και να κατευθύνει τον ήχο προς εκείνη την κατεύθυνση. Το χαρακτηριστικό αυτό, πιστεύουμε, θα είναι εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος που διαθέτει η OLED G7.

LG OLED W, Wallpaper TV
LG OLED W, Wallpaper TV, σε επίδειξη στη CES 2017. (φωτό: CEA)

H LG αναμένεται να επεκτείνει τη σειρά των OLED TV και να δώσει έμφαση στις Wallpaper, που σήμερα τις γνωρίζουμε μέσα από τη σειρά OLEDW7, διαθέσιμη σε μοντέλα 65 ιντσών. H LG θα λανσάρει μικρότερες σε μέγεθος Wallpaper OLED TV. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δούμε OLED πάνελ με νέα oxide-based τεχνολογία, η οποία θα κάνει δυνατή τη μετάβαση σε αναλύσεις και σε High Frame Rate. Τα νέα 10G OLED πάνελ της LG που θα κάνουν δυνατές τις επιδόσεις που αναφέραμε, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν διαθέσιμα μέσα από τη νέα γραμμή παραγωγής που ετοιμάζει η LG Display. Τέλος, η LG είναι πιθανό να επιδείξει τηλεόραση με ευλύγιστο, λεπτό OLED πάνελ

  2019 Sony World Photography Awards: Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή

H Samsung με τη σειρά της αναζητά τρόπους να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε πωλήσεις. Το προϊόν που ενδεχομένως θα στρέψει και πάλι με ενδιαφέρον τα φώτα τις δημοσιότητας στις τηλεοράσεις της εταιρείας ίσως να είναι οι microLED TV. Οι τηλεοράσεις αυτές θα μοιάζουν σε λειτουργία με τις OLED, υπό την έννοια ότι τα αυτόφωτα pixel θα αντικατασταθούν από μικροσκοπικά LED, τα microLED. Μια φήμη κάνει λόγο για οθόνη διαγωνίου 150 ιντσών από τη Samsung με την εν λόγω τεχνολογία. Οι τηλεοράσεις micro-LED της Samsung θα βασίζονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις κινηματογραφικές οθόνες Samsung Cinema LED.

Σε κάτι περισσότερο χειροπιαστό για τον επόμενο χρόνο, η Samsung αναμένεται να επαναλανσάρει την τεχνολογία Local Dimming στις LCD ΤV, πιθανόν εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που διαθέτει και στα microLED.

Sony-8K_HDRΤο περισσότερο βέβαιο από τα παραπάνω είναι ότι η κορεατική εταιρεία θα επιδείξει τηλεοράσεις 8K QLED TV, χωρίς όμως να υπάρχει, επί του παρόντος, επίσημη ανακοίνωση.

Δεν αποκλείεται, με παρόμοια τεχνολογία, να προκαλέσει το ενδιαφέρον και η Sony. Τηλεόραση με Crystal LED είχαμε δει για πρώτη φορά από τη Sony στη CES 2012, σε μορφή  πρωτοτύπου. Νωρίτερα μέσα στο 2017, η Sony έχει καταχωρίσει το νέο λογότυπο 8K HDR και το ανανεωμένο 4K HDR στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα LED display, στους αντίστοιχους οργανισμούς σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Previous Article

Σύστημα Home Cinema LG LHB655NW με Blu-ray player

Next Article

H Vodafone καταλύτης και φορέας αλλαγής στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας