Samsung Galaxy S22 Ultra – Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

Author: Electronicanto Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Hands-on Samsung Galaxy S22 Ultra with S Pen

Πόσο πολύ απαιτητικοί μπορεί να είναι οι σύγχρονοι χρήστες smartphone; Τόσο ώστε η Samsung να εμπνευστεί και να παρουσιάσει το Galaxy S22 Ultra. 

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι οι σημερινοί χρήστες δεν ζητούν πολλά από το smartphone τους, αλλά ότι τα ζητούν όλα!  .

Δομημένο γύρω από την αναπαραγωγή video που είναι το κυρίαρχο trend σήμερα για τους χρήστες smartphone – από το media streaming, έως το gaming, και από το video chatting έως κατά την καταγραφή video και εικόνων με ποιότητα επαγγελματική- το Galaxy S22 Ultra είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τους περισσότερο απαιτητικούς. Η βασική του δυνατότητα στη λήψη επαγγελματικού επιπέδου εικόνων είναι αναμενόμενη, καθώς η ναυρχίδα της εταιρείας ανήκει στη σειρά S. Αυτό, επιπλέον, σημαίνει άριστη συνδεσιμότητα με 5G και Wi-Fi 6E, απολαυστικά μεγάλη οθόνη 6,8”, και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Όμως, το Galaxy S22 Ultra είναι διαφορετικό από τα άλλα Galaxy S22, καθώς συνοδεύεται από γραφίδα S Pen, το χαρακτηριστικό που λάτρεψαν όσο κανένα άλλο οι φίλοι της εταιρείας στη σειρά Note. Έτσι, η Samsung, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις τους, έκανε την έκπληξη και παρουσίασε μια συσκευή με τα πλεονεκτήματα της σειράς S και με χαρακτηριστικά από τη σειρά Note!

Samsung Galaxy S22 Ultra – φωτογραφίες & video

Nightography with Samsung galaxy S22
Nightography με το Samsung galaxy S22 Ultra. (φωτό: Samsung)

Αναβαθμισμένη είναι η κάμερα του Galaxy S22 Ultra, καθώς διαθέτει Nightography, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό εμπνευση και ευκαιρία δημιουργίας ακόμη και όταν ο ήλιος πέσει. Τις λειτουργίες νυχτερινής λήψης μοιράζονται όλα τα Galaxy S22 και αφορά την κύρια και την εμπρόσθια κάμερά τους. Ειδικότερα, η κάμερα του Galaxy S22 Ultra είναι βασισμένη σε έναν αισθητήρα με pixel 2,4μm – τον αισθητήρα της Samsung με τα πιο μεγάλα pixel έως σήμερα σε Samsung Galaxy. Ο αισθητήρας αυτός κάνει δυνατή την βελτιστοποίηση των φωτογραφιών και των video, καθώς είναι σε θέση να συλλαμβάνει περισσότερο φως.

Η λήψη video υποστηρίζεται από Video Digital Stabilization για να είναι το οπτικό υλικό σταθερό και ευκρινές, κάθε φορά.

Οι τέσσερις φακοί που διαθέτει η κύρια κάμερα του Galaxy S22 Ultra υποστηρίζουν 100X Space Zoom, ευρυγώνια λήψη και 10x οπτικό zoom. Η ευελιξία που χαρίζουν οι φακοί και οι δυνατότητες της κάμερας του Galaxy S22 Ultra καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις λήψεων με ξεχωριστό τρόπο.

Η λήψη φωτογραφιών σε RAW φορμά, με ανάλυση χρώματος έως 16 bit, δίνει τη δυνατότητα στους ενθουσιώδεις φίλους της φωτογραφίας και στους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη δυναμική του αισθητήρα στο Galaxy S22 Ultra, μέσα από την εφαρμογή Expert RAW. Επιπλέον, μια σειρά από ρυθμίσεις, όπως αντιστάθμιση έκθεσης (EV), ευαισθησία ISO, ταχύτητα κλείστρου και χειροκίνητη ρύθμιση του λευκού, προσφέρουν ελευθερία έκφρασης και δημιουργίας που θυμίζει εμπειρία DSLR.

Night portrait mode photo wt Samsung Galaxy S22 Ultra
Νυχτερινή φωτογράφηση σε portrait mode με το Samsung Galaxy S22 Ultra (φωτό: Samsung)

S Pen: Οι σειρές S και Note για πρώτη φορά μαζί!

Samsung Galaxy S22 Ultra, bordeux, on table wt S Pen
(φωτό: Samsung)

Για πρώτη φορά, μια επαγγελματικού επιπέδου κάμερα συνυπάρχει μαζί με το S Pen σε ένα Samsung Galaxy. Μάλιστα, η λειτουργία του S Pen είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, έτσι ώστε να προσφέρει εμπειρίες γραφής και σχεδίασης με ακόμη περισσότερο ρεαλιστική αίσθηση

Κάθε εφαρμογή, σημείωση, ή κίνηση διαμοιρασμού δίνει μια εντελώς ξεχωριστή αίσθηση με το S Pen. Στην νέα του έκδοση, αυτή που συναντάμε στο Galaxy S22 Ultra, το S Pen εμφανίζει σημαντικά μειωμένο latency, κατά 70% σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις, κάτι που σημαίνει γράφη και σχέδιο με ακόμη μικρότερη καθυστέρηση. Ιδανικοί σύντροφοι του S Pen είναι η βελτιωμένη Samsung Notes app, με δυνατότητα συγχρονισμού με άλλες συσκευές.

Σχεδίαση και επιδόσεις

Hands on Galaxy S22 Ultra, bordeux, back side
Εξαιρετική σχεδίαση και φινίρισμα (φωτό: Samsung)

Το Galaxy S22 Ultra είναι δομημένο γύρω από μία μεγάλη οθόνη 6,8” Dynamic AMOLED 2X, adaptive 120Hz, την πιο προηγμένη της εταιρείας. Η σχεδίαση του παραπέμπει άμεσα στην κληρονομία της σειράς Note, αλλά με ένα μοντέρνο στιλ. Οι επιδόσεις της ναυαχίδας της Samsung συνδυάζονται με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το εφέ καθρέπτη γύρω από τους φακούς της κύριας κάμερας, αλλά και με διαχρονικά χρώματα, όπως Phantom Black, Phantom White, Green και το νέο Burgundy. 

Η φόρτιση για 10 λεπτά στα 45W δίνει στο Galaxy S22 Ultra αρκετή ενέργεια για την καταγραφή 50 λεπτών video. Με πλήρη φόρτιση η μπαταρία του smartphone προσδίδει αυτονομία μίας ημέρας. Στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του και στη διαχείριση ενέργειας, αξιοποιείται τεχνητή νοημοσύνη – με τα οφέλη να αφορούν και το video και το gaming. H συνδεσιμότητα 5G συνοδεύεται από Wi-Fi 6E, το οποίο είναι 2x φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 6.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

Previous Article

PD32M: Η νέα 4Κ gaming οθόνη των Porsche Design και AGON

Next Article

Επίδομα βενζίνης: Αίτηση στο gov.gr – βήμα-βήμα η διαδικασία