Σήμα Wi-Fi σε όλο το σπίτι σε 5 βήματα

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Σήμα Wi-Fi Ekahau HeatMapper

Το γρήγορο, καλής ποιότητας σήμα Wi-Fi μπορεί να δίνει ελευθερία κινήσεων στο σπίτι. Οι σύντομες συμβουλές του οδηγού που ακολουθεί, οι οποίες βασίζονται σε οδηγό αναβάθμισης Wi-Fi από την devolo, αλλά δεν αφορούν αποκλειστικά, ή συγκεκριμένες, συσκευές της εταιρείας, καθοδηγούν βήμα-βήμα στους ελέγχους και στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε την καλύτερη κάλυψη Wi-Fi στο σπίτι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το κακής ποιότητας σήμα Wi-Fi φτάνει να καταργήσει ακόμη και τα πλεονεκτήματα στο γρήγορο Internet που μπορεί να προσφέρει μια ευρυζωνική σύνδεση VDSL ή ακόμη και ADSL. Για τις οπτικές ίνες, ούτε λόγος, βέβαια. Αντίθετα, το καλής ποιότητας σήμα Wi-Fi σε όλο το σπίτι κάνει την ασύρματη οπτικοακουστική εμπειρία ευχάριστη, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει ελευθερία κινήσεων. Με καλό σήμα Wi-Fi σε όλο το σπίτι, οι μεταφορές μεγάλων αρχείων γίνονται απρόσκοπτα μεταξύ υπολογιστών, ενώ εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει υποβάθμιση της ταχύτητας που μπορεί να προσφέρει η σύνδεση Internet που προσφέρει ο πάροχος.

Wi-Fi tip #1: Δημιουργήστε χάρτη κάλυψης Wi-Fi για το σπίτι

wifi analyzer app signal strength
Ισχύς σημάτων Wi-Fi σε διάφορα κανάλια στο WiFi Analyzer app για τη διαπίστωση παρεμβολών. (φωτό: farproc)

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, διαπιστώνουν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη Wi-Fi είναι καλή ή κακή από τη σχετική ένδειξη που υπάρχει στις φορητές συσκευές. Το σίγουρο είναι ότι η εξέταση της κατάστασης ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, είναι ένα πολύτιμο, αλλά και απαραίτητο πρώτο βήμα. Υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάλυση της ποιότητας του Wi-Fi, τα οποία είναι διαθέσιμα για να χρησιμεύσουν στην προσπάθεια να υπάρχει καλύτερο Internet σε όλο το σπίτι. Μια καλή ιδέα είναι η χρήση που προτείνει η Ekahau HeatMapper, από την οποία προέρχεται η κύρια φωτογραφία του άρθρου. Το εν λόγω πρόγραμμα, σας επιτρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας μια κάτοψη του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη Wi-Fi σε διάφορες περιοχές του σπιτιού.  Στον χάρτη κάλυψης με σήμα Wi-Fi της οικίας που θα δημιουργήσετε, με πράσινο χρώμα απεικονίζεται με πράσινο χρώμα η καλή λήψη Wi-Fi, με κίτρινο η μέτρια και με κόκκινο η κακή ή καθόλου κάλυψη Wi-Fi. Άλλη λύση για τη διαπίστωση της ποιότητας Wi-Fi είναι το WiFi Analayzer app που είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Google Play.

Wi-Fi tip #2: Η ιδανική θέση για τον router είναι κλειδί

Ο router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του Wi-Fi. Πριν βγείτε έξω να αγοράσετε ένα νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν ο router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρείτε το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

Previous Article

O πρεσβευτής της Nikon, Ray Demski, φωτογραφίζει τον βίαιο ρομαντισμό των πυγμάχων του Μπουκόμ

Next Article

PayPal & Deloitte: Οι Νέοι Ευρωπαϊκοί Τίγρεις

sonos move