Φορτιστής 300W της Xiaomi φορτίζει πλήρως smartphone σε 5′!

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Φορτιστής 300W Xiaomi Redmi, 300w charger Xiaomi, MWC 2023

Δεύτερη μέρα του MWC 2023 και η Xiaomi Redmi παρουσιάζει φορτιστή 300W! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Xiaomi ήθελε να “χαλάσει” το πάρτι της Realme για τη γρήγορη φόρτιση 240W του GT3.


Στο Mobile World Congress (MWC) 2023, η Realme ανακοίνωσε το Realme GT3, ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει φόρτιση 240W και μπορεί να φορτίσει πλήρως σε μόλις 9 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Όμως, η πρωτιά της φόρτισης 240W του Realme GT3 δεν διήρκησε για πολύ.

Την ίδια ημέρα, τη δεύτερη του MWC 2023, η Redmi αποκάλυψε έναν νέο φορτιστή 300W που μπορεί να φορτίσει πλήρως μια προσαρμοσμένη έκδοση του Redmi Note 12 Pro Plus σε μόλις 5 λεπτά.


Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον tipster Digital Chat Station στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo και στη συνέχεια αναπαράχθηκε σε Κοινωνικά Μέσα παγκοσμίως, ο ενσύρματος φορτιστής 300W της Redmi χρειάζεται μόνο 43 δευτερόλεπτα για να φορτίσει το τηλέφωνο από 1 τοις εκατό στο 10 τοις εκατό, ενώ από 1 τοις εκατό έως 50 τοις εκατό χρειάζονται 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Το τηλέφωνο στο βίντεο φαίνεται να τροφοδοτείται από μπαταρία 4.100 mAh και η μέγιστη ισχύς φόρτισης φτάνει τα 290 W, περίπου.

Ωστόσο, η Redmi δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα τεχνολογία φόρτισης που επέδειξε. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να δούμε αν η τεχνολογία φόρτισης 300W έχει επιπτώσεις στην υγεία της μπαταρίας προκειμένου να βρει το δρόμο της στα smartphone στο μέλλον. Μαντεύουμε ότι η Redmi, όταν έρθει ο καιρός, θα έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για μια τόσο γρήγορη φόρτιση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι της Realme, κατά το λανσάρισμα του Realme GT3, αφιέρωσαν αρκετό από το χρόνο της παρουσίασης για να αναφερθούν στις εκτενείς δοκιμές που έκαναν κατά την ανάπτυξη του φορτιστή 240W, όπως και στα συστήματα που σκοπό έχουν την προστασία του τηλεφώνου, αλλά και της ίδιας της μπαταρίας κατά την ταχεία φόρτιση.

Previous Article

Cat S75: “Σκληρό” για αποστολή SMS ακόμη και από τη… Σαχάρα

Next Article

3D Tablet χωρίς γυαλιά για gaming και video chat στο MWC 2023