Το μικρότερο OLED TV πάνελ -42″- ανακοίνωσε η LG Display

Author: No Comments Share:
LG OLED 48 CX6

Το μικρότερο -και, πιθανόν, το οικονομικότερο- πάνελ της για OLED TV 42″ παρουσίασε η LG Display. Στόχος της εταιρείας και η αγορά gaming.

Τις πρώτες τηλεοράσεις OLED TV 42 ιντσών μπορούμε να αναμένουμε μέσα στο 2021, καθώς η LG Display, ο μεγαλύτερος κατασκευστής OLED παγκόσμίως, ξεκινά την παραγωγή πάνελ για OLED TV σε αυτή τη διάσταση.

Το OLED πάνελ 42″ έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα που βρίσκονται σε παραγωγή από την LG Display στις 88, 77, 65, 55, 48 ίντσες. Επίσης, από φέτος θα είναι διαθέσιμες τηλεόρασεις OLED στις 83 ίντσες. Επιπλέον, η LG Display κάνει λόγο για επέκταση της γκάμας διαστάσεων των OLED που παράγει σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη κατά 20-30″ στο κοντινό μέλλον.

Οι εφαρμογές για τα OLED TV πάνελ 42 ιντσών

Καίριο ρόλο στα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από την LG και άλλους κατασκευαστές θα παίξει η τεχνολογία Film CSO (Film Cinematic Sound OLED) που επιτρέπει στις οθόνες OLED να αναπαράγουν ήχο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν εξωτερικά ηχεία.

Το μέγεθος των 42 ιντσών, αλλά και η δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου απευθείας από το πάνελ, είναι τεχνολογίες κατάλληλες για χρήση gaming, όπως και για τη διάθεση οικονομικών OLED TV.

Οι παραδόσεις OLED πάνελ το 2013, την πρώτη χρονιά που έγιναν διαθέσιμα ήταν 200.000 μονάδες, ενώ το 2020 οι παραδόσεις έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 4,5 εκατομμυρίων. Για το 2021 η LG Display, με την προσθήκη και των OLED 42 ιντσών για τις μικρότερου μεγέθους και κόστους OLED TV 42″, προβλέπει ότι θα παραδώσει περί τις 7-8 εκατομμύρια μονάδες.

Η LG έχει ήδη κάνει ανακοινώσεις με πρωτοποριακά προϊόντα απεικόνισης στη CES 2021, όπως διάφανη OLED για οικιακή και επαγγελματική χρήση, OLED TV μεταβλητής κυρτότητας, αλλά και σύστημα LCD backlight με 2.500 ανεξάρτητες ζώνες.

Previous Article

Vodafone 5G: Δωρεάν απεριόριστα data για 3 μήνες!

Next Article

Panasonic JZ2000 – η ναυαρχίδα της στις OLED TV