Αρκετές συσκευές Apple πρέπει να μένουν μακριά από βηματοδότες

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αρκετές συσκευές Apple ανάμεσα στα προϊόντα που πρέπει να μείνουν μακριά από βηματοδότες

Ένας αριθμός από συσκευές της Apple αποδείχτηκε πως προκαλούν παρεμβολές με μερικές ιατρικές συσκευές όπως ο βηματοδότης.

Η Apple κυκλοφόρησε μία λίστα από συσκευές της που πρέπει να κρατηθούν μακριά από τους βηματοδότες. Η εταιρεία προειδοποιεί πως οι μαγνήτες και τα ράδιο που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συσκευές μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές με τα λειτουργικά μέρη αρκετών ιατρικών εξοπλισμών όπως βηματοδότες και απινιδωτές.

Σε μία ανανεωμένη σελίδα υποστήριξης, η Apple αναφέρει πως πολλές συσκευές της χρησιμοποιούν μαγνήτες και άλλα εξαρτήματα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά τα πεδία, σε μερικές περιπτώσεις, μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές στους εμφυτευμένους βηματοδότες και απινιδωτές μέσα από αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές συσκευές.

Η Apple επίσης κάνει λόγο για τους τρόπους προφύλαξης από την κάθε πιθανή επαφή. Προειδοποιεί τους χρήστες της πως πρέπει να κρατούν τις συσκευές της σε μία «ασφαλή απόσταση» από τις ιατρικές συσκευές. Συγκεκριμένα, αυτή η απόσταση είναι 15 εκατοστά μακριά ή 30 εκατοστά μακριά αν φορτίζουν ασύρματα.

iphone 12

Η εταιρεία παραθέτει πως οι χρήστες καλό θα ήταν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές της και να συμβουλευτούν τον ιατρό τους αν υποπτευθούν παρεμβολές με το ιατρικό τους βοήθημα.

Η προειδοποίηση της Apple εφαρμόζεται σε μία λίστα από προϊόντα της. Συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία MagSafe συνίσταται να μην βρίσκονται δίπλα στις ιατρικές συσκευές.

Όλα τα μοντέλα των AirPods, για παράδειγμα, πρέπει να κρατούνται μακριά από τα βοηθήματα. Οι θήκες φόρτισης τους, συμπεριλαμβανομένης της ασύρματης θήκης φόρτισης και της Smart Case των AirPods Max πρέπει να κρατούνται σε απόσταση.

Το Apple Watch, μαζί με τα μαγνητικά λουριά τους και τα μαγνητικά αξεσουάρ φόρτισης επίσης βρίσκονται στην λίστα. Όσον αφορά στη σειρά των iPad τα iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro μαζί με διάφορα αξεσουάρ τους έχουν χαρακτηριστεί ως πιθανόν επικίνδυνα.

Τέλος, η σειρά των Mac τα Mac Mini, Mac Pro, MacBook Air, MacBook Pro και iMac βρίσκεται και αυτή στην λίστα. Επίσης έχει αναφερθεί και η οθόνη Apple Pro XDR. Οι υπόλοιπες συσκευές συμπεριλαμβάνουν τα HomePod, HomePod Mini, προϊόντα Beats, iPhone 12 και αξεσουάρ MagSafe.

Previous Article

Windows 11: “χαλαρώνουν” οι ελάχιστες απαιτήσεις

Next Article

LG QNED Mini LED: ξεκινά το παγκόσμιο roll-out των τηλεοράσεων