Apple Pro Display XDR, Mac Pro

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Apple Pro Display XDR, Mac Pro

H Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Mac Pro και της επαγγελματικής οθόνης 6Κ, Pro Display XDR, με αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά.

H Pro Display XDR, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, μπορεί είναι η περισσότερο εξελιγμένη επαγγελματική οθόνη στον κόσμο, με ανάλυση 6K, διαγώνιο 32 ιντσών με Retina display και ευρεία κάλυψη του χρωματικού χώρου P3. Επίσης, διαθέτει χρώμα 10-bit χρώματος, φωτεινότητα 1.600 nits, και λόγο αντίθεσης 1.000.000: 1. Η Apple λέει ότι η γωνία θέασης της
Pro Display XDR είναι ευρεία, ενώ και η σχεδίαση είναι αυθεντική της Apple. Συνδυάζοντας το νέο Mac Pro και την Pro Display XDR, κάθε χρήστης αποκτά τα πιο ισχυρά εργαλεία, που έχει προσφέρει ποτέ η Apple σε επαγγελματικό επίπεδο. Με βάση τις προδιαγραφές της, η οθόνη
Pro Display XDR διαθέτει εικόνα μεγαλύτερου δυναμικού εύρους από τις διαθέσιμες σήμερα HDR.

Apple Pro Display XDR, Mac Pro, workflow
Setup εργασίας με Apple Pro Display XDR, Mac Pro. (φωτό: iSquare)

Ο Mac Pro, αποτελεί ένα πλήρως επανασχεδιασμένο, επαναστατικό workstation που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ωθεί στα άκρα τις δυνατότητες ενός Mac. Σχεδιασμένος για μέγιστη απόδοση και με δυνατότητες επέκτασης και προσαρμογής, o νέος Mac Pro διαθέτει επεξεργαστές Xeon έως 28 πυρήνων, σύστημα μνήμης υψηλής απόδοσης με χωρητικότητα 1,5TB, οκτώ υποδοχές επέκτασης PCIe και αρχιτεκτονική γραφικών, η οποία ενσωματώνει την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών της αγοράς, σύμφωνα με την Apple. Επίσης, εισάγει την Apple Afterburner, μια κάρτα επιταχυντή, η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα την αναπαραγωγή τριών ροών RAW 8K ProRes video.

Apple Pro Display XDR
Apple Pro Display XDR (φωτό: iSquare)

Οι ανακοινώσεις της Apple έγιναν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της (WWDC) που πραγματοποιήθηκε 3 Ιουνίου 2019 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Παράλληλα, παρουσίασε τις αναβαθμίσεις όλων των λειτουργικών της συστημάτων –  iOS 13, macOS Catalina, tvOS 13, watchOS 6 – καθώς και το νέο iPadOS, το εξειδικευμένο λειτουργικό για τα iPad, που θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό το φθινόπωρο.

Το iPadOS αποτελεί ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στο ίδιο προγραμματιστικό υπόβαθρο με το iOS, προσφέροντας νέες δυνατότητες και διαισθητικά χαρακτηριστικά, ειδικά σχεδιασμένα για την οθόνη και την ευελιξία ενός iPad. Προσφέρει στο χρήστη νέους τρόπους για να δουλεύει με εφαρμογές σε πολλά παράθυρα, να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες με μια ματιά, μέσω της επανασχεδιασμένης Αρχικής Οθόνης, καθώς και πιο φυσικούς τρόπους χρήσης του Apple Pencil. Το iPadOS επωφελείται ταυτόχρονα και από τις ενημερώσεις του iOS 13, καθιστώντας το iPad συσκευή, τόσο για τον μέσο καταναλωτή, όσο και για τον δημιουργικό επαγγελματία.

Το iOS 13 φέρνει μια καινούρια εμφάνιση στο iPhone με τη λειτουργία Dark Mode, καθώς και νέους τρόπους περιήγησης και επεξεργασίας φωτογραφιών, σύνδεσης σε εφαρμογές και site, καθώς και πλοήγησης στην εφαρμογή «Χάρτες». Το iOS 13 είναι ταχύτερο και πιο ευέλικτο με βελτιστοποιήσεις σε όλο το σύστημα, οι οποίες μειώνουν τα μεγέθη λήψεων των εφαρμογών και κάνουν πιο γρήγορη την εκκίνησή τους, όπως και το Face ID. Επιπρόσθετα, η Apple με το iOS 13 καινοτομεί ακόμα μία φορά στον τομέα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, προστατεύοντας απόλυτα ό,τι είναι σημαντικό για τον χρήστη.

Το macOS Catalina αποτελεί την τελευταία έκδοση του πιο εξελιγμένου λειτουργικού συστήματος υπολογιστών παγκοσμίως, γεμάτη με φρέσκα, νέα χαρακτηριστικά, εφαρμογές και ισχυρές τεχνολογίες για προγραμματιστές. Με το MacOS Catalina, η Apple αντικαθιστά το iTunes με τις δημοφιλείς εφαρμογές ψυχαγωγίας της, το Apple Music, τα Apple Podcasts και το Apple TV app. Η ολοκαίνουρια λειτουργία του Sidecar επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν την επιφάνεια εργασίας του Mac, χρησιμοποιώντας το iPad τους ως δεύτερη οθόνη ή ως συσκευή εισαγωγής υψηλής ακρίβειας σε όλες τις δημιουργικές εφαρμογές που προσφέρουν οι υπολογιστές Mac. Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενώ το Voice Control επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πλήρως το Mac μόνο με τη φωνή τους.

Τέλος, η Apple παρουσίασε τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων για τα αγαπημένα Apple Watch και Apple TV. Το watchOS 6 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Apple Watch να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία και την φυσική τους κατάσταση, ενώ προσφέρει νέα, δυναμικά faces ρολογιών και το App Store απευθείας στoν καρπό τους. Το tvOS 13 προσφέρει multi-user support, νέα, εκπληκτική Home Screen, υποστήριξη του Apple Arcade και νέων χειριστηρίων για μοναδική gaming εμπειρία.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της iSquare, επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Previous Article

Η Huawei υπέγραψε συμφωνία ανάπτυξης δικτύων 5G στη Ρωσία

Next Article

8Κ OLED TV: Ξεκινούν οι πωλήσεις