Η Apple δοκιμάζει iPhone με USB-C

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Apple δοκιμάζει USB-C iPhone

Η Apple εξετάζει σε μελλοντικά μοντέλα iPhone την αντικατάσταση της τρέχουσας θύρας φόρτισης Lightning με την πιο διαδεδομένη θύρα USB-C, μια κίνηση που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία, τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή αγορά.

Εκτός από τις δοκιμές μοντέλων με θύρα USB-C, τους τελευταίους μήνες η Apple εργάζεται σε έναν adaptor που θα επέτρεπε στα μελλοντικά iPhone να λειτουργούν με αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα θύρα Lightning.

Η αλλαγή σε USB-C θα ελλατώσει τον έλεγχο που ασκεί η Apple στην αγορά αξεσουάρ των iPhone. Μέχρι στιγμής, η Apple υποχρεώνει τους κατασκευαστές αξεσουάρ να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν τη θύρα Lightning, αφού  συμμετάσχουν πρώτα σε μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης. Το USB-C είναι ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κατασκευαστών τηλεφώνων Android, καθιστώντας λιγότερο πιθανό η Apple να μπορεί να ασκήσει το συνηθισμένο επίπεδο ελέγχου της.

Τι κρύβεται πίσω από το iPhone με USB-C

Ένας βασικός λόγος για την πραγματοποίηση της αλλαγής είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποχρεώσει τους κατασκευαστές τηλεφώνων και άλλων συσκευών να υιοθετήσουν το USB-C. Τον Απρίλιο, η νομοθεσία για μια τέτοια απαίτηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφί από την ΕΕ.

Η Apple δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα έβλαπτε την ικανότητά της να καινοτομεί στον τομέα της φόρτισης. Η ύπαρξη πολλαπλών εκδόσεων του ίδιου iPhone με διαφορετικές υποδοχές θα προκαλούσε πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στην εφοδιαστική αλυσίδα και έναν πονοκέφαλο για την εξασφάλιση ανταλλακτικών στην Apple.

Παρά την αντίσταση της εταιρίας, όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανόνας, η Apple θα είναι σίγουρα έτοιμη, πάρα τις έντονες και… θορυβώδεις διαφωνίες της. Τα πρώτα iPhone με θύρες USB-C αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023. Η απαίτηση USB-C της ΕΕ έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του 2024.

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Η σειρά realme GT NEO 3 λανσάρεται επίσημα στην Ελλάδα

Next Article

Ποσειδώνια 2022: Ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών – Όσα συζητούνται