Η πρώτη ασύρματη τηλεόραση είναι γεγονός – χωρίς καλώδιο ρεύματος!

Author: No Comments Share:
asyrmati tv wireless TV REASONANCE wireless TV

Και όμως, η πρώτη πραγματικά ασύρματη τηλεόραση, που δεν συνδέεται με καλώδιο ρεύματος, είναι γεγονός!

Με την τεχνολογία Reasonance η “πραγματικά ασύρματη τηλεόραση” γίνεται πραγματικότητα. Η Reasonance διαβεβαιώνει ότι η ασύρματη μεταφορά ισχύος που επιτυγχάνεται είναι αρκετά σταθερή και η απόσταση και η γωνία μεταφοράς είναι “εντυπωσιακές” και ικανές για την τροφοδοσία με ρεύμα της τηλεόρασης.

Οι ασύρματες συσκευές είναι κοινός κατασκευαστικός στόχος, καθώς πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων προσπαθούν για την καλύτερη εμπειρία και άνεση του χρήστη. Μία από αυτές τις προσπάθειες είναι να κάνουν τις συσκευές να λειτουργούν χωρίς καλώδια ρεύματος, τροφοδοτούμενες κυριολεκτικά ασύρματα μέσω του αέρα.

Υπήρξαν κάποιες προσπάθειες δημιουργίας ασύρματων οικιακών συσκευών, όπως τηλεοράσεων. Η Samsung επρόκειτο να παρουσιάσει μια “πραγματικά ασύρματη τηλεόραση” στη CES 2020, αλλά ακυρωσε το σχέδιό της. Όπως αργότερα διευκρίνισε η εταιρεία, η απόδοση ισχύος που επιτεύχθηκε από την τεχνολογία σε αυτό το στάδιο δεν θα ήταν αρκετή για να προσφέρει σταθερή πηγή ισχύος στην τηλεόραση και οι τοίχοι ή άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μεταφορά ισχύος.

Η τηλεόραση τροφοδοτείται ασύρματα με την τεχνολογία Reasonance

Με την τεχνολογία Reasonance η “πραγματικά ασύρματη τηλεόραση” γίνεται πραγματικότητα. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η ασύρματη μεταφορά ισχύος που επιτυγχάνεται είναι αρκετά σταθερή και η απόσταση και η γωνία μεταφοράς είναι “εντυπωσιακές”.

Το Reasonance τροφοδοτεί τηλεόραση 40 ιντσών με 120W. Για λόγους επίδειξης, το πηνίο λήψης τοποθετήθηκε στο πίσω πλαίσιο, αλλά στο πραγματικό προϊόν που μπορεί να ενσωματωθεί στο πλαίσιο της τηλεόρασης. Το σύστημα μετάδοσης τοποθετείται οριζόντια με γωνία 90 μοιρών σε απόσταση περίπου 50 εκ. Στην πραγματική ζωή, το σύστημα μετάδοσης μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στον τοίχο, σε έπιπλο και αλλού – η ευθυγράμμιση και η αλλαγή γωνίας μεταξύ των δύο πηνίων δεν είναι το πρόβλημα με την τεχνολογία Reasonance, διαβεβαιώνει η εταιρεία, οπότε στην πραγματικότητα θα μπορείτε να μετακινήσετε την ασύρματη τηλεόρασή σας πιο κοντά στο κρεβάτι ή καναπέ στην ευκολία σας. Επιπλέον, οι τοίχοι ή τα έπιπλα δεν επηρεάζουν την απόδοση μεταφοράς.

Πώς λειτουργεί η ασύρματη τηλεόραση;

asyrmati tv wireless TV REASONANCE wireless TV
H Reasonance δηλώνει υπερήφανη για την πρώτη “βιώσιμη” τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς ισχύος για καταναλωτικές συσκευές. (φωτό: Reasonance)

Το Reasonance είναι μια νέα τεχνολογία που διαφέρει από όλες τις γνωστές μεθόδους ασύρματης μεταφοράς ενέργειας. Βασίζεται στον κλασικό μαγνητικό συντονισμό, αλλά τον φέρνει σε επόμενο, προηγμένο επίπεδο. Χάρη στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαμόρφωση του συστήματος μεταφοράς, προσφέρει αποδοτικότητα, υψηλή ισχύ, ικανή, απόσταση μεταφοράς και ελευθερία στο σχεδιασμό.

Το σύστημα ασύρματης μεταφοράς ισχύος Reasonance που χρησιμοποιείται στην ασύρματη τηλεόραση είναι κατά 80-90% πιο οικονομικό από άλλες υπάρχουσες ασύρματες λύσεις, λέει ο εφευρέτης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες φέρνουν την τεχνολογία Reasonance πολύ πιο κοντά στην εμπορική υλοποίηση και διαθέση, τονίζει.

Η τεχνολογία Reasonance είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έτοιμη για χρήση. Έτσι, η ασύρματη τηλεόραση είναι μόνο η αρχή. Η Reasonance εργάζεται επί του παρόντος σε άλλα πρωτότυπα και προσκαλεί κατασκευαστές που θέλουν να τροφοδοτήσουν τα προϊόντα τους χωρίς τη χρήση καλωδίων -μπορεί να είναι ένα ηλεκτρονικό όχημα, ένα drone, ρομπότ, e-forklift ή μια φορητή συσκευή- για συνεργασία. Η πρωτοποριακή τεχνολογία είναι αρκετά ευέλικτη για να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λέει η εταιρεία. Επιπλέον, “είναι τόσο οικονομικά αποδοτική που μπορεί να κάνει το ασύρματο μέλλον μια κοντινή πραγματικότητα”.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος ασύρματης τροφοδοσίας τηλεόρασης, Reasonance, είναι:

  • Μεταφερόμενη ισχύς: 120W
  • Συχνότητα: 20-120 kHz
  • Απόσταση μεταφοράς (ορθογώνια στοίχιση): 50 cm
  • Αποδοση: 90%

Μπορείτε να δείτε πώς θα ξεφορτωθείτε τα καλώδια στο http://www.reasonance.tech/

Previous Article

Ζήστε “επικές ημέρες” με τα Samsung Galaxy S21

Next Article

realme 7i, Buds Air Pro & Watch S: Τώρα διαθέσιμα σε όλους τους εμπόρους – τιμές