Η Samsung εξοπλίζει το One UI 6 με Auto Blocker

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Auto Blocker One UI 6

Η Samsung προσθέτει το εργαλείο ασφαλείας Auto Blocker, σε συσκευές Galaxy συμβατές με το One UI 6. Κυκλοφόρησε ως μέρος του διευρυμένου πορτφόλιο λύσεων ασφαλείας και απορρήτου του Samsung Galaxy, και προσφέρει ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ώστε οι χρήστες να έχουν περισσότερες επιλογές, καθώς εξερευνούν τις προσαρμογές που υπάρχουν στο Galaxy οικοσύστημα.

Αποτροπή επιθέσεων με το Auto Blocker στα Galaxy με One UI 6

Μία λειτουργία του Auto Blocker είναι η αποτροπή της εγκατάστασης εφαρμογών από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, γνωστή και ως «sideloading». Η λειτουργία αυτή έχει πολλά οφέλη, όπως ο έλεγχος της λειτουργικότητας μιας συσκευής. Για όσους δεν έχουν συνηθίσει το sideloading ή την εκτεταμένη προσαρμογή, η ενεργοποίηση του Auto Blocker μπορεί να προσφέρει επιπρόσθετη σιγουριά, εμποδίζοντας την άνοδο των επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής, όπως το voice phishing, όπου οι εισβολείς θα μπορούσαν να παρακινήσουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Το Auto Blocker διαθέτει μια σειρά πρόσθετων στοιχείων ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης των ελέγχων ασφαλείας εφαρμογών, για να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών κακόβουλων προγραμμάτων και στην αποτροπή επιβλαβών εντολών και εγκαταστάσεων λογισμικού, μέσω καλωδίου USB. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η προστασία των χρηστών σε περιπτώσεις όπου κάποιος έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή τους, όπως όταν το τηλέφωνο φορτίζει σε κάποιο αεροδρόμιο.

Μαζί με αυτή τη δυνατότητα, το Message Guard λαμβάνει μια ενημέρωση, η οποία περιορίζει τις επιθέσεις Zero Click ή τα απευθείας μηνύματα εικόνας που μπορεί να κρύβουν κακόβουλο κώδικα. Η ενημέρωση που αρχικά κυκλοφόρησε για τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από τη Google και τη Samsung, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των χρηστών που χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων μερών. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες έχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές σχετικά με τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Νέα πρότυπα κυβερνοασφάλειας στα Galaxy smartphones με One UI 6

Ο Δρ. Seungwon Shin, EVP και Επικεφαλής της Ομάδας Ασφαλείας, Mobile eXperience της Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «Στη Samsung προσπαθούμε διαρκώς να προστατεύουμε τους χρήστες μας από επιθέσεις ασφαλείας. Με την εισαγωγή του Auto Blocker, οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του ανοιχτού οικοσυστήματός μας, γνωρίζοντας ότι η εμπειρία τους στο smartphone είναι διασφαλισμένη. Επιδιώκουμε, πάντα, να δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες μας να επιλέγουν μόνοι τους αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, αντί να αποφασίζουμε εμείς για εκείνους, και το Auto Blocker αποδεικνύει ακριβώς αυτή τη δέσμευση».

Η Samsung θέτει τα θεμέλια για μια ασφαλή εμπειρία κινητής για τους χρήστες Galaxy, ενώ το Auto Blocker εκσυγχρονίζει τον κλάδο, συνδυάζοντας υψηλά πρότυπα ασφαλείας με τη δυνατότητα των χρηστών να ελέγχουν τις συσκευές τους με τον τρόπο που εξυπηρετεί εκείνους. Ως το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στη σουίτα λύσεων ασφαλείας και απορρήτου της Samsung, το Auto Blocker βελτιστοποιεί περαιτέρω την εμπειρία κινητής για τους χρήστες σε όλο το οικοσύστημα Galaxy.

Το Auto Blocker έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τις συσκευές με τρόπο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής των χρηστών και είναι διαθέσιμο σε συσκευές Samsung Galaxy συμβατές με το One UI 6.

Subscribe to our newsletter!

  Samsung Galaxy S22 Ultra: Η κάμερα της Millie Bobby Brown στην πρώτη της ταινία
Previous Article

Η πλήρης λίστα των Samsung Galaxy που αναβαθμίζονται στο One UI 6

Next Article

Η Samsung Χρυσός Χορηγός στο Ladies Run για 7η χρονιά