Canon EOS 250D: H μικρότερη dSLR με περιστρεφόμενη οθόνη

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Canon EOS 250D

Η Canon EOS 250D είναι η ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή dSLR στον κόσμο, με οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας. H ανάλυσή της είναι 24,1Mpixel.

Για οικογενειακή χρήση και για λήψεις αναβαθμισμένες σε σχέση με τη φωτογράφηση με smartphone ή για αναβάθμιση μιας παλιότερης φωτογραφικής μηχανής, η EOS 250D είναι dSLR με πλήθος τεχνολογιών, λέει η Canon. Αποτελεί την εισαγωγική πρόταση στον κόσμο της φωτογραφίας με χρήση εναλλάξιμων φακών, χάρη στο μικρό και ελαφρύ της σώμα.

Canon EOS 250D
Canon EOS 250D (φωτό:Canon)

Η Canon EOS 250D διαδέχεται την Canon EOS 200D, και διαθέτει σύστημα χρήσης με ενσωματωμένο οδηγό λειτουργίας, μεγάλο αισθητήρα ανάλυσης 24,1 Megapixel, τύπου Dual Pixel CMOS APS-C, δυνατότητα βιντεοσκόπησης 4K, αυτόματη εστίαση, και συνδεσιμότητα με «έξυπνες» συσκευές. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει τον DIGIC 8, τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας της Canon, ο οποίος τροφοδοτεί πολλές από τις λειτουργίες της όπως, τη βιντεοσκόπηση σε 4K, τη λειτουργία 4K time-lapse και την καταγραφή στιγμιότυπων 4K από βίντεο 4K.

Με ελαφρύ και συμπαγές σώμα, η EOS 250D επιτρέπει σε όλη την οικογένεια να διασκεδάζει καταγράφοντας τις καθημερινές εμπειρίες της ζωής, οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ισχυρίζεται η εταιρεία. Το περιβάλλον χρήσης με ενσωματωμένη καθοδήγηση, θέλει να κάνει τη λειτουργία άνετη, από τη στιγμή που ενεργοποιείται η φωτογραφική μηχανή, με βοηθητικά μηνύματα και συμβουλές επί της οθόνης. Έτσι, είναι εύκολο για τους χρήστες να καταγράφουν τις εμπειρίες τους, χάρη στη λειτουργία Canon Creative Assist, που αποτελείται από μια σειρά από εφέ, φίλτρα και εργαλεία χρωματικής προσαρμογής, που εφαρμόζονται στις φωτογραφίες κατά τη σύνθεση των εικόνων, ή ακόμη και μετά τη λήψη τους.

Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 8 υποστηρίζει μια ποικιλία από βελτιώσεις σε προβολή Live View για την ακρίβεια της αυτόματης εστίασης και της λειτουργίας Eye AF, καθώς και των λειτουργιών Auto Lighting Optimizer, Digital Lens Optimizer και Highlight Tone Priority. Ο αισθητήρας 24,1 Megapixel διευκολύνει τη λήψη με ρηχό βάθος πεδίου, προσθέτοντας εφέ “bokeh” σε οικογενειακά πορτρέτα. Οι τεχνολογίες αιχμής της μηχανής, καθιστούν την EOS 250D κατάλληλη για όσους επιθυμούν να καταγράφουν οικογενειακές στιγμές.

Canon EOS 250D
Canon EOS 250D (φωτό:Canon)

Η διαισθητικής λειτουργίας οθόνη αφής Vari-Angle της
EOS 250D επιτρέπει άνετες λήψεις από διάφορες γωνίες, για λήψη selfies ή vlogging. Η τεχνολογία Canon Dual Pixel CMOS AF εστιάζει με τη χρήση της οθόνης αφής. Παρέχοντας μια κλασσική εμπειρία λήψης, η EOS 250D διαθέτει οπτικό προσοφθάλμιο (“viewfinder”) με σύστημα αυτόματης εστίασης 9 σημείων, έτσι ώστε κάθε πλάνο να καταγράφεται όπως φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού.

Όταν οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι έτοιμα για διαμοιρασμό, η EOS 250D συνεργάζεται άνετα με «έξυπνες» συσκευές μέσω Bluetooth και Wi-Fi χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect για iOS και Android. Αμέσως μετά, φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν στην «έξυπνη» συσκευή, να προβληθούν και να διαμοιραστούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ή με φίλους και μέλη της οικογένειας.

Η εφαρμογή Canon Camera Connect διευκολύνει επίσης τις λήψεις από απόσταση, μέσω «έξυπνης» συσκευής. Οι εικόνες μπορούν, στη συνέχεια, να να μεταφερθούν στην «έξυπνη» συσκευή αμέσως μετά τη λήψη τους, χάρη στη λειτουργία Automatic Image Transfer.

Η EOS 250D διατίθεται σε τρεις εμφανίσεις: μαύρο, λευκό και ασημί και αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Canon EOS, το οποίο διαθέτει πάνω από 80 παγκόσμιας κλάσης φακούς, φλας και αξεσουάρ, προσφέροντας το καλύτερο επίπεδο επιλογών, καθώς οι χρήστες επιζητούν τη διευρύνουν τις δυνατότητες της φωτογραφικής τους μηχανής.

Η EOS 250D θα είναι διαθέσιμη για αγορά με ποικίλες επιλογές συνδυασμών σώματος και φακών, μέσω του επίσημου δικτύου μεταπωλητών της Canon από αρχές Μαΐου 2019. Στο δελτίο τύπου της Canon δεν αναφέρεται η τιμή πώλησης της EOS 250D.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα της Canon, https://www.canon.gr/

Βασικά χαρακτηριστικά Canon EOS 250D

  • Αισθητήρας 24,1 Megapixel APS-C και επεξεργαστής DIGIC 8
  • Οπτικό viewfinder
  • Βίντεο 4K
  • Dual Pixel CMOS AF
  • Οθόνη αφής Vari-angle
  • Περιβάλλον χρήσης με υποβοήθηση που βοηθά να μαθαίνεις
  • Bluetooth και Wi-Fi
  • Creative Assist

To άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της Canon.

Previous Article

Motorola moto g7 hands-on review – Android smartphone

Next Article

Samsung Galaxy: Πασχαλινές προσφορές από τη Vodafone