Canon Legria HF G26 Full HD camcorder

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Canon Legria HF G26

Η HF G26 είναι Full HD βιντεοκάμερα στη σειρά Legria της Canon, σχεδιασμένη να δίνει επαγγελματικού επιπέδου εικόνα και προηγμένες δυνατότητες λήψης.

Η Canon ανακοίνωσε τη βιντεοκάμερα Legria HF G26. Πρόκειται για μια μικρή σε μέγεθος βιντεοκάμερα με συμπαγές σώμα που χειρίζεται με το ένα χέρι. Διαθέτει φακό με οπτικό zoom x20 και διαθέτει ευρυγώνια λήψη από τα 28,8mm (ισοδύναμο με κάμερα φιλμ 35mm) και κυκλικό διάφραγμα οκτώ λεπίδων, για να δίνει όμορφο εφέ μποκέ, σύμφωνα με την Canon.  O ισχυρός φακός της HF G26 υποστηρίζεται από «έξυπνο» σταθεροποιητή εικόνα (Intelligent Image Stabilizer) με αντιστάθμιση της κίνησης της κάμερας σε 5 άξονες.  Η Canon λέει ότι η λήψη είναι δυνατή ακόμη και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση, ή και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται ακραίες τιμές zoom, χάρη στην αρωγή του ενεργού συστήματος σταθεροποίησης της εικόνας – Powered IS.  Η Canon HF G26 κάνει λήψη σε φορμά 1080/50p.

Canon HF G26
H Canon HF G26 διαθέτει οθόνη αφής 3”, αλλά και ηλεκτρονικό σκόπευτρο που ανασηκώνεται έως γωνία 45 μοιρών. (φωτό: Canon)

Ο αισθητήρας είναι HD CMOS Pro, με ανάλυση 2,91Mpixel, έχει μέγεθος 1/2,84” και σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή DIGIC DV4 μπορεί να καταγράφει video ευρείας δυναμικής περιοχής, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το καδράρισμα γίνεται σε οθόνη LCD 3” και σε ηλεκτρονικό σκόπευτρο πο ανασηκώνεται έως 45° για γυρίσματα από χαμηλή γωνία, αλλά και για μείωση των ανακλάσεων. Η Canon HF G26 διαθέτει έξοδο HDMI, υποδοχή σύνδεσης ακουστικών 3,5mm, υποδοχή μικροφώνου 3,5mm, καθώς και διεπαφή τύπου Mini Advanced Shoe. Ακολουθεί πλήρης η ανακοίνωση της Canon για τη Legria HF G26.

Canon Legria HF G26
Canon HF G26 (φωτό: Canon)

Δελτίο τύπου

Με μια σειρά από πρωτοποριακές δυνατότητες, η Legria HF G26 εξασφαλίζει υψηλής ακρίβειας και ποιότητας λήψεις στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο «έξυπνος» σταθεροποιητής εικόνας (Intelligent Image Stabilizer – IS) αντισταθμίζει την κίνηση της κάμερας σε 5 άξονες, δυνατότητα ζωτικής σημασίας για τη σταθερή μαγνητοσκόπηση ενώ, όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση, καταγράφει σταθερό και ομαλό βίντεο ακόμη και σε ακραίες τιμές ζουμ, χάρη στο δυναμικό σύστημα σταθεροποίησης (Powered IS). Για την υποστήριξη ευκρίνειας επιπέδου Full HD, η Legria HF G26 διαθέτει άμεση αυτόματη εστίαση, για την ταχεία και ακριβή ταυτοποίηση της θέσης και απόστασης τους θέματος που βιντεοσκοπείται. Η λήψη πεντακάθαρου Full HD βίντεο δεν υπήρξε ποτέ ευκολότερη.

Χρησιμοποιώντας το διακόπτη τριών θέσεων, οι χρήστες μπορούν εύκολα να εναλλάσσουν μεταξύ χειροκίνητης, αυτόματης και κινηματογραφικής λειτουργίας χωρίς την ανάγκη αλλαγής μεμονωμένων ρυθμίσεων. Με έως και 20x οπτικό ζουμ, η Legria HF G26 επιτρέπει τη δημιουργική λήψη βίντεο από τα μεγάλα, ανοικτά πλάνα, μέχρι τις πάρα πολύ κοντινές λήψεις, καταγράφοντας ακόμη και μακρινά θέματα σε εξαιρετική ποιότητα Full HD. Χρησιμοποιώντας μια ευρεία δυναμική περιοχή (Wide Dynamic Range) της τάξης του 600 τοις εκατό και κατάσταση προτεραιότητας, η Legria HF G26 καταγράφει Full HD βίντεο στα 50fps και ρυθμό δειγματοληψίας 35Mbps, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εικόνα, ενώ κατανέμει ομοιόμορφα χρωματικότητα και φωτεινότητα. Έτσι, παράγει όμορφα πλάνα βίντεο απευθείας από τη βιντεοκάμερα.

Ο συνδυασμός ενός αισθητήρα τύπου HD CMOS Pro, ανάλυσης 2,91MP, και μεγέθους 1/2,84 και επεξεργαστή DIGIC DV4, αποδίδει απίστευτη ευαισθησία, αντίθεση και ευρεία δυναμική περιοχή χωρίς συμβιβασμούς σε Full 1080p HD. Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς να καταγράφουν εικόνα σε συνθήκες με φωτισμό εξαιρετικά αμυδρό, μέχρι και 0,1 lux, κάτι ιδανικό για τους λάτρεις του βίντεο που δημιουργούν ταινίες ή ντοκιμαντέρ σε νυχτερινές ώρες. Παράλληλα, η Legria HF G26 αντισταθμίζει την υπερέκθεση σε φωτεινές συνθήκες, χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο ND, μειώνοντας την ποσότητα του φωτός που φτάνει στον αισθητήρα.

Εύκολος χειρισμός και συμπαγής σχεδίαση

Οι προσαρμόσιμες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στους λάτρεις του βίντεο να φέρουν τη Legria HF G26 στα μέτρα τους, για να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες κινηματογραφικές τους προτιμήσεις, κάτι ιδανικό για όσους βιντεοσκοπούν με συγκεκριμένο στυλ. Με υψηλής απόκρισης υπερσύγχρονα χειριστήρια, η Legria HF G26 αποτελεί μια συμπαγή, απλή στη χρήση, συσκευή χειρός, ιδανική για λήψεις εν κινήσει. Εξοπλισμένη με ένα επαγγελματι κού επιπέδου χειριστήριο ζουμ, δακτύλιο φακού με υψηλή ευαισθησία στο άγγιμα των δακτύλων, περιστροφικό διακόπτη και κουμπιά πολλαπλών χρήσεων, η Legria HF G26 δίνει στους δημιουργούς περιεχομένου τον μέγιστο δυνατό έλεγχο σε καλλιτεχνικής φύσης γυρίσματα.

Μια υψηλής απόκρισης οθόνη χωρητικής (capacitive) αφής 3,0 ιντσών εξασφαλίζει τέλειο καδράρισμα της εικόνας, με τη δυνατότητα ρύθμισης της παρακολούθησης του θέματος (tracking), της εστίασης και της έκθεσης, για βιντεοσκοπήσεις υψηλής ποιότητας. Για πλήρη ορατότητα όταν πραγματοποιούνται λήψεις, ιδιαίτερα σε φωτεινές συνθήκες, οι επίδοξοι κινηματογραφιστές μπορούν να προσαρμόσουν το την κλίση του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου ανάλυσης 1,56 εκατομμυρίου κουκκίδων μέχρι και τις 45° για γυρίσματα υπό χαμηλή γωνία, αλλά και για μείωση της αντανάκλασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους λάτρεις της κινηματογράφησης σε συνθήκες μεταβλητού φωτισμού, όπως π.χ. ενώ ταξιδεύετε ή βιντεοσκοπείτε σε εξωτερικές τοποθεσίες. Η απλή λειτουργία και ο συμπαγής σχεδιασμός, καθιστούν τη Legria HF G26 κατάλληλη για στιγμές που η φορητότητα και η ταχύτητα είναι απαραίτητες.

Απλή workflow, προηγμένη καταγραφή

Είτε χρησιμοποιείτε το βίντεο ποιότητας 1080p/50 κατευθείαν από την κάμερα ή το επεξεργάζεστε μετά τη λήψη, η Legria HF G26 δίνει μεγάλη ελευθερία και ευελιξία επιλογών στη ροή εργασίας που προτιμάτε. Η ταυτόχρονη καταγραφή σε φορμά AVCHD και MP4 σας δίνει την ελευθερία να βιντεοσκοπείτε σε ανάλυση Full HD έως 35Mbps MP4/28Mbps AVCHD και μέχρι και 3Mbps MP4/5Mbps AVCHD. Με πολλές προηγμένες επιλογές καταγραφής, όπως η αργή και η γρήγορη λήψη με μέγιστη ταχύτητα 1.200x, η Legria HF G26 σας δίνει τη σιγουριά ότι δε θα χάσετε ποτέ, ούτε μια στιγμή.

Η Legria HF G26 αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη σε οποιαδήποτε κινηματογραφικό γύρισμα, αφού χάρη στη διπλή υποδοχή κάρτας SD είστε ήσυχοι ότι μπορείτε άφοβα να πραγματοποιείτε συνεχείς λήψεις και ότι το βίντεο θα μπορεί να αποθηκευτεί για ασφάλεια σε δεύτερο αντίγραφο. Η G26 Legria HF διαθέτει έξοδο HDMI για μια σειρά από προηγμένες διεπαφές, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης ακουστικών 3,5 χιλ. και υποδοχή μικροφώνου 3,5 χιλ., καθώς και υποδοχή τύπου Mini Advanced Shoe. Η ενσωματωμένη έξοδος ακουστικών με 16 επίπεδα ρύθμισης έντασης ήχου για ακρίβεια, αλλά και η είσοδος του μικροφώνου, ενισχύουν τη λειτουργικότητα στην καταγραφή του ήχου για υψηλής ποιότητας συνεντεύξεις και vlogs. Χάρη σε αυτό το ευρύ φάσμα των χαρακτηριστικών, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να καλύψουν πλήρως τις δημιουργικές ανάγκες τους.

Βασικά χαρακτηριστικά Canon Legria HF G26:

 20x οπτικό ζουμ

 Λήψεις Full HD 1080P

 Επεξεργαστής εικόνας DIGIC DV4

 Υπερευρυγώνιος φακός

 Κυκλικό διάφραγμα 8 λεπίδων

 Ευρύ δυναμικό εύρος

 Προτεραιότητα Highlight

 Φορμά MP4 και AVCHD

 

Previous Article

Canon Office Insights 2018 CEEE – η εξέλιξη του ψηφιακού χώρου εργασίας

Next Article

LG InnoFest 2018 – ThinQ: καινοτόμες συσκευές στο σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

sonos move