Η Canon ανακοινώνει την PowerShot G1 X Mark III

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
PowerShot G1 X Mark III

Η Canon Europe ανακοινώνει την πιο πρόσφατη προσθήκη της στη σειρά φωτογραφικών μηχανών PowerShot G, το κορυφαίο μοντέλο PowerShot G1 X Mark III.

PowerShot G1 X Mark III
H Canon PowerShot GX 1 III (φωτό: Canon)

Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή έρχεται να διαδεχτεί την G1 X Mark II, συνδυάζοντας την ποιότητα εικόνας από τη σειρά μηχανών dSLR Canon EOS, με τον χειρισμό και το μικρό μέγεθος μιας μηχανής PowerShot, λέει η Canon. Διαθέτοντας νέο φακό με 3x οπτικό ζουμ,  αισθητήρα τύπου APS-C, καθώς και τον premium επεξεργαστή της Canon, DIGIC 7, η νέα φωτογραφική μηχανή είναι έτσι σχεδιασμένη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υψηλής ποιότητας φωτογραφήσεις στο δρόμο, αλλά και για αφηγηματική φωτογραφία ντοκιμαντέρ.

Ποιότητα εικόνας και ταχύτητα

Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για τον σύγχρονο ένθερμο οπαδό της φωτογραφίας, που ψάχνει για ποιότητα επιπέδου dSLR σε μια μηχανή μικρού μεγέθους, το οποίο την καθιστά κατάλληλη για φωτογραφίες με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας, για όσους συνηθίζουν να φωτογραφίζουν εν κινήσει. Η PowerShot G1 X Mark III αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα ενός εξαιρετικού αισθητήρα, παρόμοιου με εκείνον που βρίσκεται στην καρδιά της EOS 80D, με δυνατότητες φωτογράφισης σε μια κλίμακα ISO που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 25.600, και χάρη στην οποία διαθέτει την ευελιξία καταγραφής εικόνων κάτω από μια μεγάλη σειρά συνθηκών. Από τις σκηνές υψηλού κοντράστ, όπως π.χ. εσωτερικά περιβάλλοντα όπου η

λεπτομέρεια, η καθαρότητα και ο χαμηλός οπτικός θόρυβος είναι καίριας σημασίας, μέχρι τις περιπτώσεις χαμηλού κοντράστ, όπως μια ομιχλώδης ημέρα, η PowerShot G1 X Mark III αποδίδει σε όλες τις συνθήκες. Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 7 παρέχει ποιότητα εικόνας κατευθείαν από τη μηχανή, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για εκ των υστέρων διορθώσεις, χάρη στα συστήματα Auto Lighting Optimiser και Diffraction Correction, τα οποία απαντώνται στην EOS-1D X Mark II.

Canon PowerShot GX 1 III
O φακός 3x zoom, 24 – 72mm, εστιάζει από τα 10cm. (φωτό: Canon)

Ο ενσωματωμένος φακός 3x zoom διαθέτει ευέλικτο εστιακό μήκος 24 – 72 mm (ισοδύναμο σε μηχανή φιλμ 35 mm), καθώς και πολύ μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 10 cm. Το εφέ του ρηχού βάθους πεδίου επιτυγχάνεται χάρη στον αισθητήρα τύπου APS-C σε συνδυασμό με το μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος f/2.8 – 5.6. Ο φακός της PowerShot G1 X Mark III έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να συνεργάζεται άψογα με τον αισθητήρα, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων τεχνουργημάτων στην εικόνα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να αλλοιώσουν την ποιότητα των λήψεων, όπως π.χ. οι αναλαμπές. Το διάφραγμα 9 λεπίδων του φακού είναι σε θέση να αποδίδει ευχάριστο εφέ θόλωσης του παρασκηνίου και ομαλό στρογγυλό ‘bokeh’, ελαχιστοποιώντας έτσι την επίδραση του παρασκηνίου και επικεντρώνοντας την προσοχή στο θέμα σας.

Με την συμπερίληψη, για πρώτη φορά, του συστήματος Dual Pixel CMOS AF σε μηχανή τύπου compact από την Canon, η PowerShot G1 X Mark III εστιάζει ταχύτατα, λέει η Canon. Το σύστημα σταθεροποίησης 4-stop Image Stabilisation (IS) προσαρμόζει και σταθεροποιεί τη μηχανή σε κάθε ενεργό περιβάλλον λήψης, όπως σε μια γιορτή, ή σε ένα μουσικό φεστιβάλ. Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF προσδίδει ακρίβεια και ταχύτητα στην εστίαση, μέσα σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα, παρέχοντας το επίπεδο της απόκρισης, της ταχύτητας και της σιγουριάς που απαιτείται για την πραγματοποίηση μιας αυθόρμητης λήψης στη στιγμή.

Xειρισμός και λήψεις της PowerShot G1 X Mark III

Η PowerShot G1 X Mark III συνδυάζει το χειρισμό μιας μηχανής EOS με το συμπαγές σώμα μιας PowerShot. Η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει ένα κεντρικό ενσωματωμένο Electronic Viewfinder (EVF), το οποίο είναι βελτιστοποιημένο έτσι ώστε να παρέχει υψηλής ανάλυσης επισκόπηση χάρη σε μια οθόνη που αποτελείται από 2,36 εκατομμύρια κουκκίδες τύπου Organic EL. To σύστημα Touch and Drag Auto Focus (AF) μπορείτε να δίνει έλεγχο στη λήψη που γίνεται δείχνοντας απλώς το σημείο εστίασης.

Με συμπαγείς διαστάσεις και μικρό βάρος, μόλις 399g, η PowerShot G1 X Mark III είναι κατά 14,8mm λεπτότερη και περίπου 16% μικρότερη από την G1X Mark II. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με την μηχανές της σειράς Canon EOS αναμένεται ότι θα εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και ελέγχου της PowerShot G1 X Mark III.

Η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει στεγανοποιημένο σώμα για εντατική χρήση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες1 με στόχο το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από σκόνη και υγρασία. Είναι η μοναδική μηχανή της Canon με αισθητήρα APS-C που μπορεί να συνδυαστεί με προαιρετική υδατοστεγή θήκη², επιτρέποντας έτσι στην PowerShot G1 X Mark III να χρησιμοποιηθεί υποβρυχίως σε βάθος μέχρι και 40m, κάτι το οποίο την καθιστά κατάλληλη για υποβρύχιες φωτογραφήσεις μεγάλου βάθους.

Υδατοστεγής θήκη για την Canon PowerShot GX 1 III
Με την προαιρετική υδατοστεγή θήκη η Canon PowerShot GX 1 III μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποβρυχίως σε βάθος έως 40m. (φωτό: Canon)

Εκτεταμένες επιλογές δημιουργικότητας, προηγμένη συνδεσιμότητα

Η PowerShot G1 X Mark III υποστηρίζει βιντεοσκόπηση σε ανάλυση Full HD/ 60p σε φορμά MP4, με ομαλή και σταθερή κινηματογράφηση χάρη στο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 5-axis Advanced Dynamic IS σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF. Χάρη στο Dynamic IS, το βίντεο διορθώνεται και σταθεροποιείται όταν η λήψη πραγματοποιείται εν κινήσει, ενώ το Dual Pixel CMOS AF δίνει τη δυνατότητα κινηματογραφικών εφέ τύπου ‘focus pulls’. Η μηχανή διαθέτει τη γνώριμη λειτουργία βιντεοσκόπησης time-lapse, ενώ για πρώτη φορά σε μηχανή compact της Canon, η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει επίσης και πανοραμική λειτουργία. Χάρη σε ένα απλό πάτημα του κουμπιού, με οριζόντια ή κάθετη κίνηση της μηχανής, μπορείτε χωρίς κόπο να δημιουργήσετε εκπληκτικής ποιότητας πανοραμικές εικόνες με τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια.

Μπορείτε να έχετε εκτεταμένα χρονικά διαστήματα λήψης χάρη στη λειτουργία Eco Mode της PowerShot G1 X Mark III, η οποία επιτρέπει στη μπαταρία να διαρκεί μέχρι και 25% περισσότερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία με πολύ βολικό τρόπο χρησιμοποιώντας τη θύρα USB χρησιμοποιώντας έναν κοινό φορτιστή κινητού, ή ειδικά συμβατά πακέτα μπαταρίας μέσω USB.

H PowerShot G1 X Mark III διαθέτει ένα πλήθος χαρακτηριστικών διασύνδεσης, όπως το Wi-Fi και το Dynamic NFC, με στόχο την εύκολη σύνδεση με συμβατές έξυπνες συσκευές με ένα απλό άγγιγμα. Η μηχανή μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί από κατάσταση αδράνειας εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα smartphone με Bluetooth ³, το οποίο λειτουργεί ως συσκευή απομακρυσμένου ελέγχου με χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth 4. Ο πλήρης χειροκίνητος έλεγχος, μέσω WiFi, προσφέρει ζωντανή επισκόπηση της εικόνας από την οθόνη του κινητού σας, κάτι το οποίο είναι ιδανικό κατά την παρακολούθηση και φωτογράφιση ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς παρενόχληση.

Info: Canon

1  Για τη μέγιστη προστασία της μηχανής από σκόνη και νερό, διατηρήστε κλειστά τα καλύμματα του τερματικού, των υποδοχών για την κάρτα μνήμης και την μπαταρία, και κάθε άλλο κάλυμμα. Η συγκεκριμένη μηχανή είναι σχεδιασμένη για αντοχή σε σκόνη και νερό, εμποδίζοντας την άμμο, τη σκόνη, τα χώματα και το νερό, τα οποία πέφτουν επάνω της, να διεισδύσουν στο εσωτερικό της, ωστόσο είναι αδύνατον να αποφευχθεί εντελώς η διείσδυση χώματος, σκόνης, νερού ή αλάτων.

2  Αδιάβροχη Θήκη WP-DC56

3  Το όνομα και λογότυπο Bluetooth® αποτελούν σήματα κατατεθέντα του Bluetooth SIG, Inc. και η χρήση τους από την Canon Inc. γίνεται κατόπιν αδείας. Άλλα σήματα και εμπορικές ονομασίες ανήκουν στους ανάλογους κατόχους τους. Απαιτείται συσκευής εφοδιασμένη με Bluetooth έκδοση 4.0 (ή μεταγενέστερη). Επίσης απαιτείται συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS 8.4 (ή μεταγενέστερο) ή Android 5.0 (ή μεταγενέστερο)

4  Η μόνιμη σύνδεση μεταξύ έξυπνης συσκευής και μηχανής μέσω Bluetooth® απαιτεί αρχική ρύθμιση μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect app. Η σταθερότητα της σύνδεσης Bluetooth® εξαρτάται από το μοντέλο της έξυπνης συσκευής και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το όνομα και λογότυπο Bluetooth® αποτελούν σήματα κατατεθέντα του Bluetooth SIG, Inc. και η χρήση τους από την Canon Inc. γίνεται κατόπιν αδείας. Άλλα σήματα και εμπορικές ονομασίες ανήκουν στους ανάλογους κατόχους τους. Απαιτείται Οι συμβατές έξυπνες συσκευές πρέπει να διαθέτουν Bluetooth® έκδοση 4 (ή μεταγενέστερο) και λειτουργικό σύστημα iOS 8.4 ή Android 5.0 (ή μεταγενέστερα) με εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Canon Camera Connect app (η οποία διατίθεται μέσω του Apple App Store ή του Google Play store)

Previous Article

Διακρίσεις για την Alpha Bank στα Mobile Excellence Awards 2017

Next Article

Ανασφαλές το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης WPA2 στο Wi-Fi