Cat S61 – εξοπλισμένο με θερμική κάμερα και αισθητήρα ποιότητας αέρα

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
cat s61

Η ναυαρχίδα της Cat Phones, το Cat S61, έχει δυνατότητες θερμικής απεικόνισης, σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ και αισθητήρα ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων.

cat s61 front
To Cat S61 προστατεύει τον εξοπλισμό του μέσω συμμόρφωσης με τις στρατιωτικές προδιαγραφές (MIL Spec) 810G. Έχει κατασκευαστεί για να αντέχει επανειλημμένες δοκιμές πτώσης πάνω σε σκυρόδεμα από ύψος 1,8m. (φωτό: Ομίλος Bullitt)

Το Cat S61 είναι το πιο προηγμένο «εργαλείο» για να ολοκληρώσει κανείς μία σειρά από εργασίες. Το νέο μοντέλο της Cat διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα θερμικής απεικόνισης FLIR με βελτιωμένο λογισμικό για μεγαλύτερη αντίθεση εικόνας, εύρος θερμοκρασιών διευρυμένο ως τους 400°C, και αναβάθμιση από VGA σε λεπτομέρειες υψηλής ευκρίνειας με την κάμερα ορατού φάσματος που παρέχει βελτιστοποίηση εικόνας με χρήση της τεχνολογίας MSX της FLIR.

Αυτές οι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις βοηθούν την ενεργοποίηση ενός νέου συνόλου πιθανών ενδεχομένων, όπου είναι ταυτόχρονα απαραίτητες η φορητότητα, η συνδεσιμότητα και η υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Διαγνωστικοί έλεγχοι οχημάτων, επιτήρηση ασφάλτου, επιτήρηση εξοπλισμού υψηλότερης θερμοκρασίας, ανίχνευση απωλειών θερμότητας γύρω από παράθυρα και πόρτες, εντοπισμός υγρασίας και ελλείψεων μόνωσης, αναγνώριση υπερθερμαινόμενων ηλεκτρικών συσκευών και υπερφορτωμένων κυκλωμάτων, ορατότητα σε πλήρες σκοτάδι ή σε συνθήκες που εμποδίζουν την ορατότητα, όπως η ελαφριά ομίχλη ή ο καπνός είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες της νέας συσκευής.

 Η εφαρμογή MyFlir έχει αναβαθμιστεί δίνοντας νέες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της ζωντανής μετάδοσης ροής δεδομένων θερμικών εικόνων, των πρακτικών συμβουλών που μπορούν να εμφανίζονται τόσο στην ίδια τη συσκευή αλλά όσο και σε ένα πιθανό φόρουμ χρηστών, στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ικανότητες θερμικής απεικόνισης του S61. 

cat s61 thermiki kamera flir
Η θερμική κάμερα FLIR στο Cat S61 λειτουτγεί σε διευρυμένο εύρος θερμοκρασιών, έως τους 400°C. Κάτω αριστερά, διακρίνεται το σύστημα μέτρησης απόστασης με laser. (φωτό: Όμιλος Bullit)

Το Cat S61 περιλαμβάνει αισθητήρα ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων της Sensirion για να ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με υψηλά επίπεδα ρυπαντών αέρα εσωτερικών χώρων (πτητικά οργανικά συστατικά ή VOC) στο περιβάλλον εργασίας τους. Στις συνήθεις πηγές VOC περιλαμβάνονται οι βαφές, οι διαλύτες, οι μοκέτες, τα έπιπλα και καθαριστικά προϊόντα. Το Cat S61 θα παρακολουθεί τα επίπεδα ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων και θα πληροφορεί τους χρήστες όταν ανιχνεύεται μη υγιεινό περιβάλλον, επιτρέποντάς τους να παίρνουν έγκαιρα αποφάσεις, όπως να ανοίξουν ένα παράθυρο για βελτίωση του αερισμού ή να κάνουν ένα διάλειμμα. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να παρέχει ενδείξεις υγρασίας και τρέχουσας θερμοκρασίας.

  Huawei P30 Lite με δώρο Band 3 Pro στη Vodafone

Το Cat S61 διαθέτει, επίσης, σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ που μετρά αποστάσεις σημείου προς σημείο έως 10 μέτρων, και κατόπιν υπολογίζει εμβαδόν, και μπορεί να αλλάζει μονάδες μέτρησης. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται εντός της εικόνας έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εναλλακτικοί υπολογισμοί από τις μετρήσεις ή να γίνουν προσαρμογές χωρίς να χρειάζεται επιστροφή στον τόπο μέτρησης. 

Αυτός ο συνδυασμός δυνατοτήτων χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους αγοραστές τηλεφώνων Cat. Οι ηλεκτρολόγοι, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική θερμικής απεικόνισης για να αναλύσουν μια ασφαλειοθήκη ή ένα σύστημα καλωδίωσης, και το σύστημα μέτρησης απόστασης με λέιζερ για να υπολογίσουν πόσα μέτρα καλώδιο χρειάζονται για την εργασία. Μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μετάδοση ροής δεδομένων πίσω στη βάση τους αν χρειαστούν περαιτέρω συμβουλές από κάποιο συνάδελφο.

Cat S61 με MIL Spec 810G

Το Cat S61 έχει μεγάλη οθόνη FHD 5,2″ η οποία προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 5 και είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης διαθέτει κορυφαίες στην κατηγορία του πιστοποιήσεις ανθεκτικότητας. Έχει προστασία από σκόνη και νερό IP68 και είναι ανθεκτικό σε νερό βάθους έως 3 μέτρων για 1 ώρα. Συμμορφώνεται με τις στρατιωτικές προδιαγραφές (MIL Spec) 810G, και έχει κατασκευαστεί για να αντέχει επανειλημμένες δοκιμές πτώσης πάνω σε σκυρόδεμα από 1,8 μέτρα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τους αγοραστές τηλεφώνων Cat που συχνά χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να διαβάζουν και να διαμορφώνουν τα σχέδια και τα τιμολόγιά τους όταν είναι έξω από το γραφείο στην εργασία τους.

Ο Peter Stephens, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Bullitt, κάτοχος παγκόσμιας άδειας της Caterpillar για κινητές συσκευές, ανέφερε: “Γνωρίζουμε ότι 60% των αγοραστών Cat S60 χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη θερμική κάμερα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και οι βελτιώσεις θερμοκρασίας και ανάλυσης που υπάρχουν στο νέο Cat S61 θα κάνουν τη θερμική κάμερα χρήσιμη σε πολλούς περισσότερους χρήστες και περιπτώσεις χρήσης. Επειδή συγκεντρώνει ακόμα περισσότερα χρήσιμα εργαλεία της δουλειάς, σημαίνει ότι απλά δεν υπάρχει κανένα άλλο smartphone στην αγορά που να κάνει όλα όσα μπορεί να κάνει το S61. Είμαστε απίστευτα περήφανοι γι’ αυτό”.

 Ο Frank Pennisi, Πρόεδρος της Μονάδας Βιομηχανικής Επιχειρηματικότητας της FLIR, είπε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τον Όμιλο Bullitt μέσω του Thermal by FLIR και που ενσωματώσαμε τη μικροκάμερά θερμικής απεικόνισης στο Cat S61 επόμενης γενιάς.  Το Cat S60 αποδείχτηκε ένα απίστευτο όχημα για τη γνωριμία περισσότερων ανθρώπων με τα οφέλη από τη θερμική απεικόνιση και ανυπομονούμε να το επεκτείνουμε αυτό περισσότερο με το Cat S61”.

 Το Cat S61 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Cosmote-Γερμανός, Κωτσόβολος και Πλαίσιο με ενδεικτική τιμή 1099€.

  Το Xiaomi Mi Mix Fold διαθέτει ίσως το καλύτερο σύστημα ψύξης σε foldable συσκευή

 Βασικά χαρακτηριστικά του Cat S61

Κορυφαία χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας

o Ενισχυμένο πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο

o MIL Spec 810G

o Κατασκευασμένο να αντέχει επανειλημμένες δοκιμές πτώσης πάνω σε σκυρόδεμα από 1,8 μέτρα

o Αντοχή κατηγορίας IP68 σε σκόνη και νερό, δοκιμασμένο σε νερό βάθους έως 3 μέτρων για 1 ώρα

o Προστασία οθόνης από το τελευταίας τεχνολογίας γυαλί Corning® Gorilla® Glass 5

Θερμική κάμερα FLIR Lepton

o Αύξηση του μετρούμενου εύρους θερμοκρασίας σκηνής σε -20°C έως 400°C

o Βελτιωμένη εφαρμογή MyFLIR με ζωντανή μετάδοση ροής δεδομένων θερμικών εικόνων

o Βελτιωμένη ανάλυση εικόνας FLIR MSX

Μέτρηση εμβαδού και απόστασης με λέιζερ, με εμβέλεια έως 10 μέτρα

Μετρητής VOC ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων και αισθητήρας υγρασίας

Android™ Oreo (με αναβάθμιση σε P)

Φωτεινή οθόνη 5,2″ FHD, βελτιστοποιημένη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους

o Ο χειρισμός της οθόνης αφής είναι εφικτός με γάντια ή με υγρά δάκτυλα

Μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, συμβατή με QC4.0

Πίσω κάμερα 16 MP, μπροστινή κάμερα 8 MP, βίντεο 4K

4 GB RAM, 64 GB ROM (επεκτάσιμη με MicroSD)

Οκταπύρηνος επεξεργαστής 2,2 GHz (Qualcomm Snapdragon 630)

LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi

Βελτιωμένο GPS, BT5.0, NFC, Wi-Fi διπλής ζώνης (2,4 GHz/5 GHz)

Προεπιλεγμένος κατάλογος εφαρμογών για χρήστες της ανθεκτικής συσκευής

Previous Article

Πώς να προετοιμάσετε το smartphone για τις διακοπές

Next Article

Samsung MicroLED TV για οικιακή χρήση μέσα στο 2019