Η Samsung θα λάβει πρώτη το νέο Corning Gorilla Glass DX+ στις κάμερες

Author: No Comments Share:
Κυκλοφόρησε νέο Gorilla Glass για φακούς κάμερας από την Corning

Το Gorilla Glass DX+ είναι ειδικά σχεδιασμένο για κάμερες smartphone.

H Corning, προμηθευτής της Apple, γνωστή για τα προστατευτικά γυαλιά της ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία ενός νέου scratch resistant γυαλιού ειδικά σχεδιασμένο για κάμερες κινητών συσκευών.

Τα Corning Gorilla Glass DX και DX+ είναι σχεδιασμένα για την καταγραφή φωτογραφιών σε επαγγελματικό επίπεδο ενώ παράλληλα προσφέρουν την μέγιστη αντοχή στις γρατζουνιές και ανθεκτικότητα.

H κατασκευάστρια αναφέρει πως με το Gorilla Glass DX+, οι φακοί μπορούν να καταγράψουν το 98 τοις εκατό του φωτισμού, μία αναβάθμιση σε σύγκριση με τις κάμερες που δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Στα εργαστήρια, το Gorilla Glass DX+ ήταν πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές από την απλή επίστρωση AR και απέδωσε καλύτερα από το πρώτο Gorilla Glass. Άντεξε γρατζουνιές με δύναμη μέχρι 4 κιλά και η Corning αναφέρει πως πλησιάζει την απόδοση του ζαφειριού.

Η πρώτη εταιρεία που θα λάβει το Corning Gorilla Glass DX+ θα είναι η Samsung

Η Apple χρησιμοποιεί το Gorilla Glass για να προστατεύει τις οθόνες των iPhone αλλα οι κάμερες τους καλύπτονται από κρυστάλους ζαφειριού για προστασία. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τα προϊόντα Gorilla Glass DX+ για τις κάμερες θα υιοθετηθούν από την Apple και η Corning αναφέρει πως η πρώτη εταιρεία που θα λάβει την νέα προστασία θα είναι η Samsung.

Είναι αρκετά πιθανόν η Apple να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ζαφείρι αν είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν το Gorilla Glass DX+ αποδειχτεί πως προσφέρει την ίδια προστασία με χαμηλότερο κόστος τότε ίσως υιοθετηθεί από την εταιρεία.

Η Apple έχει προσφέρει στην Corning εκατομμύρια δολλάρια για την ανάπτυξη προϊόντων ως μέρος του Advanced Manufacturing Fund της. To 2017 η Corning έλαβε 200 εκατομμύρια δολλάρια και το 2019 έλαβε άλλα 250 εκατομμύρια δολλάρια. Επιπλέον η Corning επιβραβεύτηκε με 45 εκατομμύρια δολλάρια νωρίτερα φέτος, με τα συνολικό ποσό να προορίζεται στην έρευνα για την δημιουργία του Ceramic Shield που χρησιμοποιείται στα iPhone 12.

Previous Article

Κίνδυνος επίθεσης από hacker με το Windows print spooler

Next Article

Google Doodle: Ένα video game βασισμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες