Το crypto.com έπεσε θύμα hack

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Crypto.com έπεσε θύμα hack

Είναι η πρώτη φορά που το crypto.com αναγνωρίζει επίσημα, μέσω του CEO του Kris Marszalek, πως πραγματοποιήθηκε παραβίαση στις 19 Ιανουαρίου.

Ο CEO του crypto.com, Kris Marszalek, ανέφερε πως περίπου 400 λογαριασμοί έπεσαν θύμα hack σε μία συνέντευξη του με το Bloomberg TV στις 19 Ιανουαρίου. Η επιβεβαίωση της παραβίασης έρχεται μετά από πολλές αναφορές χρηστών του Crypto.com να λένε πως τα λεφτά τους έχουν εξαφανιστεί – μέχρι τώρα αυτά τα παράπονα είχαν λάβει ασαφείς απαντήσεις από την εταιρεία.

Ενώ ο Marszalek δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για το πώς το crypto.com έπεσε θύμα hack, ανέφερε στο Bloomberg TV πως η σελίδα ήταν ξανά online μετά από 13 με 14 ώρες μετά το συμβάν και πως όσοι λογαριασμοί επηρεάστηκαν από την παραβίαση αποζημιώθηκαν.

Οι δηλώσεις του Marszalek σηματοδοτούν την πρώτη φορά όπου το Crypto.com αναγνωρίζει επίσημα πως πραγματοποιήθηκε μία παραβίαση. Το Crypto.com αρχικά «πάγωσε» τις αναλήψεις στην πλατφόρμα της την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, αφού είχε παρατηρήσει στο Twitter πως «ένας μικρός αριθμός χρηστών ανέφερε περίεργη δραστηριότητα στον λογαριασμό τους». Επίσης, ζήτησε από τους χρήστες να επαναφέρουν το two-factor authenticator τους.

H εταιρεία έπειτα καθησύχασε τους χρήστες της αρκετές φορές, λέγοντας τους πως τα χρήματα τους ήταν – όντως – ασφαλή.

Οι απώλειες αγγίζουν σχεδόν τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε ETH (Etherium), όπως ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας blockchain PechShield. H PechShield ισχυρίστηκε στο tweet της πως περίπου το μισό του ποσού είχε αποσταλεί στο Tornado Cash ώστε να «πλυθεί». Το Tornado Cash αναφέρει πως προσφέρει «μη εποπτικές, ανώνυμες συναλλαγές» για το Etherium blockchain, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κρύψει την τοποθεσία των χρημάτων. Ωστόσο, ένας αναλυτής από την εταιρεία OXT Research πιστεύει ότι οι απώλειες μπορεί και να φτάνουν τα 33 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ρωτήθηκε για τις απώλειες, ο Marszalek ανέφερε στο Bloomberg TV πως το Crypto.com δουλεύει ακόμα πάνω στο hack, ακόμα και με το πέρας του και πως η αναφορά του θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες στο blog της εταιρείας.

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Samsung Galaxy A53 5G: Έλαβε πιστοποίηση TENAA

Next Article

Οι οθόνες Philips είναι πλέον TCO Certified 9