Γιατί τα Windows 11 ίσως θα είναι δωρέαν για τους χρήστες των Windows 10

Author: No Comments Share:
Γιατί τα Windows 11 ίσως θα είναι δωρέαν για τους χρήστες των Windows 10

Όπως γνωρίζουμε, τα Windows 11 έρχονται. Και, πιθανόν, να προσφέρονται δωρεάν.

Θα είναι δωρεάν τα Windows 11; Κανονικά, τα Windows 11 θα παρουσιάζονταν στο event της Microsoft “What’s next for Windows” στις 24 Ιουνίου, αλλά τελικά διέρρευσαν. Υπάρχει ανεπίσημη έκδοση που πλέον είναι διαθέσιμη για download αλλά δεν συνίσταται.

Η Microsoft έχει αναφέρει πως 1,3 δις συσκευές τρέχουν με Windows 10 και αν δημιουργήσει την επιλογή για τους χρήστες των Windows 10 να αναβαθμίσουν δωρεάν το σύστημα τους με τα Windows 11 τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για περισσότερους χρήστες του νέου λογισμικού.

Χρήστες Windows 7 και 8 θα μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημα τους σε Windows 11 δωρεάν

Υπάρχουν και πολλοί λόγοι να γίνει κάτι τέτοιο. Τα Windows 10 ήταν δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 και 8. Η Microsoft θέλει να πιέσει τον κόσμο να μεταβεί σε ένα νέο λογισμικό, αλλά με κανένα επιπλέον κόστος. Επιπλεόν σταδιακά θέλουν να καταργήσουν τα παλαιότερα λογισμικά και να τα κρατήσουν μόνο για αυτούς που τα χρειάζονται.

Άλλο ένα σημάδι που δείχνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι δωρεάν φάνηκε από την ανεπίσημη έκδοση που κυκλοφόρησε. Όσοι χρήστες εγκατέστησαν τα Windows 11 σε σύστημα που χρησιμοποιούσε Windows 10 μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό χωρίς product key. Το αρχείο ISO που διέρρευσε επιτρέπει στον χρήστη να αναβαθμίσει τα Windows 10 σε Windows 11, όπως ακριβώς έγινε με τα Windows 8 και 10.

Επειδή όμως είναι ανεπίσημη έκδοση μπορεί απλά να είναι μία σύμπτωση. Παρ’όλα αυτά, ο κώδικας στα configuration files δείχνει πως οι χρήστες Windows 7, 8, 8.1 θα μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημα τους δωρεάν.

Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες. Αν τα παραπάνω όντως ισχύουν θα επιβεβαιωθούν στις 24 Ιουνίου όταν η Microsoft τα παρουσιάσει.

Previous Article

Ένα βήμα πιο κοντά στο Κβαντικό Internet

Next Article

Samsung Galaxy Watch 4 & Galaxy Watch Active 4: γνωστά όλα τα spec μέσω FCC