Το πρώτο DDR5 laptop στον κόσμο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το πρώτο DDR5 laptop στον κόσμο

Το laptop θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM και θα υποστηρίζει DDR5 RAM, με τη βασική επιλογή να είναι τα 8GB.

Η Κινεζική εταιρεία Huawei δεν εγκαταλείπει τα laptop – τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ενώ τα MateBook X Pro, MateBook 14 και MateBook D15 ήταν ανάμεσα στα πιο δημοφιλή laptop της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την διάρκεια της Black Friday και Cyber Monday, οι περιορισμοί των Η.Π.Α του 2018 από τον τότε πρόεδρο Τραμπ έχουν αναγκάσει την Huawei να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά στην μακροχρόνια στρατηγική της.

Το Κινεζικό site Mydrivers δημοσίευσε μία αναφορά της Huawei που αφορά ένα επαγγελματικό laptop που στοχεύει τις μεγάλες εταιρείες της Κίνας.

Το laptop από ό,τι φαίνεται θα ονομάζεται Dyna Cloud L420, θα διαθέτει ένα καινούριο SoC, το Kirin 9006C με κάρτα γραφικών Kirin 9000C με 8 ARM πυρήνες στα 3,13GHz. Ωστόσο, η έκπληξη είναι πως το laptop θα υποστηρίζει DDR5 RAM, με τη βασική επιλογή να είναι τα 8GB.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε το Huawei L420 θα είναι το πρώτο laptop στον κόσμο που θα υποστηρίζει μνήμη DDR5, κάτι που σημαίνει πως η Huawei έχει νικήσει την Intel και την AMD σε αυτόν τον αγώνα.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του laptop συμπεριλαμβάνουν εώς και 512GB UFS 3.1, Wi-Fi 6, θύρα Gigabit Ethernet LAN, Bluetooth 4.2, μπαταρία των 56WHr και οθόνη 2160 x 1440 14 ιντσών, κάτι που σημαίνει πως το νέο laptop θα διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό με αυτόν του MateBook 14.

Η κυβέρνηση της Κίνας συνηθίζει να μειώνει συνεχώς την τεχνολογική της εξάρτηση των εταιρειών της σε ξένες εταιρείες hardware και software, κάτι που σημαίνει πως το laptop δεν θα διαθέτει τα Windows 11 προς το παρόν.

Η αναφορά περιγράφει το Unity OS (UOS) της Huawei μαζί με ένα Kirin K OS και ίσως πρόκειται για dual-boot laptop.

Το L420, το οποίο θα αντικαταστήσει το L410, πιθανότατα θα είναι ένα προϊόν με περιορισμένη παγκόσμια διαθεσιμότητα. Ωστόσο, θα μπορεί να είναι μία εναλλακτική των Chromebook. Οπότε, ίσως η Κίνα το διαθέσει παγκοσμίως τελικά.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Το νέο Huawei Watch GT 3 είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά

Next Article

To Huawei Mate V Flip έρχεται τέλη Δεκεμβρίου